При COVID-19 да се следи нивото на насищане на кръвта с кислород

Съветът на специалист от израелска болница
7 окт 2020 21:21, Петя Славова
9
При COVID-19 да се следи нивото на насищане на кръвта с кислород
Снимка: БГНЕС

Пациентите с COVID-19 трябва да следят нивото на насищане на кръвта с кислород дори при липса на тежки симптоми, за да не пропуснат най-важният признак за тежко развитие на заболяването, каза за РИА Новости ръководителят на терапевтичното отделение на израелската болница "Шамир Асаф А Рофе", инфекционистът Галина Голцман.

Още по темата

Според нея е много важно да не се допуска развитието на хипоксия, която понякога започва асимптоматично. За целта Голцман съветва да закупите пулсов оксиметър – специално устройство, което измерва насищането на кръвта с кислород.

"В медицината е известна т. нар. “щастлива хипоксия" – когато пациентът може да не забележи ниско насищане на кръвта с кислород и дори да се чувства добре. Ако насищането падне под 94, дори при нормално здравословно състояние, трябва веднага да постъпите в болница", каза Голцман.

В случай на леки симптоми, лекарят съветва лечението на заразените с вируса да е като при обикновен грип – почивка, прием на топли напитки и, ако е необходимо, антипиретик на основата на парацетамол, предава БГНЕС.

В същото време лекарят препоръчва да се направи тест за коронавирус възможно най-скоро след поява на първите симптоми на ARVI – кашлица, висока температура, загуба на обоняние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано изобщо някой да следи процентното насищане на кислород във въздуха, защото проблема е точно той пада.
6
0
 
7
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
До SHEFAТова с допаминовата и феромоновата жлеза избива рибата... честно....Направо за Нобелова награда :DХубаво е малко да се информира човек преди да говори щуротии....
5
0
 
1
 
! Отговори
До4 преди 3 години
Що да е неприложимо? Един Оксиметър за домашни цели струва около 30 лева с него можеш да си проверяваш кислорода в кръвта денонощно ако желаеш!
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с тестването при симптоми е неприложимо у нас. Тестват те едва ако стигнеш до линейка.Преди това само ако си платиш.
3
4
 
6
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
КИСЛОРОДА ВЪВ ВЪЗДУХА ДЕТО ДИШАМЕ ВАРИРА ОТ ОКОЛО 20%-ПРИ 15%-ПОЛУЧАВАШ ГЛАВОЗАМАЙВАНЕ.-А В СРЪВТА НА ЧОВЕК СЕ СЪДЪРЖА ТОЧНО 5%ЧИСТ КИСЛОРОД.-ПАДНЕ ЛИ ПОД 4.5%-ИНТУБИРАНЕ.-ДОПАМИНОВАТА ЖЛЕЗА БЛОКИРА-ЗАЩОТО ФЕРОМОНОВАТА ЖЛЕЗА ОТДЕЛЯ ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО КОРТИЗОЛ.-ЗАТОВА БОЛНИТЕ СЕ ВЪСТАНОВЯВАТ ПО БАВНО.-НО ПРИ ПРАВИЛНО ЛЕЧИНИЕ-НИТРО ХИДРИОБИОМИНОЛА СЕ ВЪСТАНОВЯВА И ВСИЧКО Е ОК.
2
0
 
3
 
! Отговори
46668 преди 3 години
Дано сега потърсят българският изобретател нагенератор за кислород, който го предложи на лекарите от самото начало. Ама от надменност го натириха. Сега от чужбина идва същата препоръка - хайде, действайте!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами това се прави в всеки един преглед, при съмнения за КВ и в БГ.Но преводна статия звучи по авторитетно, казвайки на скучаещата публика неща, които, ако и се наложи да премине подобен преглед, сама ще изпита на гърба си. Какво още може да преведем по темата, за да поддържаме интереса към пандемията? Я пак за "безсимптомните" супер заразители, които сами са се сетили да се тестват, щото се почувствал зле, но иначе са без симптоми.