Ваксина за животни ли е руската против коронавирус?

Александър Кудрявцев се надявал, че това е модерна ваксина
19 окт 2020 18:32, Нели Христова
194
Ваксина за животни ли е руската против коронавирус?
Снимка: БГНЕС

Така наречената руска коронавирусна ваксина всъщност е ветеринарно лекарство. Това съобщи на страницата си във Facebook Александър Кудрявцев - ръководител на руска биофармацевтична компания "Протеомарин" и изследовател в Института по биохимична физика на Руската академия на науките, предава inforesist.org.

Той припомни, че съставът на "ваксината", произведена от Руската федерация, дълго време не е бил публикуван. Сега, когато съответната информация е станала достъпна, той е разочарован.

Кудрявцев се е надявал, че това е модерна ваксина, базирана на рекомбинантни протеини, неопасна ваксина, базирана на аденовирус или още по-внимателна, от т.н. ""живи" ваксини. Но онова, което е показано като откритие, се оказа "дори не последно поколение, това са ваксини от ветеринарната медицина".

"Има такива ваксини, пептидни, срещу болестта шап, които се инжектират в говеда с милиграм антиген. Е, ако умре животното, това не е страшно, най-важното е да не се разпространява инфекцията. Но никой човек, който има здрав разум, не би си и помислил да приложи това на хората. Оказва се обаче, че е станало", пише той.

Кудрявцев отбелязва още, че обичайната противогрипна ваксина съдържа 45 mcg антиген (по 15 mcg от всеки), но тя не се понася нормално от всички хора. Следователно се правят такива като "Grippol Plus", където всеки антиген е 5 mcg, а общото количество само 15 mcg. Приоритет на "сигурност" над "ефективност".

В същото време руската ваксина, създадена от Vector Center, съдържа до 225 mcg антиген.

"Може би дори до 250, те не пишат точния състав, 75 + -15 mcg от всеки антиген и дори до 700 mcg алуминиев хидроксид, най-опасният адювант, който се отхвърля в целия свят. И те го взеха и го объркаха в препарата", добави той.

Освен това, посочва още Кудрявцев, разработчиците не са посочили определени характеристики на своя продукт.

"Те все още не са посочили и кой вид протеин има такъв "носител". Ясно и разбираемо е - когато бързаш, нямаш време за обяснение. Но това, че не всичко е обяснено, е много досадно особено поради факта, че съдържанието на цялата ваксина не бе разкрито", обобщава той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 3 години
До ЖивотновъдПо *** си, от Винету.Но това е нормално!
156
1
 
5
 
! Отговори
Прасе с каска преди 3 години
Това е поредната хохолска фалшива новина.Уж ги борите, но всъщност ги разпространявате когато ви плащат за това.
155
3
 
0
 
! Отговори
Боярщик преди 3 години
Ну, давай немножко бая для обувками!
154
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До иво"не четете такива фалшиви статии, нито съществува такъв Кудрявцев нито някакъв си институт по биохимична физика дрън дрън."Нещо си се объркал. Такъв институт има и такъв човек има. Потърси MIPT.
153
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Душевно болните русофили как се плюнчят яко пак в коментарите горките :) гърчат се като земни чepвеии :)
152
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ивоТо и руска ваксина няма :)
151
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом американците им заповядаха, украинските кукурузници веднага скочиха и започнаха да оплюват руската ваксина, Така е и с нашите льоххмани - щом им заповядат от козяк веднага остават без мозък. Какво каза амер. посолство в киев - как ще купувате руска ваксина?!Ние ще ви дадем ваксина от която от хора ще станеете шимпанзета,защото е произведена с маймунски вируси и с парите на бИл гейст. И доверчивият швейк блее и вярва на всеки фейк
150
3
 
