Гърция предлага бърз COVID тест на границите в ЕС догодина

Не може да се гарантира ваксина до следващия туристически сезон
19 окт 2020 07:54, Елка Василева
9
Гърция предлага бърз COVID тест на границите в ЕС догодина
Снимка: архив, БГНЕС

Гърция предлага през следващата туристическа година да се прави бърз тест за коронавирус на влизащите през границите. Замисълът се обсъжда в комисиите на Европейския съюз.

След критичната настояща туристическа година, която засегна всички отрасли на туризма, Гърция подготвя нова стратегия за следващата година, предаде БНР. Министърът на туризма Харис Теохарис съобщи пред медиите, че Атина обмисля да изисква от туристите само бърз тест за коронавирус на граничните пунктове. Предлага на летищата този тест да се прави на всички, влизащи в страната или на летищата, от които пътуват към Гърция.

Още по темата

Министър Теохарис информира, че Гърция е предложила тази схема на Световната туристическа организация и на Европейския съюз.

Основни моменти от новата стратегия гръцкото туристическо министерство обсъжда и с основните организации на хотелиерите и на собствениците на заведения.

Министър Теохарис подчерта, че все още не може да се гарантира, че до следващия туристически сезон  ще бъде открита ваксина, която да възстанови нормалното движение на туристи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Jordan Jordanov преди 3 години
Warning about BLACK DEATH AND CANCER CIGARETTE PACKS WITH HOLOGRAPHIC WEAPONS.Терористи и масови убиици принудиха цигарените фабрики да произвеждат тежко терористични цигарени пакети с холограмни оръжия нарочно залепени маскирани като бандероли.Около всеки пакет се формира активно аномална тежко терористична зона увреждащата трайно околната среда.Подържат Black death and cancer abomalous zones..
5
0
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 3 години
warning about PCR TESTS..Анализи доказаха че лаборанти ЗАРАЗЯВАТ ТЕСТВАНИ ЛЕСНО С МРЪСНИ РЪКАВИЦИ .Експерти да огледат как китайски лаборантки заразяват тествани проби месо и риба внос с заразни РЪКАВИЦИ>>>ПРЕДУПРЕЖДАВА СЕ, ЧЕ ДИВЕРСИЯТА/COVID SABOTAGE/ се провежда с нагло престъпна дигитално холограмна пресканираща техника..Убиват в болници с дигитално холограмни оръжия /block life suport systems/ТОва са същите диверсанти които се опитаха да ни цакат с тн ПТичи грип/ birdflu..
4
0
 
1
 
! Отговори
Бай Ставри преди 3 години
Всеки участник в ковид пландемията е престъпник и мястото му е в затвора. Само не зная дали затворническата ни система няма да се претовари ако изведнъж бъдат осъдени и въдворени всички престъпници, защото имаме пандемия от престъпления. Срещу човечеството.
3
0
 
2
 
! Отговори
Малякис Малоумнякис преди 3 години
Теохарис да ги плаща от джоба си като предлага.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нарушаването на правата и свободите на хората не е съществено, важно е тестовете да са безплатни. Нали пак ще ги платиш с данъците бе, робе!
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама да са безплатни, тоест правителството да ги осигурява на влизащите в съответната държава!