По-строги мерки в Гърция, високи глоби за нарушителите

Магазините в активните райони с намалено работно време
24 окт 2020 08:27, Елка Василева
2
По-строги мерки в Гърция, високи глоби за нарушителите
Снимка: архив, БГНЕС

В Гърция влизат в сила по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса. Маските стават задължителни и на открито, въвежда се вечерен час. Магазините и заведенията в активните райони ще работят с намалено работно време, предаде БНР.

Задължително носене на предпазни маски на закрито и открито в цялата страна въвежда гръцкото правителство. В общо 19 области влиза в сила забрана за движение на гражданите от 12,30 през нощта до 5 сутринта. Сред засегнатите райони са Атина, Солун и Серес.

Още по темата

В барове и заведения за хранене, които задължително затварят в полунощ, клиентите може да заемат до 50% от капацитета на заведението и трябва да спазват дистанция.

Търговските обекти ще работят при стриктно съблюдаване на санитарните мерки. В рисковите райони е забранено да се събират повече от 9 души, препоръчва се да не се посещават и роднини. Държавните и частни компании преминават към работа дистанционно, където е възможно.

Засега само областите Козани и Касторя са в условия на карантина.

Полицията ще следи за спазване на мерките, като на нарушителите ще се налагат високи глоби, предупреди министърът по защита на гражданите Хрисохоидис.

 


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
10
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 3 месеца
"Смелият" Ганьо да отива в Гърция да протестира срещу мерките...
Много искам да видя това.