За пореден път: Мъж почина след като болница в Плевен не го прие

В COVID отделението нямало места
24 окт 2020 21:05, Нели Христова
171
За пореден път: Мъж почина след като болница в Плевен не го прие
Снимка: БГНЕС

Пореден сигнал за болен, върнат от лечебно заведение, защото нямало място и e починал малко след това. Дъщерята на възрастен мъж от Плевен ни потърси, за да разкаже историята на баща си - как заради все още неизлязъл резултат от PCR тест за COVID-19, той не е приет в Университетската болница в Плевен, с обяснението, че няма свободни легла. Оттам отговорят, че това е невъзможно и ще направят проверка по случая, съобщава БНТ.

Ралица Окова разказа, че първите симптоми баща й получил в началото на миналата седмица. На 16 октомври състоянието на мъжа започнало да се влошава и потърсил личния си лекар. Направили му рентгенова снимка, изписали му антибиотик.

В неделя сутринта обаче получил и задух, загубил вкус и обоняние. С линейка го закарали в Университетската болница в Плевен, където, според документите, бил прегледан от пулмолог.

"След това, около 1 часа, не мога да кажа точно, ме извикаха вече във фоайето. Обясниха ми, че ще го изпишат. На което абсолютно се възпротивих, казах, че той е зле, не може да диша и не може да го изписват. Те ми обясниха, че са му сложили Урбазон, че е бил на кислородна маска, и би трябвало вече да е по-добре", каза Ралица Окова.

От болницата обяснили на Ралица, че са взели на баща й проба за PCR тест и трябвало да изчакат резултата.

"Изписваме го, защото в отделението, в което са пациентите под въпрос с COVID-19 няма места. 8,20 И ако на утрешния ден има резултат и той е положителен, биха могли да го приемат в Инфекциозно отделение", заяви Ралица Окова.

Закарали го с линейка до вкъщи, но мъжът вече трудно се движел. Докато изкачвал стъпалата на блока, на 2-рия етаж той изгубил сили и паднал. Веднага извикали друга линейка, защото в тази нямало нито апаратура за реанимация, нито носилка. Междувременно лекарката от Спешна помощ му направила сърдечен масаж, но той починал.

"Поклон до земи на българските лекари. Аз смятам, че системата тука им е вързала ръцете. Не знам точно. Искам истината", заяви Ралица Окова.

От Плевенската болница заявиха, че нямат случай човек в спешно състояние да бъде върнат, но ще направят проверка в понеделник. Ралица Окова вече си е наела адвокат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме Слави да ни управлява.. Мангъра министър на здравеопазването.. Няма страшно, това е обикновено грипче.. Лъжат ви, че има вирос.Да живее стадния имунитет.
73
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива случаи могат да станат хиляди. Целта беше да се избегне, но стана както винаги. Голямо реване от прословутия туристически бранш, а не мислят, че след някой ден това може да се случи с техен родител. Пари се печелят, но живот не се връща.
72
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болници ЗАТВОРЕНИ , дискотеките ОТВОРЕНИ.Що е то??ГАРАНТИРАНО от Тиквата.
71
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ###Вината е на политиците Симеoнчовци, Костовци комунисти и всякакви измислени селташки елити, те се държат като собственици на държавата. Вината е тяхна.
70
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Статия адресирана към хората който отричат съществуването на вируса..
69
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гответе се !!Това е само началото.Боко-тиквата ви го спретна този Ад.Ама нали сами си *** избрахтИ та сега ще му сърбате попарата.Пълни стадиони, отворени дискотеки, училища отворени, Цветелинка за зимен сезон се готви и чака скиорчета от Англия.Мерки НИКАКВИ............Ашкуслун беее.
68
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Магистрали катo има около тях ще поникнат болници за труповете. Не е страшно, страшно е когато няма найлонови чували за труповете и ледени пързалки дето да трупаме труповете на камари от якото измиране.
67
5
 
9
 
! Отговори
### преди 3 години
Вината не е в политиците . Отговорността за този случай носим ние гражданите ,всички до един, с поведението си. Нека всеки гражданин на България погледне в себе си и опита да бъде по-добър човек. Трябва да се научим да поемаме отговорност, да бъдем ЧОВЕЦИ, а не просто хора.
66
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарите са му казали "ще платиш или ще умреш" и той е предпочел да не плаща.
65
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарите са убийци и търгаши, а Алибегов не е, нали? Ви е... у малоумнициците
64
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 59"Правителствата на ГЕРБ са дали повече пари за болниците отколкото всички останали взети заедно, за целия преход!"Този умрелия без да получи медицинска помощ това как точно го грее?
63
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 49Дайте линк за доказателства какво са дали. Високите заплати ги получават от Здравната каса и шефовете на отделения, а за редовите лекари - 800 - 1000 лв в масовия случай. И се лекуват неосигурени лица, средствата за които са от бюджета на болниците. Дезинфектанти и предпазни средства - също за тяхна сметка. И как подготвиха системата за тези 7 месеца? Отговорът е ясен, а последиците тепърва ще носим.Държава няма - господ да ни пази!
62
3
 
1
 
! Отговори
Бял мафиот преди 3 години
до 59Дадоха ми пари купих си нова кола на лизинг и пратих децата във Флорида Наистина дадоха възползвахме се аферим. Сега пак ще дадат ако искaт да гласуваме правилно.
61
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В София питаха шефа на една болница какво да правят хората, като не ги приемат. Той отговори "ами да запалят по една свещ и да се молят да не се усложнят". Ей това е лечението в България когато имате нужда и сте внасяли осигуровките си цял живот - запалете си една свещ. После искат уважение.
60
2
 
23
 
! Отговори
фигаро преди 3 години
според НСИ през 2019 са починали 108 083 а са се родили 61 882 души . значи България намалява с 43 000 на година . вие търсите лекари и мед.сестри . както е тръгнало скоро ще ви лекуват знахари и врачки .
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде да го приемат, някой знае ли къде и за какво потъват парите от ЗК. *** на пътя като плащате данъци да издържате палачите си туй заслужавате. Офце.
58
17
 
4
 
! Отговори
До 49 преди 3 години
Правителствата на ГЕРБ са дали повече пари за болниците отколкото всички останали взети заедно, за целия преход! Четете бе хора, образовайте се поне малко или поне проверете в интернет, толкова поне надяваме ще можете да прочетете!
57
6
 
7
 
! Отговори
Да преди 3 години
Бочко пада от власт , ако не запази народа здрав. Бочко изтърва кога да сложи ограничения. До седмица ще сме като на Запад. Но там вече са много по подготвени. Наште строиха магистрали и шиеха ненужни маски.
56
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали искахте Алибегов. На ви го. Нали Слави беше прав. На ви го. Нали нямаше вирис. На ви го. Никий не ви е длъжен
55
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не здравеопазване, а здравепогазване. Тази ненормална система роди лекарското съсловие, което, с малки изключения, служи на парите и на някакви безумни букви и наредби. Те превърнаха здравеопазването ни в търговска верига, където се разиграват милиони. А хората са напълно безпомощни и много болни. На едно от челните места сме по смъртност в света!