Куба се отваря, отново приема туристи след 6 месеца изолация

Хавана обаче няма да е сред достъпните райони
10 окт 2020 20:45, Елка Василева
93

Снимка: БГНЕС

Премиерът на Куба Мануел Мареро обяви, че по-голяма част от карибския остров се отваря за международен туризъм от идната седмица, навлизайки в "нова нормалност" след ограничаването на случаите на COVID-19, предаде Ройтерс.

Страната, която затвори границите си преди шест месеца, за да се справи с коронавируса, постепенно се отваря за туризъм преди високия сезон от ноември до март. Първи ще посрещат чуждестранни туристи северните островчета, след това и курортът Варадеро.

Тринайсет от шестнайсетте кубински провинции ще бъдат отворени за туризъм, каза на кръгла маса снощи Мареро.

Столицата обаче няма да е сред достъпните райони. Хавана едва сега изглежда овладява втората вълна от инфекции със строги мерки, включително вечерен час.

Още по темата

Международният туризъм е основен източник на твърда валута за Куба и спирането му нанесе тежък удар върху икономиката на острова, като същевременно САЩ продължиха да засилват търговското си ембарго, припомня Ройтерс, цитирана от БНР.

Ще дадем възможност за международни полети за всички провинции, които са в третата фаза, заяви премиерът, отбелязвайки, че всички пристигащи ще бъдат тествани.

Здравната система на Куба овладя болестта на острова и ограничи смъртността. Всички потвърдени случаи се хоспитализират, а контактните лица се проследяват и изолират.

Куба отчита само 11 смъртни случая при COVID-19 на милион души, спрямо 203 в Доминиканската република и 647 в САЩ, сочи статистиката на университета "Джонс Хопкинс".

Държавата е покрила разходите за изолирането на 115 000 предполагаеми заразени и контактни, информира Мареро. От тях под 5 процента са се оказали положителни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 години
До Надървен 61 Готин ром и пложове , ама много акули.А и жега , жега.
57
0
 
1
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 години
До Анонимен 51 Вярвай си . Няма лошо.
56
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки говедар е персона нон грата на Островът на Свободата
55
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НПО грантьорите лаят срещу Куба защото знаят че никога няма да отидат там.
54
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Острова на свободата" се отваря. Скоро щели да разрешат за местното население и интернета , но само за кубински сайтове.
53
8
 
11
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Абе петолъчниците, напишете прошение до Нинова, че искате всеки заслужил пенсиониран цоциалист да си кара старините в Куба! Със минимална българска пенсия ще го играете милионери там!Питайте Волен Сидеров!След като посети Куба и се уреди със кубинки на които им плащаше със *** "Palmolive" за една нощ, се върна променен и би шута на Капка!На това се казва комунизъм в действие!Блъскаш на захарната тръстика цял месец, за да получиш заплата, равна на 20 долара!
52
7
 
10
 
! Отговори
Надървен преди 3 години
Бил съм в куба 8 пъти... Яко *** е тама, готин ром и плажове
51
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"А колко е заплатата в България"По-висока е от тази в Русия и Куба. Други въпроси?
50
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В куба частни коли винаги е имало и даже такситата винаги са били частни. Проблема е че кубинския социализам е много краен .Не може да не плащаш ток ,имот месото по две кила безплатно .Ми от къде да дойдат парите за заплати като никой нищо не плаща ??? Ако се направят някой промени могат много добре да живеят и без американци и без руснаци .Ама ще трябва да се плаща ;)
49
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A колко е заплатата в България, капиталистическа страна вече 30 години, членка на ЕС и НАТО и американска партньорка. И какви са цените в членката на ЕС и НАТО и американската партньорка капиталистката България, сравнение с капиталистическите Германия и Франция примерно?
48
12
 
21
 
! Отговори
Куба-жалко е! преди 3 години
В Куба средната заплата е около 460 песос(около 15 долара). Това е голямото постижение след повече от 65 години реален социализъм. Затова хората по-цял свят бягат от социализма, заради беднотията и масовата тъпотия. Сега за пръв път им позволиха да имат частни леки коли и ограничен и контролиран достъп до интернет. Ето до каква мизерия води социализмът в чист вид !
47
3
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Кубинския ром не е...лош,да взема да...прескоча до Куба. Кубинките и те не са за...подценяване,ама с тях няма да са...заигравам.
46
5
 
2
 
! Отговори
Ха ха преди 3 години
До Анонимен 66А Золтан Дани им свали "невидимия" F-117.
45
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другари, дано от пасольството ви плащат в долари за пламенната защита на всеки червен мeрзавeц и масов убиец за който се сетите като започнем от Ким Чен Грyх и стигнем до Че (превърнат в пушечно месо).
44
3
 
7
 
! Отговори
Провала proxy war преди 3 години
Операцията започва през април 1961 г., само 3 месеца след като Джон Кенеди става президент на САЩ. Кубинските имигранти са подготвяни дълго време в центровете на ЦРУ и са екипирани с оръжие от американската армия. Конфликтът завършва с пълен разгром на подкрепяните от САЩ сили и Кенеди трябва да плати 62 милиона долара, за да откупи пленниците.
43
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
58 и следващите ти бройки коментари, ти си един ***, емигрант. Депортирали са те от америка не защото си гей, а защото нямаш виза. Сега грачиш тук по цял ден на свободна практика понеже нищо друго не умееш. Между другото нато е в мозъчна смърт, каза го французина. Почвай да беснееш повече :)))
42
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците да разположат пак ракетите там, и тукашните обамохилари *** да им се види света тесен.
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трендафиле искам да те щавя с моите $.
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Трендафил АкациевЗа теб може да изглежда като щaвене, на за американците са жълти стотинки.
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Рyшофилски трoлХубаво е, че си признавате кой подкрепяте. Оценявам го.