От Ангуила до Барбадос: Екзотични дестинации привличат с работа от разстояние

Опит на страните да инжектират пари в икономиките си
12
От Ангуила до Барбадос: Екзотични дестинации привличат с работа от разстояние
Снимка: Pixabay

Работата от вкъщи се превърна в „новото нормално“ за много хора заради пандемията. Но докато някои се мъчат да се адаптират към този нов режим, то други осъзнаха, че могат да работят отвсякъде и започнаха да проучват възможностите.

В резултат на това редица екзотични дестинации, при които приходите от туризъм почти изчезнаха през последните няколко месеца, използват ситуацията в своя полза, като предлагат удължени визи за работещите от разстояние в опит да инжектират пари в икономиките си, пише CNN, цитирана от Bloombergtv.bg.
.
От Ангуила до Барбадос ето пет от най-атрактивните дестинации, които в момента се борят да привлекат работещите от разстояние.

Ангуила

Със своите коралови рифове и красиви плажове Ангуила е очарователно място за посещение и благодарение на нова инициатива работещите от разстояние вече имат възможност да живеят и работят на карибския остров с площ от 35 квадратни мили.

Британската отвъдморска територия предлага удължени визи в опит да привлече хората, които могат да си позволят да работят отвсякъде.

Според туристическия съвет на Ангуила, успешно одобрените кандидати ще имат право да прекарат между три месеца и една година в страната.

Въпреки че всеки може да кандидатства, Ангуила, която е регистрирала само три случая на Covid-19 и няма смъртни случаи, дава приоритет на хората от държави, считани за "нискорискови" - където "разпространението" на коронавирус е по-малко от 0,2%.

Таксата, която покрива два теста Covid-19, както и електронно разрешително за работа, е 1000 долара за лица, които остават под три месеца или 2000 долара за тези, които остават между три месеца и една година.

Четиричленно семейство, което остава под три месеца, ще трябва да плати такса от 1500 долара, която се увеличава до 3000 долара, ако планират да бъдат на острова между три и 12 месеца.

Аруба

Аруба също може да бъде рай за тези, които могат да работят от разстояние. Програмата й „One Happy Workation“ обаче е специално насочена към пътници от САЩ.

Отворена за всеки с валиден американски паспорт, като наскоро стартиралата програма позволява на работниците да живеят и работят в Аруба до 90 дни, като същевременно предлага специални цени в редица хотели и курорти, с предимства като безплатен Wi-Fi и осигурена храна, отстъпки и други.

Барбадос

Барбадос беше една от първите дестинации в Карибите, която стартира атрактивна програма за работещи от разстояние след пандемията. Името на програмата е "12-month Barbados Welcome Stamp“. Тя беше обявена още през юли и предлага на пътниците възможност да прехвърлят домашния си офис на красивия остров за срок до една година.

Програмата е насочена към „всеки, чиято работа не зависи от местоположението“ и кандидатите имат възможност да се преместят със семейството си.

Заинтересованите кандидати ще трябва да попълнят онлайн формуляр за кандидатстване и да предоставят доказателство за заетост, както и декларация за доходи от поне 50 000 долара годишно за периода, в който се намират на острова.

Има такса от 2000 долара за физически лица или 3000 долара за семейства, която се заплаща, след като заявлението бъде одобрено.

Всички посетители на острова, където са регистрирали общо 185 случая на Covid-19 и седем смъртни случая по време на пандемията, ще трябва да представят отрицателен резултат от теста и да преминат здравен преглед при пристигане.

Бермуда

Бермуда също се надява да се превърне във временен офис за тези, които могат да си позволят да работят от всяка точка на планетата.

Програмата "One Year Residential Certification" позволява на пътуващите да се преместят в самоуправляващата се британска отвъдморска територия, известна със своите пясъчни плажове и чисти води, за да работят отдалечено в продължение на една година, като тези с деца имат право да ги записват в частни или държавни училища. Таксата за кандидатстване е 263 долара.

Грузия

Грузия не е най-очевидната възможност за избор на отдалечен офис, но красивата бивша съветска държава, разположена между Черно море и Кавказ, разширява един от най-гъвкавите пакети.

Програмата "Remotely from Georgia" позволява на служители от 95 държави, включително САЩ, Нова Зеландия и Великобритания, да живеят и работят там без виза поне една година.

Известна със своите покрити със сняг планини и с историческо значение села, Грузия е преживя туристически бум преди пандемията, като през 2019 г. е посетена от пет милиона пътници, което е ръст от 7% спрямо предходната година.

Страната е с население от 3.7 млн. души и има регистрирани едва 1510 случая на коронавирус от началото на пандемията.

Програмата е насочена към лица на свободна практика, служители на пълен работен ден или собственици на фирми, които могат да останат в Грузия поне 360 дни, но всички работещи от разстояние също могат да кандидатстват.

За да отговарят на условията, кандидатите трябва да имат минимална заплата от 2000 долара на месец и да се съгласят на 14-дневна хотелска карантина при пристигане за своя сметка.

Изисква се и доказателство за здравна застраховка за времето на престоя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние простосмъртните българи само може да бленуваме за такива места. Не знам с каква цел се пускат подобни статии, като съм убеден, че и журналистите и редакторите много добре знаят, че обикновеният човек многоооо далеч от тези дестинации. Може би, за да ги дразнят по някакъв начин
7
0
 
1
 
! Отговори
Wow преди 3 години
Заглавието е малко тъпичко, защото от Ангуила до Барбадос са по-малко от 700 км. Не е кой знае колко...
6
1
 
0
 
! Отговори
учител преди 3 години
В Бермуда искат 50 000 долара годишно, което означава 4166,66 месечно. Умножавам по 1,66737 лв. и получавам 6947,375 лв. месечна (предполагам) брутна заплата. Умножавам средната си брутна заплата по 5 и получвам горе-долу същата сума. Отврат! А има и немалко хора, които получават още по-ниски заплати. Много сме зле тука в ***! За българи трябва специална клауза: доходите да се изчисляваат на годишна база.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Бермудите се ходи по бикини, а на Бикините по бермуди.
4
0
 
2
 
! Отговори
Всички села преди 3 години
в Грузия са родно място поне на един княз.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние всеки уикенд от тежък труд на къра, посещаваме Ангуила,Гуам т.н..то е близо до селото
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Олигарсите по света са давали пари на хора да развиват туристически бизнес, и дори самите олигарси са участвали в туристическия бранш.
1
0
 
11
 
! Отговори
Remote преди 3 години
А в бермудския триъгълник как е скоростта на нетя?