Ръст на жертвите на вируса на Острова за денонощието

В Испания медици протестират за по-добри условия на труд
15
Ръст на жертвите на вируса на Острова за денонощието
Снимка: БГНЕС

Великобритания съобщи днес за 143 починали от Ковид-19 за изминалите 24 часа, предаде Ройтерс.
Агенцията отбелязва, че това е най-високият ръст за едно денонощие от юни насам. От началото на пандемията във Великобритания са починали 43 018 души с коронавирус.

За изминалите 24 часа са се заразили още 17 234 човека, с което общият брой на случаите достигна 635 хиляди.

Италия съобщи днес за 5901 новозаразени с коронавируса през последното денонощие, предаде АНСА.
Това е с близо 1300 случая повече от вчера.

За изминалите 24 часа от Ковид-19 в Италия са починали 41 души. От началото на пандемията в страната с коронавируса са се заразили 365 467 човека, като 36 246 от тях са починали от причиняваното от него заболяване.

Стотици общопрактикуващи лекари започнаха днес стачка в испанската област Каталуния с искане за по-добри условия на труд на фона на нарастващия брой на заразените с новия коронавирус, предаде Ройтерс.

С близо 900 000 регистрирани случая на коронавирус и над 33 000 починали от причиняваното от него заболяване Ковид-19, Испания стана горещата точка на пандемията в Западна Европа, а столицата Мадрид и околните райони от миналата седмица са под карантина, припомня агенцията.

Обществените диагностично-консултативни центрове са на първа линия в битката срещу вируса, той като те се занимават с тестовете и проследяването на потенциалните случаи, както и с лечението на болните. Медиците казват, че тези центрове са претоварени.

Стачката е по призив на профсъюз, представляващ близо 6000 общопрактикуващи лекари. Те настояват за повишаване на заплатите и наемане на допълнителен персонал, за да се компенсират бюджетните съкращения през последните 10 години, както и за други подобрения за нуждите на справянето с кризата.

Близо 20 на сто от лекарите подкрепиха стачката, каза говорителката на каталунското регионално правителство Меричел Будо и добави, че регионалните власти се вслушват в исканията им.

Будо каза, че Каталуния е на "много тревожния" старт на втора вълна от разпространението на вируса и че по-късно тази седмица ще бъдат обявени нови ограничения, за да се намалят свободата на придвижване и социалните контакти. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И без мнението на кибиците ще се оправят и в Англия и в България.А кибици и злобари нека си лаят тяхната.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10 и 11На български традиционни сральове акльове и охлюве все някой друг им е виновен за генетичното антиакълие и интелект микрон - частица.:))))))))))))))
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо, ама изобщо не ми дреме за тази скапана държава която е създала и пусвала този вирус в китайския град Ухан. дано измрат всичкитееееее
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В англия да умират. Те създадоха ДПС в България, а заради кражбите на хидроинженера много Българи умряха без качествено лечение в ужасни мъки. И едва ли е само това злото, което ни донесоха.
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Общо взето тази новина не е лоша....... Не е лоша защото рикушира обратно в задниците на българските хронични ганнююве и говнюювее от държавата БКП_ЛАЙНААРРИЯ! :))))))))))
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На дядото му казали че маската ще го спаси и той вярва като католик. Деде, това е само камуфлаж, та политиците да кажат че правят нещо. Ако маските помагаха нямаше да има 1500 заразени медицински служители у нас.
2
8
 
6
 
! Отговори
до 3 от славянин преди 3 години
Нали вие короназомбитата вярвате че маската пази, какво те тревожи, че са толкова близо един до друг, нали маските ги пазят!? Май и вие не вярвате че маската ви пази реално, ама се пенявите като бесни кучета, че всички трябва да носим маски, за да се пазим взаимно, е тези носят маски и се пазят взаимно, но такива като теб пак сте в хипохондрична истерия!?
1
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Басирам се, че повечето от жертвите са болни дъртаци, на които им е дошло времето.