Лекар с коронавирус: Държавата изпуска контрола на заразата!

"Никой не ми се обади през тези 14 дни, можеше да съм на дискотека"
Обновена: 18 окт 2020 21:02 | 18 окт 2020 21:02, Веселина Йорданова
195

Държавата изпуска контрола със заразените с Ковид-19, смята млад лекар, заболял от коронавирус.

Медикът сравни България със Сомалия по ниво на контрол на разпространението на инфекцията.

Д-р Габриел Димитров е специализант по неврология във ВМА. Преди две седмици се оказва, че тестът му за коронавирус е положителен. А симптомите - липса на обоняние, болки в мускулите, хрема, лека кашлица, ниска температура. 

Той се изолира за две седмици, период, през който здравните власти не упражняват контрол.

"Болните от Ковид-19 не са мониторирани, не се знае къде са, не знаем какво правят, да бях отишъл не дискотека - никой нямаше да ми каже нищо, никой не ми се обади през тези 14 дни", каза д-р Габриел Димитров.

По думите му у нас липсва мониторинг върху болните от Ковид-19, предаде Bulgaria ON AIR.

"От РЗИ ни обещаха да направят на 14 ден тест, но те имали нареждане, според което хората, които се лекуват в домашни условия, не могат да получават безплатен PCR тест", допълни той и си задава въпроса колко от заразените биха се тествали доброволно, което е съпроводено с разходи.

"В момента РЗИ явно изнемогва с хора, които да проверяват болните, апелът ми е да се дават повече пари за тези хора, да се назначават, защото не могат да проследяват всички болни", категоричен е д-р Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още по темата: лекаррзикоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я ми кажете на мен къде да отида, защото имам починали познати, доста хилядарки ще изкарам!Мина му модата. Иначе цаката е да имаш умрял роднина, ама в болница. Те сами си ти предлагат. После сещаш ли се колко бонуси по хилядарки за първа линия, колко кинта от дезинфекция?Иначе в урологията гладни щяха да умрат. пример за който сме се хилили. Отиваш с урологичен проблем и хоп - жертва на короната. Короната вече удря и пикочно-половата система, хахах. Питай Ангелов, сега нали е здравен...
167
1
 
1
 
! Отговори
Д-р Русе преди 3 години
В РЗИ Русе е пълен хаос ,който се прехвърля и в обществото. В РЗИтата работят неграмотни лекари и изпускат контрола в цялата страна.Амин
166
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Тук нещата ще се точат, защото половината българи пищят за една маска в магазина за десет минути, камо ли да спазват повече ограничения. Спочням си едни коментари, че тук единственият начин е да се отпусне края, да настъпи рязко влошаване, защото така само ще се стреснат, и ще настъпи по-бързо оправяне. Сравнението с Швеция е нелепо, защото там са с друго поведение и мнозина живеели сами, класове по 15 деца, дистанцираност по принцип и пр.
165
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Лаборатория "РАМУС" е като огромен октопод, пуснал пипалата си из цяла България! Не се наяде тази софийска фирма! Слагат си цени каквито си искат, никакъв контрол от компетентните органи!
164
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Българинът доказа, че изключително т.ъп - давали по 2000 лв да кажеш, че си болен, и мноооого повече, да кажеш, че близкият ти умрял от вируса - ами една от Русе е ходила по болниците да си търси такива пари, но отвсякъде я изгонили? Я ми кажете на мен къде да отида, защото имам починали познати, доста хилядарки ще изкарам!
163
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерки се взимат преди нещо да се случи. Тази седмица бройките ще се движат между 1000 и 1800. Другата ще са по 2000-2500. Като стигнат 3000 на ден ще започнат да говорят за мерки, но мерките трябваше да се вземат преди 20 дни.
162
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е човека, как в чужбина е измислено следенето на хора в карантина, но видиш ли у нас не може да стане. И, как повечето хора да отделят 120лв да се тестват, като масово хората изнемогват финансово, камо ли сега през зимния сезон. В България всичко е на хартия и е пълна пародия - верно сме, като Сомалия.
161
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До възмутен - не е лесно, защото още няма сигурно лечение. Напр. за починалия гинеколог д-р Хубчев са пробвали всичко известно, то е починал бързо. Какво да правят, да тръгнат да съдят болницата ли що ли, защото както мнозина ще си въобразят, че е използуван за опитно свинче, както оня адвокат за сина си, че се и съмняваше, че му били взели органите!? Явно че нещата са неизвестни, според мен грешката е в скъпите тестове, трябва да са по десетина лв и да си ги правят повече хора.......
160
3
 
