Лекар с коронавирус: Държавата изпуска контрола на заразата!

"Никой не ми се обади през тези 14 дни, можеше да съм на дискотека"
Обновена: 18 окт 2020 21:02 | 18 окт 2020 21:02, Веселина Йорданова
195

Държавата изпуска контрола със заразените с Ковид-19, смята млад лекар, заболял от коронавирус.

Медикът сравни България със Сомалия по ниво на контрол на разпространението на инфекцията.

Д-р Габриел Димитров е специализант по неврология във ВМА. Преди две седмици се оказва, че тестът му за коронавирус е положителен. А симптомите - липса на обоняние, болки в мускулите, хрема, лека кашлица, ниска температура. 

Той се изолира за две седмици, период, през който здравните власти не упражняват контрол.

"Болните от Ковид-19 не са мониторирани, не се знае къде са, не знаем какво правят, да бях отишъл не дискотека - никой нямаше да ми каже нищо, никой не ми се обади през тези 14 дни", каза д-р Габриел Димитров.

По думите му у нас липсва мониторинг върху болните от Ковид-19, предаде Bulgaria ON AIR.

"От РЗИ ни обещаха да направят на 14 ден тест, но те имали нареждане, според което хората, които се лекуват в домашни условия, не могат да получават безплатен PCR тест", допълни той и си задава въпроса колко от заразените биха се тествали доброволно, което е съпроводено с разходи.

"В момента РЗИ явно изнемогва с хора, които да проверяват болните, апелът ми е да се дават повече пари за тези хора, да се назначават, защото не могат да проследяват всички болни", категоричен е д-р Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още по темата: лекаррзикоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е прав е ,скъпо е след 14 дни да се плаща нов тест ,нито има гаранция ,че ако не се направи човека е излекуван или има антитела.А когато е семейство под карантина ,си е доста скъпо.Индивидуално проблема е свързан с усложненията ,които могат да възникнат при всеки различно,,а колко правилно се лекува човек в къщи е много относително.Като чуя домашно лечение ,звучи абстрактно!
67
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не разбиратТъпаците. Много заразени означава и много пари, които ще се дават за тестване.Продължавайте в същия дух да не спазвате мерките и рано или късно ще паднете в капана с тестове. Тогава ще пеете друга песен.
66
6
 
6
 
! Отговори
от нощ преди 3 години
всеки със сополи да си направи PCR тест да се изолира з 14 днии да се психира
65
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коментар 62 - Ужасена пак е тук. Нормалната дискусия приключи.
64
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да мре уа. Сравнил България със Сомалия, само наакан русофилен болен мозък прави подобни сравнения, такива фашаги не ни трябват, па и лекар.
63
5
 
4
 
! Отговори
Fin преди 3 години
Моля по случай Короната да не ми се дава за пример коя да е държава, особенно Дания. Щом някой е направил 5 млн. безмислени теста, лошо!
62
6
 
4
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
И аз боледувах от вируса бях се наточил съ синя ризка и папийонка очквах държавата да ми прати двама яки санитари да ме следят Разочараван съм от такваз държава отивам във Сомалия там ще си проститурам на воля по дискотеките.
61
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заразените са толкова много, че РЗИ няма възможност да обхване и 1/3 от тяхБолка за умирачка? Япония например също няма капацитета. Или поне нямаше. Да си видял униформени, счупена държава, паника, апокалипсис? Е, ама там не са 80%-тови и не ги управлява Барба Г.
60
5
 
1
 
! Отговори
42 преди 3 години
До 50Само че анализът на Китай и събраните дотук доказателства, ще бъдат предоставени на ОК и САЩ и ще се иска пълното им обяснение какво търсят техни шпиони там и то точно по това невралгично време. А съм сигурен че службите на Китай скоро ще сграбчат по света някой от въпросните разведки и ще трябва да си признае истината за хуманния Запад, чийто съюзници сме. Само се моля бушони да не са били наши простаци от разузнаването
59
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те никога не са имали контрол, но преди просто имаше по-малко заразени, сега вече стана мазало!
58
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутафчийски ще се окаже прав на 100 %.Заразените са толкова много, че РЗИ няма възможност да обхване и 1/3 от тях, а да не говорим, че откриват вероятно 1/10 от всички вирусоносители.
57
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите сме хироходрияци. Един пише по-долу че си правил вече 3 теста в Дания. Бхмаму, аз си пия по 3 чаши вино всяка вечер и спестявам парите за теста. Е, и по една две ракийки или мастички за мезе.
56
12
 
10
 
! Отговори
Духът на Вятъра преди 3 години
Разочарован, ако наистина сте лекар и пишете такива глупости за някакъв апокалиптичен вирус, значи медицината е в кома.
55
5
 
11
 
! Отговори
Бедняк преди 3 години
Прочетете какво пише 24. и се опитайте да си го представите у нас. В момента актуални са новите бронирани машини, самолети-8 или 16 бр., магистралата, ново КПП към Гърция...И чакаме да свърши пандемията и да си плюнем на ръцете. А Дания се управлява от правителство с професионалисти а не от някакъв джип, в който седят няколко пионки и само клатят утвърдително глави.
54
8
 
10
 
! Отговори
Old Shetarhend преди 3 години
тоя младия още не е станал лекара лъже здраволкато стар доктор му изписвамза липсата на обоняние - едни пържени кюфтетаза леката кашлица - гроздова ракияза хремата - чай с коняки ще се оправище го пребори вирусаи ще скача в дискотеката като козле
53
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално е, че индивидчето не може да мисли за себе си. Това се получава с повечето прекарали дълго време в системата за програмиране. Трябва да се повтаря само това, което и е казано или са прочели. Информацията не се обработва или подлага на съмнение/проверка.
52
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 52Ем ти ги разбраш ясно. Ама знаем, че си падаш само по яки мъжаги с големи мускули и кожени дрехи.
51
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
140 лева за теста!Предсавте си, че сте контакнти 2-3 пъти на месец с някого и трябва, да си правите 2-3 теста? ХАХАХ!
50
7
 
7
 
! Отговори
да преди 3 години
позьори, на който не му харесва България - границите са отворени !!!
49
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо не сработи този път, както и предни опити.-----Мда, новото поколение е още по-лош матриял по целия свят.