14
 
! Отговори
:) преди 3 години
Фалшива новина от фейсбук страницата на някакъв аспирант, който тук наричат учен. Трагедия.
149
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ме учудва пускането на Fake News "новината" с брътвежите на господин Никой (Кудрявцев) от Украйна.Тези там са кръгли нули във всичко и понеже като нас не им дават да си купят ваксината, понеже е руска, от девет кладенеца носят вода да я очернят, за да обяснят на поробеното си население, защо ги оставят да *** без ваксина.Точно като нас.
148
15
 
5
 
! Отговори
Антонио преди 3 години
Чак не мога да повярвам, че руснаците си признаха сами. Голям резил.
147
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ваксината на АстраЗенека се прави на базата на маймунски адено вирус и при тестовете и има не един човек пострадал тежко от нея, включително до пълна парализа.Затова спряха тестването ѝ, но производството и продължава.Точно тази ваксина ни гласят европейските бюрократи, заради интереса им към огромните доходи от продажбата ѝ а и защото си правят политика с нашето здраве и живот.И понеже тази ваксина не става, ако изобщо я поправят ще стане догодина, дигат сега пушилка срещу руската.
146
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според новините, Русия има поръчани вече милиард и половина дози от ваксината на Векктор и вече има регистрирани още две други ваксини, работещи на друг принцип.Чуждестранни величия се молят по телефона на Путин, да ги уреди с ваксината.С тази ваксина са ваксинирали генералния щаб на руската армия и цялото министерство на отбраната, включително и Путин. Те да не са луди да се виксинират с нещо, което не е като хората? Ако имаше и най-малкото съмнение, че нещо не е наред това нямаше на стане.
145
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната порнография в журналистиката!Западната пропаганда плаща на някой господин никой, той обявява това, което им е нужно, а те започват неистово да разгласяват глупостите му, сякаш идват от някакъв достоверен източник. Тоя номер вече се изтърка. Точно така в тоя сайт цитират мнения за Русия от руснаци, само ако те са от организации, финансирани и задкулисно управлявани от САЩ и Сорос.Ваксината на Вектор е приложена безпроблемно вече на 40 000 човека, включително Путин, зящо ли?
144
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Александър Кудрявцев е напълно неизвестен човек в медицината. подобни твърдения няма никъде в руските опозиционни медии, само в бг медиите като първоизточник на новината е украйна
143
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 161 - Първо ваксинирай себе си
142
11
 
13
 
! Отговори
Животновъд преди 3 години
Ваксинирам русофили срещу бяс. За пенсионери безплатно!
141
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Do 158 - Трай, не пискай, бе, анимал. Ваксината на сибирския център "вектор" съдържа изкуствено синтезиран ген на коронавируса, който произвежда белтъка на шиповете на вируса. С тези шипове коронавирусът прониква в човешките клетки. Т.е. това е модерна рекомбинанта ваксина - такава прави и американската компания " Модерна". Целта е да се предизвика организмът да произвежда антитела блокиращи този ген. Че тази платформа е използвана за създаване на ветеринарна ваксина - няма никакво значение.
140
3
 
12
 
! Отговори
реклама преди 3 години
Ама добри са де, не мога да не го призная. Ако бяха казали нещо друго, например ваксината дава странични ефекти, не е изпитана или каквото и да е научно звучащо твърдение, просто щеше да мине и замине и никой да не обърне внимание. Ама като кажат някоя проcтотия като "уу, то това е ваксина за животни" виж как ни легна на сърце и няколко дни ще си го разказваме като забавна история... А по-късно пък ще си кажем "аа, то по-добре ваксините на Гейтс, нищо, че можем да умрем от тях, поне са за хора".
139
3
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
До 1 148 Нека дургарката *** Нинова даде светъл пример.Първа да я боцнат с вегетарианската ваксина от Русия.Ако НЕ - да се махне от ефира и да ходи да пасе ***.Никой от как е създадена тази партия, та до ден днешен няма акъл за нещо повече от да пасе ***.Прости антибългари,слугуващи на национален враг СССР(Русия) с надежда да забогатеят на гърба на българският народ.
138
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено че ще напише така, нали работи за конкурентна компания. Сега обаче трябва да избягва да пие чай защото може да се спомине внезапно от ... коронавирус.