Бил Гейтс е оптимист: Връщаме се към нормален живот до края на 2021 г.

Но вирусът ще бъде унищожен чак след три години
7 окт 2020 18:00, Нели Христова
90
Бил Гейтс е оптимист: Връщаме се към нормален живот до края на 2021 г.
Снимка: БГНЕС

Милиардерът Бил Гейтс изрази оптимизъм, че в по-развитите държави животът ще се върне "обратно съм нормалното" в края на 2021 година. Разбира се, това ще се случи само ако бъде създадена ефективна ваксина, която да защитава от коронавирус. Пред The Wall Street Journal той коментира и лечението на президента Доналд Тръмп.

Според Гейтс експерименталната терапия с моноклонални антитела би намалила значително нивото на смъртност от COVID-19 щом получи разрешение от регулаторите за масово използване.

"Това е много вълнуващо. Намаляването на смъртността би било значително, а лечението ще бъде въведено масово до края на годината, поне в по-богатите държави", заяви Гейтс. Лекарствата, разработени от Regeneron Pharmaceuticals Inc., Eli Lilly и други, са проектирани в лаборатории, за да имитират антитела, които имунната система произвежда за борба с вируси и други патогени. Те се инжектират интравенозно и имат потенциал да се задействат скоро след като човек е заразен или е само леко болен. Учените вярват, че лечението има потенциала и да е превантивно средство, блокиращо временно инфекцията.

Президентът Тръмп получи коктейла от антитела на Regeneron в края на миналата седмица.

"Да елиминираме напълно вируса обаче ще отнеме две или три години", категоричен бе Бил Гейтс. Това се дължи на факта, че напредъкът по отношение на лекарствата и ваксините ще отнеме повече време в развиващия се свят, твърди милиардерът, като подчертава разделението, което неговата фондация и други глобални играчи се стремят да затворят.

Някои експерти в областта на общественото здраве са загрижени, че дезинформацията, заедно с всякакви прибързани действия от страна на правителствата, като одобряването на ваксини преди приключване на тестването, ще накарат хората да се колебаят дали да се имунизират. Ако едва малък процент от населението се ваксинира, то новият коронавирус ще продължи да се разпространява.

Според Гейтс американските политически и бизнес лидери трябва да обяснят стойността и безопасността на ваксините на своите избиратели и служители, да дадат пример и да елиминират притесненията.

"Например "Фондация "Бил и Мелинда Гейтс" работи с религиозни лидери в Северна Нигерия, за да убеди родителите да разрешат на децата си да бъдат ваксинирани срещу полиомиелит", казва съоснователят на Microsoft.

"Тук в САЩ вече трябва да мислим кои гласове ще помогнат за намаляване на колебливостта у хората. CDC, които обикновено говорят за тези неща, все още не са говорили по този въпрок", добави той, позовавайки се на американските центрове за контрол и превенция на заболяванията.

"Ако данните за безопасността и ефикасността на ваксините са ясни, мисля, че достатъчно хора ще се заинтересуват и тогава ще изградите това доверие. И тъй като все повече хора ще приемат ваксината, ще се постигат и добри резултати", обясни Гейтс.

Той призна, че дезинформацията се усилва бързо благодарение на социалните мрежи и че все още не вижда решение как светът да се справи с този проблем.

"Лъжите се разпространяват много по-бързо от истината", казва Гейтс, а според нето това създава дилема пред компаниите в социалните медии за това как да ограничат дезинформацията, като същевременно запазят свободата на словото.

"Неотдавнашният документален филм на Netflix "Социалната дилема" "повдига този въпрос по доста артикулиран начин", коментира той той. "Известно ниво на проверка на фактите е ценно, но не искаме да стигнем до "китайското решение" на проблема. Поставихме въпрос и сега се нуждаем от интелигентни решения, които досега не съм срещал", казва Гейтс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
20
 
! Отговори
ЧИЧО ДРЪНДИ преди 3 години
Огромните корпорации винаги се държат по този психопатски начин. За тях това е добро. Защото така изкарват още повече милиарди.Само, че не им пука за света и човечеството.
13
2
 
7
 
! Отговори
ахаа! преди 3 години
щом батко гейтс е казал, вярваме му. е, не е като боко, но пак е голям!
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДодоБил Гейт е един от най-големите донори на СЗО май само САЩ и Китай дават повече от него, ама те са цели държави, а оня е един човек.
11
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя е като компютър няма чувство за добро и зло, само обработва информацията и извършва командите.
10
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безос какво каза? И той е милиардер.Какви болни, какви намалявания на смъртност. Един изкълченяк пръднал и всички го цитират. Всички *** кръвни линии трябва да се фалират и да работят в някоя мина в Африка.
9
3
 
23
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
Съгласен с номер 1! Тоя ненормалник откога почна да разбира от ваксини и биология, супер противяга... Че и срокове дава
8
2
 
17
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Когато евреин и то зодия "Скорпион" ти каже нещо, ти винаги го поставяй под съмнение.Да не съжаляваш после !!
7
2
 
28
 
! Отговори
Истината 2020 преди 3 години
Най-големите мераклии за ваксините трябва да бъдат ваксинирани първи.
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е залъгалка ще се върнете към нормалното, ако се боцнете с ваксината му .
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бил Гей лъже за да не недоволстват хората.
4
1
 
39
 
! Отговори
Сезонен Грип преди 3 години
Според клипчета, които гледах на ОФИЦИАЛНИЯ youtube канал на г-н Бил Гейтс, решението на много от проблемите на човечеството е да се намали популацията.Иначе казано: "Няма човек, няма проблем"
3
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв е този? Някой избирал ли го е за световен говорител? Нобелова награда за мир ли има? Важни открития ли е направил?Някакъв чичак със селско пуловерче.
2
4
 
12
 
! Отговори
ДАЙТЕ ДА НЕ СЕ ЛЪЖЕМ преди 3 години
Давай ваксините чиче Бил! Бий ме с ваксини и тестове по челото, ПЛИЙС!
1
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде, и световен *** номер 1 се изказа.Toзи какъв го играе? Някакъв откачен говори за всички хора по света.