Китай ще тества над 9 милиона жители за 5 дни

Мярката, заради 6 нови случая на коронавирус
12 окт 2020 15:08, Петя Славова
14
Китай ще тества над 9 милиона жители за 5 дни
Снимка: БГНЕС

Китай има за цел да тества над девет милиона жители на пристанищния град Циндао в рамките на пет дни след 6 случая на COVID-19, съобщиха в понеделник здравните служители. Това ще бъде първото масово тестване в Поднебесната империя от няколко месеца насам, предава Нова тв.

Още по темата

Пет квартали ще бъдат тествани "в рамките на три дни" и целият град "в рамките на пет дни", се казва в изявлението. Служителите обаче не посочиха точна цифра колко хора ще бъдат тествани.

Китай разполага с обширни възможности за бързи тестове и здравната комисия заяви, че над 140 000 служители на "лечебни заведения, новоприети пациенти и персонал" вече са били тествани в Циндао, след като случаите са потвърдени.

През юни големи райони на столицата Пекин бяха подложени на масови тестове, след като в града бяха открити повече от 20 милиона случаи на вируси, свързани с хранителен пазар.

Междувременно има информации, че няколко китайски компании са в последния етап от проучванията по създаване на ваксина срещу коронавируса.

Макар и с недоказана ефективност, ваксините вече са били прилагани на стотици хиляди служители в ключови сектори и войници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Китайтесткоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Инфо!! 9 нали не мислиш , че един лаборант и една лаборатория ще правят пробите Щом успяха за построят временна болница за 1000 човека за 8-10 дни и да намерят десетки хиляди души - лекари , сестри и друг медицински персонал да се грижат за болните в Ухан, ще намерят начин да тестват и милиони за няколко дни .Това което не става с хора , става с ,мноооооого хора + технологии
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия чайици са си бали майката
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 9 Инфо!!еей, хората там имат технологии за които няма и да чуеш. Това там са китайци а не бегеталибани-***
8
6
 
1
 
! Отговори
Инфо!! преди 3 години
Като ги пишете тез лъжи вярвате ли си ?Можете ли да смятате поне ? Я сметнете колко време ви трябва да бъдат тествани 1 000 000 на ден хахаххаххах
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Принципно така се прави и излиза по-евтино и по-ефективно. Спираш заразата още в зародиш и си живееш живота.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цитат: През юни големи райони на столицата Пекин бяха подложени на масови тестове, след като в града бяха открити повече от 20 милиона случаи на вируси, свързани с хранителен пазар.*Може би не са 20 милиона нови случаи, а 20 милиарда или 200 милиарда.... В крайна сметка колко са? 2 или 20?
5
1
 
3
 
! Отговори
Питащ преди 3 години
До всички форумни тролово, които тръбят наляво и надясно, че правим "нереално много тестове, откъде толкова хора, как за 24 часа и прочее". До момента в България са направени не повече от 9000 теста за ден. Новината от Китай, се надявам да им обясни някои неща. Не че другите държави, дори на балнаните, не правят пъти повече тестове на глава от населението. Как там никой не се учудва.
4
1
 
4
 
! Отговори
А България ще тества преди 3 години
Нищо. Гарантирано от ГЕРБ.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пет квартали!?!? Една гаща плява?!?
2
1
 
7
 
! Отговори
Бау преди 3 години
тези китайци, масовите операции изобщо не ги плашат.
1
3
 
11
 
! Отговори
Bored преди 3 години
Ние сме има-няма 6-7 млн, значи ще ни оправят за три дни. Хайде, викайте китайците да ни тестват всички и да се приключва. Светът стигна дотам, че и *** не може да си изтрие без китайците. Честито!