Илиана Раева: Състоянието на момичетата е добро

Две момичета от девойките и две от жените в националния отбор хо худ. гимнастика са с COVID-19
28 окт 2020 12:42, Ния Христова
7
Илиана Раева: Състоянието на момичетата е добро
Снимка: БГНЕС
Момичетата от националния отбор по художествена гимнастика, които са с положителни проби за COVID-19, се чувстват добре. Те имат леки симптоми като кашлица и температура, но те вече отминават. Грациите са под наблюдението на личните си лекари и лекаря на отбора. Всичките са изолирани. Това каза президентът на Българската федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева в телефонен разговор за bTV.
 
Преди няколко дни от федерацията обявиха, че няма да вземат участие в онлайн турнир, организиран от Русия, тъй като четири момичета са заразени с коронавирус. Днес Раева уточни, че става въпрос за две от девойките и две от жените.
 
"Тяхното състояние е добро, нямат температура. Личните им доктори и докторът на отбора са предписали медикаментите, които трябва да взимат. Изолирани са и се лекуват. Знаете, че при младите хора и особено при децата - две от тях са от девойките ни, две от тях са от жените... Все още са млади и при тях протича доста по-леко", обясни още Раева.
Още по темата
 
"Едно от момичетата има кашлица. Две от тях имаха температура. Вече нямат и почти не кашлят. В момента сме в грипов сезон, освен коронавирус. Когато някоя от гимнастичките има температура, кашлица, винаги ги пращаме да си правят тестове. Наложи се до сега няколко пъти, но нямаше такова нещо. Едно от децата имаше кашлица, вдигна температура и веднага й казахме да се прави тест. Оказа се, че има коронавирус. Тогава всички, които са били в контакт, си направиха тест и се оказа, че още 3 от децата имат коронавирус", добави тя.
 
Още 40 човека, от които гимнастички, треньори и такива, които имат контакт с отбора, са изследвани. Тестовете им са отрицателни.
 
Раева уточни, че едно от момичетата се е заразил при контакт с родител с COVID-19, преди да се разбере, че тестът му е положителен.
 

 


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
Шефа преди 2 месеца
Те момичетата са млади и ще се оправят , но ти стара крива пръчко, нямаш оправяне!За Бойко и домъчняло , а? Ах гиди , гиди тарикатке .....
5
2
 
14
 
! Отговори
Насакото Яката преди 2 месеца
Илияна се е вживяла в съвсем мнимата си роля на властелин на гимнастиката. Иска да решава съдби, да прекратява кариери. Тя върти бардак с гимнастички.
4
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Скоро не се ли е мятало някое от терасите?
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да изввикаме Пищова да ги излекува с вълшебната писалка
2
2
 
16
 
! Отговори
Хемус преди 2 месеца
Илияна ги знае номерата още от тошково време!Как се взимаше апартамент едно време!?
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Айде и маман излезе. Злите езици в метрото говорят за един етаж на хотел в дубай. Там много се тренирало акробатика.