ЕС обсъжда общи правила за опасните места от коронавирус

В цветна карта те ще са отбелязани в червено и оранжево
15
ЕС обсъжда общи правила за опасните места от коронавирус
Снимка: БГНЕС

Необходимо е ЕС да положи допълнителни усилия за съгласуване на действията за пресичане на разпространението на Ковид-19. Това заяви председателят на Европейския съвет Шарл Мишел след края на двудневното извънредно заседание на държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен поясни, че се обсъжда въвеждане на общи правила за определяне на местата, където разпространението на болестта достига тревожни равнища. Целта е изготвянето на единна цветна карта на ЕС, в която безопасните места са в зелено, а опасните - в оранжево и червено.

В отговор на въпроси на пресконференция Мишел посочи, че преговорите за обвързването на европейските бюджетни разходи със състоянието на върховенството на закона продължават. По неговите думи въпросът е труден и е необходима обща политическа воля за постигането на решение.

Той потвърди, че Европейският съвет е обсъдил, но засега е отхвърлил възможността санкциите, които ще бъдат наложени на Беларус, да засягат и президента Александър Лукашенко. По повод вестта, че президентът на САЩ и неговата съпруга са заразени с Ковид-19, Мишел изрази пожеланията на ръководителите на ЕС за скорошно възстановяване.

Фон дер Лайен заяви по повод въпроса за оттеглянето на Великобритания и бъдещите отношения на страната с ЕС, че най-съществените въпроси все още остават нерешени. Тя даде за пример искането на ЕС за равни условия за бизнес, защото това е въпрос на честност.

Председателят на ЕК изрази убеденост, че споразумение може да се постигне, стига да има необходимата воля и преговорите да се ускорят. Искаме сделка с Великобритания, но не на всяка цена, каза тя. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Брех преди 3 години
И там зеха да слушат Боко !
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да припомня, че точно тази (след комисаря си) в началото на Март се скара на Австрия, че иска граничен контрол с Италия.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз мисля да направя карта къде няма вирус, тия като направят карта аз ще гледам от тяхната карта къде няма вируси и там ще слагам код зелено значи няма вирус там. Моята карта ще бъде зелена, тяхната червена и кафяво.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТАЯ МНОГО ПЛЯМПА.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Белорус при диктатора Лукашенко защо няма задължителни правила и диктаторът Лукашенко защо не налага демократична насилствена принуда за носене на намордници-лигавници.
6
1
 
0
 
! Отговори
Ковид билийвър преди 3 години
Г-жа Урсула фон дер Лайен заяви в речта си пред Европейския парламент, най-висшия орган на Европейския съюз, че днес е дошъл моментът когато всеки трябва да пожертва личната си свобода в името на спасяването на човешки животи.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Урсула Общата мисли за вируса и вируса мисли за Урсула Общата. За всеки вирус трябва да има общи правила за придвижване в Шенген.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да направят карта с розови прасенца и маймунки, където има огнище на Свинска чyмa слагат розово прасенце, където има огнище на Коронавируса слагат розова маймунка или розово прилепче. Да не забравят да обсъдят и Слънчевото затъмнение и зимното часово време.
3
2
 
1
 
! Отговори
ГРОБАР преди 3 години
безопасните места са в зелено, а опасните - в оранжево и червено.=============Червено = МС/НС
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Родината на тая точно създаде гербавата чума и я внедри у нас!Проклети да са!
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ви налази гърбавата чума, ще забравите и ковид, и рак, и спин, и всичко. Ревльовци!