Личните лекари не знаят с колко PCR теста ще разполагат

Бройката им обаче не бивало да се ограничава
6
Личните лекари не знаят с колко PCR теста ще разполагат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нямаме информация с колко PCR теста ще разполага всеки личен лекар, но не бива тази бройка да се ограничава. Тепърва предстои да бъдат изяснявани страшно много неща. Намираме се съвсем в началото. Вероятно това ще бъде определено с допълнителен анекс, заяви доктор Андриан Лалков – зам.-председател на Софийското дружество на общопрактикуващите лекари, пред Нова тв.

Още по темата

Според него ще има хора, които ще искат тестуване без да проявяват симптоми, но е на мнение, че е работа на лекарите да отсяват тези хора.

„Приветстваме решението, че най-накрая ни се дава възможност да назначаваме PCR тестове. Въпросът опира до диагностика. Така или иначе е ясно, че лечение няма.”, каза Лалков.

Той е на мнение, че няма място за притеснение заради нарастващия брой на новозаразени в страната. Според него трябва да се наблегне на диагностиката, за да могат личните лекари да са точни в преценките си.

„Настояваме пациентите да имат комуникация с нас. Телефонният разговор е необходим, а когато преценим, правим и преглед. Ние не можем да кажем на пациентите да не идват. Приемаме ги, преглеждаме ги и назначаваме лечение”, обясни Лалков.

Според него една от големите възможности за разделяне на потока от пациенти е записването на час. По този начин лекарите могат да преценят в какъв времеви интервал да дойде пациентът, в зависимост от неговите оплаквания.


 


6
Още от САЩ
Опечалени: Тръмп се подигра със смъртта на близките ни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
123456 преди 1 седмица
Отново, по екраните в страната, ще се завърти филма "Направления нямам, ела другия месец, след 5-то число". Защото как така ще пропусне възможността да отупаме брашнения чувал, още!?
5
3
 
1
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 седмица
Моето мнение - Личните Лекари трябва да организират свойте Пациенти за Групов Скрининг за Ковид - да правят масови тестове с един тест .Така се прави в Европа и САЩ .
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Предизборна пропаганда в медиите! Отначало тръбяха, че са осигурили безплатна противогрипна ваксина за всички над 65 години, но личните лекари не са и чували за това. Миналата година беше същото. Сега пък щели да правят PCR-тестове, но личните лекари не знаели колко ще получат (а и дали ще получат). Пълна герберска трагикомедия!
3
0
 
10
 
! Отговори
Браво! преди 1 седмица
Осем месеца ви бяха необходими да задвижите нещата. Ананиев, Ангелов, некадърни тикви такива, злетаци грозни
2
1
 
2
 
! Отговори
Ванката преди 1 седмица
До Анонимен 1
Личните няма да ти взимат секрета, а ще те изпращат в лаборатория. Пробонабирането не е тяхна работа.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Надявам се, че заради икономии няма с една и съща клечка да взимат секрет от всички възможни места.