Като 10 бомби над Хирошима - жертвите на COVID-19 нахвърлиха милион

Как се чувстват онези, които са на първа линия?
Обновена: 29 сеп 2020 22:37 | 29 сеп 2020 22:05, Нели Христова
160
Като 10 бомби над Хирошима - жертвите на COVID-19 нахвърлиха милион
Снимка: БГНЕС

Светът премина психологическата граница от 1 млн. жертви на коронавируса.  А според експертите ни чака и тежка зима. Как обаче се чувстват тези, които са на първа линия срещу убиеца COVID-19?

"1 млн. смъртни случаи от вирус е... зашеметяващо. Не е нещо, което ние в здравните професии или всеки един човек сме очаквали да видим докато сме живи", казва доктор Емека Окороча, който работи в Лондон, Великобритания.

"Имаше един период, в който обявявах смъртта на трима - четирима души в нашето отделение. Трябваше да се обаждаме на семействата, които не можеха да са до близките си в последните им моменти. Това беше много, много тежко.

"Всички започнахме да чувстваме бърнаут, ставаме все по-тъжни и депресирани, защото виждаме толкова много хора да умират", споделя д-р Дейвид Джоузеф Де ла Зерда от Флорида, САЩ

"Това е като десет бомби над Хирошима, пуснати над целия свят", казва д-р Анджело Пан от Кремона, Италия. "Да гледаш тези хора напълно сами цял ден, без да имат възможността да видят роднините си, много е трудно", допълва той.

Болестта отне животи на майки, бащи, синове, дъщери, баби и дядовци. Цели семейства бяха погубени. Най-голям брой загинали има в САЩ - 200 хил.

"В момента, в който започваме да страдаме за един човек, телефонът звънеше и ни съобщаваха за още един наш близък, който си е отишъл, който е отнет от нас завинаги", споделя Елизабет Фуско, която губи свои роднини заради COVID-19.

"Трудно е татко да не е около нас. Боли ни всеки ден", казва Тамира Харви, чиито баща става жертва на коронавируса. 

"Гледката на майка ми, вързана към вентилатора, завинаги е запечатана в съзнанието ми", споделя Арън Бърч.

СЗО обяви COVID-19 за пандемия в началото на март. През септември броят на болните по света премина 30 млн. и продължава бързо да расте.

"Заразата бързо се превърна в кошмар, защото нямахме достатъчно място за пациентите си. Все още страдаме от това, което видяхме. И много от лекарите са крайно притеснени от това, какво ще се случи в следващите седмици", казва д-р Пан.

"Като човек този вирус ме накара да осъзная, че единственият смисъл на живота е да си жив. Накара ме да оценявам повече семейството си, децата си, съпругата си. Щастлив съм, че съм жив. Когато започнеш да осъзнаваш, че този вирус не подбира нито по възраст, нито по пол, нито по цвят на кожата, започваш и да се виждаш в интензивното отделение. Това може да съм аз, това може да си ти ", споделя д-р Де ла Зерда. Хиляди медици обаче също падат в жертва на COVID-19.

"Страхът в очите на някои от пациентите и фактът, че те осъзнават, че няма да оцелеят. Онези които не оцеляха. Гласовете на семействата им от другия край на телефона. Това са неща, които никога няма да забравя", признава доктор Емека Окороча.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАК ПО НЯКАКЪВ ТЕСТ СЕ РАЗБИРА ДАЛИ Е ГРИПЕН ИЛИ КОРОНА ВИРУСА И АКО НЕ СЕ РАЗБИРА КАК РАЗБИРАМЕ ЧЕ ЖЕРТВИТЕ СА ОТ КОВИТОДЕВЕТНАЙСЕ ПРИЧИНЕНО ОТ КОРОНА ИЛИ ОТ ГРИПЕН ВИРУС
51
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо пуснаха лъжата за плоската земя и зaбраниха полетите над полюсите обаче нам Ледените шапки се топят и учените изследват за бацили и вируси от едни отминали епохи. Кой знае какви веща са изровили и са ни заразили със вируси останали от динозаврите. Грета Тунберг алармира за да предупреди човечеството и на нея и запушиха устата и нaлoжиха мракобесния си режим над децата.
50
3
 
4
 
! Отговори
Я пак? преди 3 години
протоколи на PCR sequence primer тоест търсят се различни носители на тези специфични гени в различните страни. СЗО задължи България да използва PCR тестове, произведени от конкретни лаборатории.
49
5
 
