Бил Гейтс е оптимист: Връщаме се към нормален живот до края на 2021 г.

Но вирусът ще бъде унищожен чак след три години
7 окт 2020 18:00, Нели Христова
90
Бил Гейтс е оптимист: Връщаме се към нормален живот до края на 2021 г.
Снимка: БГНЕС

Милиардерът Бил Гейтс изрази оптимизъм, че в по-развитите държави животът ще се върне "обратно съм нормалното" в края на 2021 година. Разбира се, това ще се случи само ако бъде създадена ефективна ваксина, която да защитава от коронавирус. Пред The Wall Street Journal той коментира и лечението на президента Доналд Тръмп.

Според Гейтс експерименталната терапия с моноклонални антитела би намалила значително нивото на смъртност от COVID-19 щом получи разрешение от регулаторите за масово използване.

"Това е много вълнуващо. Намаляването на смъртността би било значително, а лечението ще бъде въведено масово до края на годината, поне в по-богатите държави", заяви Гейтс. Лекарствата, разработени от Regeneron Pharmaceuticals Inc., Eli Lilly и други, са проектирани в лаборатории, за да имитират антитела, които имунната система произвежда за борба с вируси и други патогени. Те се инжектират интравенозно и имат потенциал да се задействат скоро след като човек е заразен или е само леко болен. Учените вярват, че лечението има потенциала и да е превантивно средство, блокиращо временно инфекцията.

Президентът Тръмп получи коктейла от антитела на Regeneron в края на миналата седмица.

"Да елиминираме напълно вируса обаче ще отнеме две или три години", категоричен бе Бил Гейтс. Това се дължи на факта, че напредъкът по отношение на лекарствата и ваксините ще отнеме повече време в развиващия се свят, твърди милиардерът, като подчертава разделението, което неговата фондация и други глобални играчи се стремят да затворят.

Някои експерти в областта на общественото здраве са загрижени, че дезинформацията, заедно с всякакви прибързани действия от страна на правителствата, като одобряването на ваксини преди приключване на тестването, ще накарат хората да се колебаят дали да се имунизират. Ако едва малък процент от населението се ваксинира, то новият коронавирус ще продължи да се разпространява.

Според Гейтс американските политически и бизнес лидери трябва да обяснят стойността и безопасността на ваксините на своите избиратели и служители, да дадат пример и да елиминират притесненията.

"Например "Фондация "Бил и Мелинда Гейтс" работи с религиозни лидери в Северна Нигерия, за да убеди родителите да разрешат на децата си да бъдат ваксинирани срещу полиомиелит", казва съоснователят на Microsoft.

"Тук в САЩ вече трябва да мислим кои гласове ще помогнат за намаляване на колебливостта у хората. CDC, които обикновено говорят за тези неща, все още не са говорили по този въпрок", добави той, позовавайки се на американските центрове за контрол и превенция на заболяванията.

"Ако данните за безопасността и ефикасността на ваксините са ясни, мисля, че достатъчно хора ще се заинтересуват и тогава ще изградите това доверие. И тъй като все повече хора ще приемат ваксината, ще се постигат и добри резултати", обясни Гейтс.

Той призна, че дезинформацията се усилва бързо благодарение на социалните мрежи и че все още не вижда решение как светът да се справи с този проблем.

"Лъжите се разпространяват много по-бързо от истината", казва Гейтс, а според нето това създава дилема пред компаниите в социалните медии за това как да ограничат дезинформацията, като същевременно запазят свободата на словото.

"Неотдавнашният документален филм на Netflix "Социалната дилема" "повдига този въпрос по доста артикулиран начин", коментира той той. "Известно ниво на проверка на фактите е ценно, но не искаме да стигнем до "китайското решение" на проблема. Поставихме въпрос и сега се нуждаем от интелигентни решения, които досега не съм срещал", казва Гейтс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой направи за господар на целия свят компютърния манияк без никакво медицинско образование - Бил Гейтс !?
33
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До kegel exercisesЕ, чак пък господин ...За този само уранова мина и бой със сопата в китарата
32
1
 
26
 
! Отговори
kegel exercises преди 3 години
Господин Гейтс да даде тон за песента, която пее и да ваксинира първо себе си, цялото си семейство и всичките си познати.Само така ще спечели доверие за тези ваксини.
31
0
 
36
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Този в качеството си на какво медицинско лице прави внушения и изказва мнения ?! Докога ще се дава трибуна на визионери и откровени мошеници ?!
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо изглежда 10-15 години по стар.Я вижте нашия ***
29
4
 
25
 
! Отговори
Стийв Джобс преди 3 години
Не слушайте този клоун.За работеща и ефективна ваксина са необходими поне 10-15 години.А дотогава, остлабнете, повече спорт и повече сред природата.
28
0
 
8
 
! Отговори
Боза резлива преди 3 години
Срещу ковид19, други вируси, червеи и троянци, трябва да имате лицензиран джам, редовно да го ъпдейтвате и да си сложите поне две три антивирусни.
27
0
 
4
 
! Отговори
инж. Ганев преди 3 години
До ГерманецКаскетите трябва да са от олово, за да пазят.
26
3
 
5
 
! Отговори
Германец преди 3 години
...вследствие на кемтрейлс, препарати във водата, гмо храни и промиване на мозъка от медиите---А ти как се пазиш, друже? Кой модел алуминиеви каскети препоръчваш?
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, към края на зимата се очакват поне 6-7 различни ваксини.Изберете си някоя и да ви е спокойно
24
1
 
16
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Светът МОЖЕ БИ ще стане що годе нормален чак след краха на дедо соросовата организация към която гравитира и и Гейтс.Ама не е сигурно-прекалено големи щети са нанесени.
23
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е някой да го ваксинира него завинаги
22
1
 
24
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
За какви чувства говорите при тоя евреин ?!Ами той има сметачна машина, вместо сърце.
21
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Около мен е пълно с такива хора, че много ми се иска Бил Гейтс да ги чипира час по-скоро.
20
2
 
30
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 3 години
Приготвил съм ви ваксина, от която ще останете безплодни и така ще решим въпроса с излишните хора, на нас повече бачкатори не ни трябват защото роботите са по продуктивни, а сега работим и да заменим шофьорите.
19
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко върви по план и няма кой да спаси хората които са заспали, апатични и страхливи, вследствие на кемтрейлс, препарати във водата, гмо храни и промиване на мозъка от медиите.Този свят свърши. Очаква ви high-tech slave system
18
17
 
3
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Ще смогне ли дотогава да чипоса на бугаропитеците бетонните тикви?
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе ти може и да се върнеш към нормалното,ама милиони ще ядат хурката десетки години напред,пресен пример е фалита на Льохманите 2008 година и колко години тропахме на едно място,а тая криза е много по страшна!
16
1
 
34
 
! Отговори
другаря Иванов преди 3 години
Няма Бил Гейтс, няма проблем .
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като минат изборите т.е.