За пореден път: Мъж почина след като болница в Плевен не го прие

В COVID отделението нямало места
24 окт 2020 21:05, Нели Христова
171
За пореден път: Мъж почина след като болница в Плевен не го прие
Снимка: БГНЕС

Пореден сигнал за болен, върнат от лечебно заведение, защото нямало място и e починал малко след това. Дъщерята на възрастен мъж от Плевен ни потърси, за да разкаже историята на баща си - как заради все още неизлязъл резултат от PCR тест за COVID-19, той не е приет в Университетската болница в Плевен, с обяснението, че няма свободни легла. Оттам отговорят, че това е невъзможно и ще направят проверка по случая, съобщава БНТ.

Ралица Окова разказа, че първите симптоми баща й получил в началото на миналата седмица. На 16 октомври състоянието на мъжа започнало да се влошава и потърсил личния си лекар. Направили му рентгенова снимка, изписали му антибиотик.

В неделя сутринта обаче получил и задух, загубил вкус и обоняние. С линейка го закарали в Университетската болница в Плевен, където, според документите, бил прегледан от пулмолог.

"След това, около 1 часа, не мога да кажа точно, ме извикаха вече във фоайето. Обясниха ми, че ще го изпишат. На което абсолютно се възпротивих, казах, че той е зле, не може да диша и не може да го изписват. Те ми обясниха, че са му сложили Урбазон, че е бил на кислородна маска, и би трябвало вече да е по-добре", каза Ралица Окова.

От болницата обяснили на Ралица, че са взели на баща й проба за PCR тест и трябвало да изчакат резултата.

"Изписваме го, защото в отделението, в което са пациентите под въпрос с COVID-19 няма места. 8,20 И ако на утрешния ден има резултат и той е положителен, биха могли да го приемат в Инфекциозно отделение", заяви Ралица Окова.

Закарали го с линейка до вкъщи, но мъжът вече трудно се движел. Докато изкачвал стъпалата на блока, на 2-рия етаж той изгубил сили и паднал. Веднага извикали друга линейка, защото в тази нямало нито апаратура за реанимация, нито носилка. Междувременно лекарката от Спешна помощ му направила сърдечен масаж, но той починал.

"Поклон до земи на българските лекари. Аз смятам, че системата тука им е вързала ръцете. Не знам точно. Искам истината", заяви Ралица Окова.

От Плевенската болница заявиха, че нямат случай човек в спешно състояние да бъде върнат, но ще направят проверка в понеделник. Ралица Окова вече си е наела адвокат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е действителността - линейки без апаратура , болници без лекари и мед сестри . А спешната помощ - вчера е имало 11 екипа само за двумилионна София и разбира се виновни сред управляващите за това положение в здравеопазването няма
93
1
 
6
 
! Отговори
До 88 преди 3 години
Запали свещ, че Господ е бил с баща ти. Ако беше влязъл в болница, не се знае как щеше да излезе.
92
0
 
4
 
! Отговори
адвокат не помага преди 3 години
Обърнете се към друго лице .
91
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Местата в болниците свършиха.Остават чувалите и камионите до които ни докараха невярващите в вируса,протестиращи, егоисти и неадекватни и страхливи политици.
90
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е положението в БГ болниците . 10-15 човека запълват леглата , който се уреди , останалите .....Респективно лъснаха лъжите на управляващите , как има достатъчно легла , достатъчно лекари , достатъчно персонал . Ама няма, показва реалносттатова е при 1700 човека болниците А ако има още 1700 след 10 дни примерно , тях къде ще ги приемат
89
3
 
4
 
! Отговори
До 90 преди 3 години
Държавата се прави от хора . И тука има прекрасни хора....ама за съжаление и некадърност и лузери, а и пълно с пълно с мрънкячи като тебе . Та точно тия са проблема на това райско кътче
88
1
 
15
 
! Отговори
До човека преди 3 години
Политиците които управляват са директно отговорни за състоянието на медицинските и социалните системи в страните им. Викаш да им се радваме - да ама не.
87
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долен вълчи капитализъм - болниците тъговски дружества..
86
9
 
20
 
! Отговори
Човек преди 3 години
Това е само началото ....все още има някакъв процент легла , ама свършват. и те. После са чувалите на улицата , както в Испания, Италия , Ню Йорк...На всички които пишат идиотизми и плюят лекари , система ..политици и целия свят , но не поглеждат себе си Това е - Абсолютно логично последствие от абсолютно безотговорно поведение на повече от половината население....за съжаление. Може би е крайно време да си научим урока- ние сами сме си виновни и отговорни за нашето здраве и бъдеще.
85
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова трябва да спазвате мерки, ганьовчета, защато нема ни болници, ни лечение, само смърт и мъка в тая с.к.а.п.а.на. з.абутана държава!Тулупа ще го завият със сатенени чаршафи и ще му треперят 10 професора, ако го хване нещо, но нас само ще ни подритнат като кучета и ще си падам по улиците!
84
4
 
8
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Въпреки усилията на щаба и ГЕРБ болниците имат ковид отделения с по 10 легла и 3 сестри - може и да не стигнат. Мангъров е виновен.
83
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баща ми се зарази от Ковид в работата и беше бая зле. И мйка ми звъни на личната лекарка и и казва,че е много зле и кво да правим. Оная като чу ковид и почна само да обяснява да не ходят при нея. 6 пъти майка ми и повтори,че е мн зле и кво да правим,кво да пие,кви лекарства да се вземат,оная само отговаряше с да добре без да се наприави даже,че и пука и отклоняваше въпроса с кой от семейството е бил в контакт та и него да го запише като потенциално болен. Помощ от личните не чакайте.
82
3
 
19
 
! Отговори
ааа преди 3 години
Е тва се казва кадърни лекари. Човека е бил с единия крак в гроба, обаче си го пращат вкъщи.
81
5
 
8
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Не знам защо болниците са в такова състояние - Бойко им дава и дава пари, но персонал и условия няма - заради Радев, Слави и БСП ще да е.
80
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като чуя за София - всичките 8 легла в интензивния сектор са заети. 8!!! с осем легла ли ще церите заразата по болниците?
79
11
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Бойко и Герб направиха всичко за болниците през последните 12 години - реформираха ги и ораи им дават, но заради лошите комунисти сега страдаме. Трябва да изберем пак Герб за да могат да довършат започнатото и да доиправят болниците.
78
0
 
16
 
! Отговори
Варненка преди 3 години
Тази година, приемът за Медицина беше орязан. Можете да проверите в нета. В МУ Варна с 58 места, мисля беше. В другите също,различни бройки. Това значи, след 6г ще имаме със сто лекари по-малко. ЗАЩО?
77
5
 
15
 
! Отговори
В това време преди 3 години
Едни хора протестират срещу мерките и искат да дишат. Дано са наясно, че не им е гарантирано място в желаната болница.
76
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И? Какво като го приемат, когато изгонихте лекарите с бои, неуважение и мижави заплати? Легла има, ама легла не ореглеждат.
75
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 71Извинявай,а ти кой избра. Или си от "смелчаците" дето викат"аз няма да гласувам за никой,защото всички са еднакви". Айде да чуем за кой гласува.