7
 
! Отговори
Я пак? преди 3 години
Сензационно разкритие от професор Андрю Кауфман: Тестовете за К19 търсят 18 базов код в 8-*** хромозома! Корона-измамата най-сетне е разкрита в най-големи детайлиВсички PCR тестове търсят специфичен генетичен материал, характерен за хромозома 8 в човешката клетка. Ето защо се инсценира тази ПЛАНдемия и за какво се оказва толкова голям натиск за тестове, повече тестове. Търсят се носители на специфични генни. Най-лошото от всичко е, че Световната здравна организация настоява за различните националности да бъдат използвани различни протоколи на PCR sequence primer тоест търсят се различ
48
2
 
1
 
! Отговори
Хирошим преди 3 години
Като хиляди бомби над Хирошима, всяка година умират стотици милиони хора. И се раждат още толкова.
47
2
 
2
 
! Отговори
До 61 преди 3 години
Страх=Инстинкт за самосъхранение=Оцеляване. От война не се завръщат триумфално най-смелите. А най-страхливите. Прочети "Параграф 22"...ако можеш да четеш
46
9
 
12
 
! Отговори
евреите още през преди 3 години
2008 се опитаха да ни разиграят пандемия - тогава беше свинския грип (който всъщност се оказа доста по-смъртоносен от ковида)тогава през 2008 много-много не им се получи пандемията на юдо-масонитетози път по-добре се справиха, ама и сега на стана башползата от този жалък цирк е че вече никой не се съмнява в юдо-масонския всетовен заговор - днес хората ясно виждат че юдо-масонските фондаций са най-големия враг на хората
45
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вервам,вервам. И мама верва, и баба верва и тати верва, даже Рожко и той верва. Ммхх.
44
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковидзомбитата не са виновни, че са страхливи, те са го наследили от родителите си които са били страхливци и тнт. по веригата. Кръвни линии със сърца на врабчета и топки като индийски орехчета.
43
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Handel6000 мъртви и 92 000 заразени от 9 милиона шведи... Явно си типичеИдиот.
42
8
 
8
 
! Отговори
Камарите трупове преди 3 години
помните ли как полуграмотната СИК-аджиска бухалка се лензеше по тележизията - "не ги ли виждате" вика "камарите трупове" ....помните ли как слагаха легла по стадионите - демек полеви болници ще правимпомните ли как копаеха дупки за масови гробовепомните ли хомо-генерала как пена му излеза на устата и как очакваше "яко да измреме"жалки юдо-масонски *** ....ще си платите за всичко !!!!
41
11
 
4
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До Fenasi KerimМного хора не разбират че няма значение дали е зависима или независима държава. Швеция от кого е зависима, че там без никаква карантиан и други тъпни последствията са много по-малко?Проблемът е в това, че подобни "епидемии" са много изгодни за болшинството от политиците - и по-точно за тези, които са алчни за власт или за пари. Няма да кажа Турция от кои е, сам се сети.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре, пак дойде лудия с VPN-a ха-ха
39
12
 
13
 
! Отговори
Pen преди 3 години
Облъчването продължава! Пазете се от вируса, много е страшен.Убива с невиждана ярост.По-лош е от чумата.По улицата е пълно с трупове и трудно може да стигнете до болница !!!А като стигнете до болницата става още по-страшно, защото вируса се обединява със здравната система! :))
38
18
 
9
 
! Отговори
абе прростак тролски преди 3 години
До Fenasi Kerimщо не ни ги покажеш къде са "камарите трупове" за които евреина Бил Геитс бълнуваше и седмица по-късно ваш Тикквун повтори думите мущо не "измряхме яко" както очакваше това хомосексуално посмешище - ген. Карантин Плешиварски ....наистина ли си мислиш тввар еврейска че все още има иддиоти да ти се връзват на пандемията !?
37
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все ,пак трябва да се чуе и мнението на Бай ***-форумния вирусолог и ***.Той обикновено твърди, че няма вирус.
36
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече и глупаците знаят, че няма никакъв вирус.Сега се замислете при какви хора сте ходили да ви лекуват, те всички са участници в тази измама.
35
3
 
13
 
! Отговори
Азимов преди 3 години
Всеки сезон от усложнения от грип умират по около милион човека на планетата. Тази година не е с нищо по-различна в това отношение. Каква атомна бомба, какви пет лева!? Това са ужасно изопачени и алогични сравнения.
34
2
 
8
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
А СТИГА УЕ!
33
8
 
7
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 3 години
Шегуват се тук но няма нищо смешно. Турция е независима държава не се поддава на някакви игрички на Сорос и други. Преди дни показаха снимка на болницата в Диарбекир. Това е много голяма болница. Снимката е от 3 часа сутринта. Всички прозорци светят. Снимки на мед.сестри с зачервени лица и белези от екипировката. Вирусът не е измислица разберете. Не казвам да се планирате просто не подценявайте нещата. Според мен е изкуствено създаден или изпуснат. Може и да греша. Дано да греша.