Щабът за COVID-19 само плашил хората, Мангъров иска "да се разкара"

Начинът на представяне на информацията за коронавируса бил некоректен
Обновена: 11 окт 2020 14:39 | 11 окт 2020 09:45, Камелия Цветанова
541
Щабът за COVID-19 само плашил хората, Мангъров иска "да се разкара"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Начинът на представяне на информацията за коронавируса е крайно некоректен и плашещ. Ако някой иска да плаши, може би си мисли, че уплашени хора се манипулират по-лесно, коментира пред БНТ доц. Атанас Мангъров.

Според него правилният начин е да се каже колко от тестовете са направени на хора за първи път, на хора под карантина, за 2-ри, 3-ти път. Също така колко от тестваните за първи път са приети за болнично лечение. И още - колко от лекуващите се в реанимация са само с COVID-19, а не заради друго заболяване.

Още по темата

Доц. Мангъров цитира данни от Националния оперативен щаб, според които заболеваемостта в България от коронавирус е 43 на 100 000 души.

"Ние сме на първо място по смъртност в Европейския съюз. Като цяло смъртността през тази година е с няколко процента по-ниска, отколкото през миналите години. Нямаме извънреден брой хора, които са починали от коронавирус допълнително", посочи той.

Доц. Мангъров отговори и на критиките, че няма трезва преценка за COVID-19, тъй като не лекувал пациенти с инфекцията.

"Деца почти няма, тези, които са били в болницата, аз съм ги консултирал, но на тях им няма нищо. Тези, които са хоспитализирани, те имат симптоми на гриподобно заболяване, едно нищо и половина. Не отказвам да преглеждам никого. Никого не съм върнал", настоя той.

Според Мангъров "щабът трябва да бъде разкаран", тъй като само плаши хората.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
390
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров ако беше прав коронавируса трябваше да изчезне юни месец като грипа.-----Ами изчезна и го нямаше цяло лято.Точно като грипа.
389
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 420 То затова се учи,хората се образоват, за да знаят. Ти какво да знаеш, ти си чукча писател,не читател. Дали знаеш,че пътеката за обикновен грип е 600 лева,но грипът минава по-бързо. Дали знаеш,че тестовете са безплатни в болницата. А дали знаеш,че никоя болница няма финансова изгода да пълни легла с болни от коронавирус за 1200 лева пътека, вместо с други болни с по-скъпи клинични пътеки?
388
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направете тези фалшиви тестове безплатни и пътеката 50лв и нека да видим колко теста ще се правят на ден и колко заразени ще има?Ха на бас,че Пандемията няма да е интересна.
387
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коментарите ми са до Лекар 414, а не 114.
386
16
 
9
 
! Отговори
До Лекар 114 преди 3 години
Мангъров ако беше прав в Швеция нямаше да загинат над 5000 човека и нямаше да е държавата с най-много съртни случаи на глава от населението на скандинавския полуостров. Мангъров ако беше прав можеше да се постигне групов имунитет,а не той да е 3-4 месеца. Мангъров ако беше прав коронавируса трябваше да изчезне юни месец като грипа. Всичко това са негови грешки,но никой не ги отчита,най-малко той. Мангъров ако беше прав хората в интензивни отделения нямаше да са двойно от преди свалянето на мерки
385
3
 
5
 
! Отговори
До Лекар 114 преди 3 години
Пълни глупости. Кои са тежките придружаващи заболявания- хипертония/високо кръвно/, диабет?? Най-много хора умират с такива придружаващи. Това не са тежки придружаващи заболявания,а такива,с които хората живеят дори по 50 години,ако няма такъв вирус,който да ги усложни тежко.
384
10
 
11
 
! Отговори
сс преди 3 години
Долу маските, свобода за народа
383
1
 
4
 
! Отговори
Ели преди 3 години
Какво ли са правили нашите предци при война ... Просто сега, благодарение на интернета всеки *** е чут.
382
13
 
19
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
Мангъров е на 100% прав!!!Такава издънка направиха през март с тази изолация!!!Повече от 60% живеят по няколко човека в един мижав апартамент.Като си под изолация вкл. т.н. хоум офис стреса се покачва неимоверно от което рязко пада имунната система!!!Така че на платените драскачи не вярвате!!!Много пъти съм казвал-Ковид има но 80% са безсимптомни но могат да пренасят заразата,15% са с грипоподобни симптоми,5% са с тежки придружаващи заболявания и именно те са в най-опасната група!
381
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука пак двама трима си пишат коментари, все едно са различни хора. Кой разумен и сериозен човек ще си губи времето да коментира точно тук, ако не е *** на ГЕРБ. И както винаги се хвашат на умрели уж от ковид хора, все едно на тази планета по принцип не се умира въобще от нищо.
380
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щаба е отбор Гробари! 7 месеца чакаме яко да мрем?!? До кога маскирани ***?
379
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
само 800 загинали22222 от началото на годината се умира само от Ковид 19 носете маски и сте безсмъртни
378
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 417 За стадния имунитет агитира именно доц.Мангъров.Той също каза,че Ковид 19 е като грипа и ще изчезне юни месец. Много грешки, но високо самочувствие.
377
9
 
7
 
! Отговори
???ФОЛЛЯ преди 3 години
800-починали.Няма ли някой от близките да се срещне с Мангъров.......?
376
9
 
20
 
! Отговори
баси преди 3 години
Има една група хора ,който наистина вярват че този щаб ще ни спаси от вируса.Направо е шашкащо това!
375
16
 
11
 
! Отговори
евала за коментара преди 3 години
Изминаха близо 8 месеца от началото на епидемията от Ковид-19 у нас. Близо 800 са загиналите, сред тях и 10 лекари, колеги, които не успяха да спечелят битката с коварната болест. Отиде си цяла фамилия лекари - сем. Вакльови от с. Белица, отиде си и д-р Милан Първанов, човекът - болница, както го наричаха съгражданите му", пишат от БЛС.МАНГЪРОВ ДА ОНЕМЕЙ С ЛЪЖИТЕ СИ! ХОРАТА ЗАГУБИХА БЛИЗКИ.ЗАГУБИХА ПРИЯТЕЛИ И ОСИРОТЯХА ДЕЦА. КАКЪВ МУ Е ПРОБЛЕМА НА СУХАТА СЪЧКА?КОЙТО ИСКА ДА НЕ ГЛЕДА ЩАБА!!!
374
6
 
32
 
! Отговори
аритметика преди 3 години
6 000 теста на ден, както се правят през седмицата, по 120 лв са 720 000 лв. за един ден. Това са 21 млн. лева на месец. Днес са направени САМО 3795 теста, това са САМО 455 400 лв . за един почивен ден. Наркобизнеса пасти да яде по доходност. В чий джоб отиват тези пари? Въпроси, въпроси...
373
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При ковид не се създава траен имунитет, само около 3-4 месеца. Както е при грипа, всяка година агитират да се поставят ваксините им. Които обаче не действат!! Така, че тези измишльотини със стадния имунитет е загубена кауза.
372
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само заразени има тука
371
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
8 месеца го търся тоя вирус. Искам да се заразя и да допринеса за груповия имунитет. Не само у нас, също в Германия и Великобритания. Никъде не го намерих. Все в ковид отделения ме пращат. Егати опасния вирус, щом само в ковид отделение можеш да се заразиш.