4
 
! Отговори
ку ку преди 3 години
Ама никак не е прав този - как си въобразява, властите да проверяват всеки карантиниран и ежедневно да ходят да го следят къде бил?! По този начин какъв персонал е необходим? И ако му се обадели какво, да го следят като шпионин къде е, то той самият ако няма акъл в главата, няма да си седи в къщи, а ще щъка насам - натам. Тук никой никого не затваря, всеки ходи на работа, по молове, на гости и пр., но има една пасмина, която врещи като обезумяла за права? Такива са за затвор!
159
3
 
9
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Прав е младия лекар! Ситуацията в България е вече изпусната! "Бог" Боко, казва какво да се прави ! Не 14 дни, а 10 дни...!!! Няма да затваряме това, ще отворим онова...! Къде отидоха специалистите? Оказа се, че нямаме единен алгоритъм за лечение, какъвто имат други страни на Запад, който непрекъснато да се актуализира на база световния опит! Д-р Х от Каспичан си прови една терапия, д-р У от "Пирогов" друга! Ще провери ли някой реалната цена на тестовете? Що за цена 120 лв. /на "РАМУС"/.....?
158
3
 
2
 
! Отговори
МЕНКО преди 3 години
Само с празни приказки и изказвания-Няма страшно-на здравния министър нещата са оставени на самоход.
157
1
 
15
 
! Отговори
... преди 3 години
В момента дават шефа на Пирогов по телевизията, на живо. Човека казва че болниците са на 90% от капацитета си. В МБАЛ Шумен, вече не приемат хора, препращат ги по болниците във Варна...Пирогов е на 100% от капацитета си и връщат, не приемат хора. А всеки ден се увеличават новите заразени. И ко прайм ся???Къде е някой от правителството или от парламента като цяло - да излезе и да каже какво правим сега? Болен си а не те приемат в болница. Що, за какво се плащат осигуровки, да връщат хора ли?
156
2
 
25
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 3 години
Пари за тестове няма , за медиците няма , но за ръждиви F16 и скапани ремонти на некачествените магистрали има , както и за чекмеджето на Тиквата !!!
155
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А нима има разумен човек, който да е мислил, че за няколко месеца ще се спре вирус, предаван по въздушно-капков път?Няма начин да се спре животът с години, наивни хипохондрици.Ще се наложи да свикнете с реалността.
154
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Lekarite ne sa bili tolkova dobri studenti za razlika ot bankerite. I dvata vida profesionalisti rabotiat s patienti.
153
10
 
5
 
! Отговори
Русия преди 3 години
Поредният много мильонен случай, Койт дуказва, чи *** фируса ни са мре. Тоя нит е ликува, нит нищу и уцеля. Е как стаа с туй "фирус дет ши мрем ЯКУ"
152
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Кадрите с тези хубави лаборантки със светло сини маски не са от лаборатория за КОВИД тестове безспорно! При такъв страховит вирус и само с с такава защита - нещо не е така?!Лошо е, че човек на Мутафчийски плюе по РЗИ - това е разцепление в НОЩ и ще видим някаква реакция от Кантаджиев и Кунчев!Да не се втелясва за 10 дни карантина излишно - като стане в Германия от 08.11 , и тука ще стане!
151
1
 
5
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
От италиански на български : монито-внимание!Ние трябва да благодарим на всички, които обогатяват езика ни с всякакви излишни чуждици!
150
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерки няма, не разбрахте ли. Откакто вкараха учениците в училищата оставиха нещата на самотек и само броят заразени. Друго не се прави. А и издават препоръки с безсмислени мерки на хартия, които всички пак само на хартия спазват. Ама тука е така, нашите могат само да броят овце. За друго не им стигат силите.
149
23
 
11
 
! Отговори
Док преди 3 години
Ама учи медицина в България, държавна поръчка. Що не отиде, това на снимката да учи медицина в Сомалия, а?! Единствения изпуснат контрол тука е, че подобни мекотели имат трибуна да си говорят глупостите!!