Мадрид под строга карантина, трудно ще се излиза от града

Коронавирусът продължава да се разпространява по света
3 окт 2020 10:16, Ния Христова
40
Мадрид под строга карантина, трудно ще се излиза от града
Снимка: БГНЕС
В сила от снощи в Мадрид е строга карантина. Мярката беше оспорена в съда от регионалното правителство. Причина за налагането на строгата мярка стана скокът в случаите на заразени с коронавирус в испанската столица, предаде ДПА.
 
Хората няма да имат право без уважителна причина да влизат или излизат от града, както и още девет района в столичната област. Заповедта влезе в сила снощи в 22 ч. местно време по разпореждане на централното правителство.
 
Около 6,6 милиона души ще бъдат засегнати от новите ограничения и се очаква те да важат две седмици.
 
Снощи Франция съобщи за над 12 000 нови случая на новозаразени с коронавирус за денонощие, предаде "Ройтерс". Това е сравнително по-малко в сравнение с 13 970-те от предишния ден, както и в сравнение с отчитаните по над 16 000 случая предишната седмица. Тенденцията от последните седмици да расте броят на приетите за интензивно лечение продължава.
 
Виена се обръща към куриери с велосипеди, за да може да се ускори бавното тестване за COVID-19. Близо 300 куриери с колела ще бъдат използвани в австрийската столица, за да разнасят тестовете за COVID-19 на гражданите до лабораториите. Куриерите ще посещават хора, за които има съмнения, че може да са болни. Те ще обясняват на хората как да си направят теста, който включва просто правене на гъргара, каза главният здравен инспектор на Виена Петер Хакер на пресконференция.
 
Куриерите ще превозват по най-малко 1000 проби дневно с велосипеди или електрически мотопеди. 
 
Във Великобритания беше регистрирано голямо огнище на COVID-19 в Нортъмбрийския университет в Североизточна Англия. Най-малко 770 студенти са с положителен тест за вируса.
 
През последните няколко седмици близо 50 британски университета бяха засегнати от заразата. Това принуди студенти да се изолират на местата, където живеят, само дни след като пристигнаха за началото на новата академична година.
 
Венецуелският вицепрезидент Делси Родригес обяви, че страната е получила пратка от руската ваксина срещу коронавирус "Спутник-5".
 
Доставката е първата за Латинска Америка и ще позволи на Венецуела да участва в клиничните изпитания на ваксината, каза Родригес в излъчено на живо изявление по телевизията от главното летище на Венецуела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
пепи преди 3 години
Кво са тия БДЖ в Испания.Май некой е сбъркал опорната точка.
35
1
 
0
 
! Отговори
Железничар без КОВИД преди 3 години
Аз утре ще пътувам на 150 км извън града, ама кеф файда като ме кара най-големият таралясник на БДЖ - локомотив 45-159!!!
34
0
 
6
 
! Отговори
славянин преди 3 години
От концлагер трудно се излиза!
33
3
 
3
 
! Отговори
емиграция преди 3 години
От социалисти подкрепени с разни *** комунисти и леви радикали...какво можеш да очакваш. Хаосът е пълен в Мадрид. Хората се чудят накъде да се движат....Пълен шаш е днес...Ще видим какво ще са следващите дни....
32
2
 
1
 
! Отговори
Железничар без КОВИД преди 3 години
Еми одете на ЮЖ-то да ядете плескавици. Там нема карантина!
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като отменят блокадата след време какво ще стане?
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 31 Ето така, както вдигнаха заплатите на част от администрацията по време на "пландемията". Законно купуване на бъдещи избиратели. Номерцата са ясни
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ви хрумна, че с тези 50 лева може да подкупи пенсионерите, та това не са роми?!Силно се надявам да не е от личен опит съмнението за подкупност на възрастните тотално ограбени хора.
28
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тоя кодид. Стига вече с тази истерия подклаждана от политическатаОлигофрения. Отправям призив е да се ликвидират политиците защото това е Ковид19
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 27 Тебе те боли главата. Махай тая маска от време на време за да стига поне малко кислород до тоя мозък
26
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25За съжаление няма кой да управлява след него. За съжаение и дума не може да става за сравнение с Южна Корея. 2013-та махнаха ли го с толупите дето една фактира за ток не могат да разчетат, футболните агитки и доноса на Мая Манолова? Махнаха го. Кои създадоха усещането за"Кой". Кои стояха зад Орешарски? На кой ден започнаха протестите? Кой се заканваше от трибуната за саморазправа и кой стоеше в залата безкритично? Кой разреши строежа в горското на язовир Искър? Нямаше дори 50лв.
25
3
 
14
 
! Отговори
пепи преди 3 години
Само да уточня.Не е Мадрид а област Мадрид.Тоест столицата и още девет града.Не предградие а градове като Alcalá de Henares , Torrejón de Ardoz ...и още 7 . И не е карантина а изолация.Вътре в града,може да правиш всичко.Нищо не е затворено.Говориме за градове с по над 100 000 човека.Ако работиш в съседния град - изкарваш един документ и това е.Общо взето много пушек за нищо.
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 24 И какво искаш да ми кажеш, че няма кой да управлява България след него ли? Ти с България с Южна Корея ли сравняваш? С Тия 50лв се опитва да подкупи пенсионерите...
23
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20На кой да се ядосвам? Че след толкова години се намери някой да го започне? При тези дето искат да го сменят щото краде стотинка не оставаше, дори бяхме на минус. Ни асфалт, ни ремонти! Ни 50 лв. за пенсионерите. Гинкобилоба! Южна Корея три диктатора са я управлявали след Корейската война. На последия сина му като студент се биеше с полицията в кампуса. Само инфраструктура се е строяла. Къде са били, къде са сега по стандарт на живот При корупция по-голяма от нашата. Пробвай пак!
22
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20И кой ти каза, че е дал горница? Когато дойде на власт, едно от първите неща дето направи бе да свали цената с 15млн.лв. на сегашната зала Армеец. Тогава менторите на Хр.Иванов ореваха студиата, че залата ще падне. Ами не падна. Факт. За търговете и строежа на Ст.Загора-Чирпан при тройната 2007-***? С идването си Орешарски, дето лице му бе сегашната пречистена, честна и млада Мая Манолова вдигнаха цената на Южен поток с 20%! Още колко факти да ти редя? Дунавска ХЪЛМИСТА равнина!!
21
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като добитъка не може сам да се пази, следва пастирите да го затворят. Това за "свободомислещите", дето мисленето нещо не им се отдава. Ама иначе щедри на оценки.
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са най правилните мерки!
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо да се ядосвате, че бай ви Бойко е дал 1 млрд. лева горница за пътя Видин - София, които Господ знае къде ще потънат, вие се дърляте за маски....Хем берете памук, хем ви таковат в ушите!
18
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там имат традиция с фашизма. Франко беше на власт до 70те на миналия век.
17
4
 
15
 
! Отговори
DO 3,1,2 GLUPENDERИ преди 3 години
В МАДРИД ИМА МАСОВИ ПРОТЕСТИ ВСЯКА ВЕЧЕР В МЕНТИРА ОЗНАЧАВА ЛЪЖА ТАКА НАРИЧАТ КОРОНАВИРУСА ***!***