Интерактивна карта с данни за COVID-19 в Гърция

Информацията е в помощ на пътуващите за южната ни съседка
10 окт 2020 13:38, Елка Василева
7
Интерактивна карта с данни за COVID-19 в Гърция
Снимка: архив, БГНЕС

Полезна информация за пътуващите в Гърция. Правителството публикува постоянно обновяваща се карта на епидемиологичната обстановка, съдържаща информация за мерките в отделните райони, предаде БНР.

Актуална информация за развитието на пандемията във всички райони на Гърция се публикува на официален сайт на правителството за COVID-19. Тази интерактивна карта е достъпна за гражданите на страната и за всички туристи, които пътуват за Гърция.

Информацията се актуализира на базата на редица критерии и е полезна за всеки. Посочва се например къде е задължително носене на маски, епидемологичната ситуация, капацитетът на здравната система в този район и дори работното време на заведения и магазини и какви мерки са задължителни в тях.

Още по темата

Картата беше представена от заместник-министъра по защита на гражданите Никос Хардалиас, който постави акцент върху необходимостта от информация и спазване на мерките.

"Информирането на гражданите е много важно за борба с пандемията. Всички трябва да сме информирани какво трябва да е поведението ни във всеки район на страната, какви мерки са валидни за този район. С тази информация можем да ограничим разпространението на вируса, да програмираме живота си до момента, когато се открие и приложи ваксината за коронавируса. До тогава се налага да живеем с необходимите предпазни мерки“, каза Хардалиас.

Четири са  нивата на риск и са в различни цветове, като червеният предупреждава за повишена опасност.

 


7
Още от САЩ
Опечалени: Тръмп се подигра със смъртта на близките ни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
1
 
! Отговори
Откровение за Исус преди 1 седмица
не случайно в Гърция апостол Йоан пише Откровението на Йоан всред толкова фалшиви богове и демонични богове Бог говорил на апостол Йоан
4
4
 
1
 
! Отговори
хвалба оф преди 1 седмица
поздравяваме се с баране по оная работа в култ оная работа типично за гръцките вервания статуи с голи мъже,орфеизма и те
3
2
 
10
 
! Отговори
Гърците си знаят преди 1 седмица
Интереса. Туризъм ала бала. Ние сме диваци от пещерите. Вижте кой ни управлява и ще разбере кога ще стигнем гърците.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гърците доста добре действат. Повечето българи гледат от Америка и учат най-лошото. Носенето на маски няма общо с политиката, а по скоро с науката. Носят се, за да се забави разпространението, докато се открие ваксина и/или лекарство.
1
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
гърчолята станаха като рая, правителството ги мачка а те нищо!!