Лекар с коронавирус: Държавата изпуска контрола на заразата!

"Никой не ми се обади през тези 14 дни, можеше да съм на дискотека"
Обновена: 18 окт 2020 21:02 | 18 окт 2020 21:02, Веселина Йорданова
195

Държавата изпуска контрола със заразените с Ковид-19, смята млад лекар, заболял от коронавирус.

Медикът сравни България със Сомалия по ниво на контрол на разпространението на инфекцията.

Д-р Габриел Димитров е специализант по неврология във ВМА. Преди две седмици се оказва, че тестът му за коронавирус е положителен. А симптомите - липса на обоняние, болки в мускулите, хрема, лека кашлица, ниска температура. 

Той се изолира за две седмици, период, през който здравните власти не упражняват контрол.

"Болните от Ковид-19 не са мониторирани, не се знае къде са, не знаем какво правят, да бях отишъл не дискотека - никой нямаше да ми каже нищо, никой не ми се обади през тези 14 дни", каза д-р Габриел Димитров.

По думите му у нас липсва мониторинг върху болните от Ковид-19, предаде Bulgaria ON AIR.

"От РЗИ ни обещаха да направят на 14 ден тест, но те имали нареждане, според което хората, които се лекуват в домашни условия, не могат да получават безплатен PCR тест", допълни той и си задава въпроса колко от заразените биха се тествали доброволно, което е съпроводено с разходи.

"В момента РЗИ явно изнемогва с хора, които да проверяват болните, апелът ми е да се дават повече пари за тези хора, да се назначават, защото не могат да проследяват всички болни", категоричен е д-р Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още по темата: лекаррзикоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекар с коронавирус. ахахахахаххаха. Абе вас май ви боли главата. Защо нямахте статии(преди бок ковид) за лекарите които умираха от рак, инфаркт,инсулт и тн . Сега братче всичко умира от корона.....
87
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не те проверяват от РЗИ, щото разчитат на това "д-р" пред името, гламар! Що не отиде на дискотека, да ти засекат телефона и да те изплющят 5000 лева глоба. Ебааси кви полирани мозъци учат за доктори!
86
8
 
26
 
! Отговори
ДО 91 преди 3 години
КАКВИ МЕРКИ ИСКАШ ДА СПАЗВАТ ХОРАТА БЕ?ПАЛЯЧЕНЦЕ?НАС НИ УЧИХА В ДЕТСКАТА ГРАДИНА ДА СИ МИЕМ РЪЦЕТЕ НИЕ НЕ СМЕ ЗАПАДНЯЦИТЕ С НИСЪК ПРАГ НА КУЛТУРА И ХИГИЕНА.НЯМА ДА МИ НАЛАГАШ ЗАПАДНИЯ СИ МАНТАЛИТЕТ С ЛЪЖАТА КОРОНА.
85
21
 
9
 
! Отговори
Луд преди 3 години
Айде, пак държавата е виновна, че *** народонаселение не спазва елементарни предпазни мерки.
84
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами този като част от системата да се хване и да направи нещо, не да мрънкоти!Разбира се, че българинът няма откъде да извади 100-150лв. доброволно за тест. Това не са малко пари.
83
7
 
13
 
! Отговори
От Канада преди 3 години
Какви са тези глyпocти, които е надраскало това момче?На такъв, който ми сравнява България със Сомалия трябва да се отнема лекарските права моментално.Нека за сравнение да дадем Канада или по-точно френската провинция Квебек, която има население подобно на България, като България е дори е по-урбанизирана защото в Квебек много хора живеят в къщи и жилищни квартали изолирани отвсякъде.В Квебек има грубо казано 10 пъти повече умрели от КОВИД19 в сравнение с България.Срам за този "лекар".
82
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако си беше бил руска ваксина сега щеше да е в дървения костюм и нямаше да има проблеми. Да е мислил!
81
5
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Комунистите са виновни - и Румен Радев.
80
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 83,опаааада взимат от Русия ваксини?!?!и на тебе ти е мек мозъка момче, руската ваксина е по-опасна от ковида поня няколко пъти.
79
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало идва зима .Идва новата версия на ковита 2.0 а вие още от старата се плашите. Има вече ваксина .Кво прай държавното ръковотство ? Ми да вземат от Русия ваксини . Ръковотството е проблема не вируса. Трябва да се сменят дебелогъзите от властта ;)
78
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарите са най-големите некадърници и мафия.Само пари са им в главата.А дори и да искат да помогнат не знаят как.
77
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че то РЗИ нищо съществено не правеше и когато бяха в пъти по-малко случаите. И преди, и сега , и с РЗИ, и без РЗИ - все тая.
76
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекар...В пандемия сме, какъв контрол над заразата?Лекар бил тоя.
75
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Героите... без маски все някога ще попаднат в обсега на РЗИ(или като заразени или, като контактни с вирусоносител) и когато почнат да си плащат тестовете си ще разберат от къде изгрява Слънцето.
74
2
 
4
 
! Отговори
Почнаха преди 3 години
Да ни пръскат с ковид требе да има болни.
73
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно се е ориентирало момчето - България е Сомалия на Европа!
72
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ква зараза ? Руснаците нали направиха ваксина ?
71
6
 
1
 
! Отговори
Купища знайни и преди 3 години
незнайни юнаци се сдобиват с петте си минути слава,като се упражняват вмнения и оценки за процеси извън компетенцията им.Ако ги контролираш-лишаваш ги от свобода,ако ги оставиш на съвест-защо не си ги контролирал.А съвестта от друга страна е разтегливо понятие,опънато до скъсване иерозирано от титуловани многознайковци.Та и това момче по мангъровскирешава да прави име на гърба на системата,може това да му донесе шанс дая яхне впоследствие(ах колко е млад,а вече е прозрял научните догми).
70
5
 
2
 
! Отговори
Тъп По тъп Най тъп преди 3 години
Докторе най сигурно е отиваш по голема нужда. Топваш маската в резултата. И после или в мазето за 5 години или навън без да я сваляш. Мирисът ще предпазва от близкостоящи.
69
5
 
7
 
! Отговори
ДО 62 преди 3 години
На никой от щаба не му пука за тебе, тях ги интересува дали ще издържи системата затуй броят болните като полудели всеки ден. Ако не издържи системата туй ще е голям резил и ще изпуснат лапачката.