СЗО: Национализъм при ваксините, това ще удължи пандемията

Трябва солидарност при разпределянето на бъдещата ваксина
26 окт 2020 17:45, Ния Христова
30
СЗО: Национализъм при ваксините, това ще удължи пандемията
Снимка: БГНЕС

"Ваксинният национализъм ще удължи пандемията, няма да я съкрати". Това каза ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус и призова за солидарност при разпределението на бъдеща ваксина срещу коронавируса, предаде БНР.

Той смята, че е напълно естествено държавите да искат да предпазят собствените си граждани, но ефективно използване на бъдеща ваксина предполага еднакъв достъп до нея във всички страни.

 
Във видеообръщение за началото на Световната здравна среща в Берлин, Гебрейесус допълни, че въпреки рекордният брой новозаразени, над 465 хиляди само за ден, "взимането на правилни мерки бързо позволява заразата да бъде контролирана".
 
Ръководителят на ООН Антонио Гутериш също се включи в срещата с видеобръщение и определи коронавирусната пандемия като най-голямата криза на нашето време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма вирус, няма пандемия, Няма да нося маска, няма да се ваксинирам! Няма вирус, няма пандемия, Няма да нося маска, няма да се ваксинирам! Няма вирус, няма пандемия, Няма да нося маска, няма да се ваксинирам! Няма вирус, няма пандемия, Няма да нося маска, няма да се ваксинирам! Няма вирус, няма пандемия, Няма да нося маска, няма да се ваксинирам! Няма вирус, няма пандемия, Няма да нося маска, няма да се ваксинирам! Няма вирус, няма пандемия, Няма да нося маска, няма да се ваксинирам! Няма вирус
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, нищо, то вече почти всички го изкарахме.