Доц. Мангъров vs доц. Костов - има ли у нас разделение на експертите?

Лекари подценявали опасността от заразата
Обновена: 29 окт 2020 20:18 | 29 окт 2020 20:07, Камелия Цветанова
43
Доц. Мангъров vs доц. Костов - има ли у нас разделение на експертите?

Инфекционистът доцент Атанас Мангъров, който е един от най-критикуващите решенията на Националния оперативен щаб експерт, беше посрещнат с аплодисменти в Дома на културата в Пловдив. Той отново беше без маска и коментира нарастващия брой на заразени с Ковид-19 през последните седмици.

Доц. Атанас Мангъров отново подчерта, че нарастващият брой в статистиката отчита заразени, а не болни хора. Истински болните са в интензивните сектори и призова българите да запазят спокойствие.

"Действаме по възможно най-неправилния начин. На пролет затворихме всичко, блокираме икономиката. Сега ще се случи същото, но в много по-голяма степен. Огромната част от тези, които са заразени, им няма нищо, които са в болници, са със симптоми, като на едно грипоподобно заболяване", заяви инфекционистът.

В интервю за Bulgaria ON AIR преди дни пулмологът доцент Коста Костов разкритикува отношението на свои колеги, които подценяват опасността от заразата, в това число и доцент Мангъров.

"Може би ние сме страната с най-голямо разделение на експертите. На тези хора бих им казал да дойдат, да свалят маската и да влязат в интензивното на "Св. Анна" да видят какво се случва. Не можем да пренебрегнем неща, които науката вече категорично доказа", каза известният учен.

Доц. Костов призова за спазване на мерките за справяне с вируса.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който не пипне сега имунитет вируса ще мутира и третата вълна ще натръшка всичко живо. Срещу тоя вирус няма да се намери лек щото той не причинява смърт, а прави тъй че другите заболявания дего ги имаме да ни убиват. Дори да се ваксинирате ако глътнете малко вирус ще ви се изостри пневмонията и сте пътници само собствен имунитет може да предотврати глобалната катастрофа.
15
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия от ГРОБ не само не се справят със пандемията ами ще затлачат и болниците и хората имащи други заболявания няма къде да се лекуват. Лекувайте се вкъщи от рак и си правете сами хирургически операции.
14
2
 
22
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Какъв грип?! Кой и къде е казано, че заболяването предизвикано от SARS Cov-2, е грип?! Естествено, че не е грип, след като НИКОЙ противогрипен медикамент срещу грип А, Б или С не действа срещу него. За невежите антиваксъри споменаваме, че срещу ВСЕКИ грип на Земята ИМА действащ ПРЯКО върху него медикамент, освен за заболяването, причинено от най-новия коронавирус. Ама доста народ това не го разбира и си бае, че било обикновен грип... Не разбират и защо е карантината. Защото няма лек, затова.
13
3
 
22
 
! Отговори
Трудно преди 3 години
Голямото Его на Мангъров и политическото му поръчение от АБВ, на които е член, няма да му позволят да си признае, че НЕ е прав за нищо относно ковид19. Ако беше Човек - щеше да сподели в прав текст с какво той лекува това " грипче". Ама нищо не казва. Защото Той Не може да го лекува. Като не може, да остави другите да го правят както могат. А не да им УВЕЛИЧАВА пациентите. Цял Китай, Тайван и Нова зеландия ОВЛАДЯХА КОВИД САМО С МАСКИ. ФАКТ.
12
2
 
10
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Всички разбират, дълбокомислено коментират, аз най-много. Никой в света не знае какво да се прави, а Мангъров е експерт 1 на Земята.
11
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров няма как да наречем експерт. Човек, за когото пишат в международните медицински форуми и не казват и една добра дума за него, няма как да бъде наречен експерт. Той погазва научните изследвания на свои колеги, говори тотални небивалици. Главният епидемиолог на Швеция се извини на населението как е сбъркал. Мангъров късаше дипломата си, ако вирусът не изчезне до м. юни, което доказва, че не го е виждал в лабораторна среда. Невеж комунистически бедняк. Това е Мангароф.
10
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Досега 1197 починали от Ковид-19, от които 842 човека са починали в последните три месеца, 390 починаха в последният един месец, а 149 само за последните 7 дни. Това не е грип и не е безобидна зараза. Броя на починалите непрекъснато нараства с увеличаващо се темпо. Заслуга за това има и Мангъров. Заразяват се предимно млади хора, но въпреки това дела на починалите гони 6% от приключените случаи - починали плюс излекувани. Ако започнат масово да се заразяват и най-възрастните, ше сме като Белгия
9
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките не струват, на всеки човек е ясно що е то вирус и че маските не могат да го спрат, тези които се чувстват болни трябва да си стоят вкъщи, а не да ходят навън със маски. Здpавеопазването е във криза и не е от сега Помним един дето казваше, колкото лекари са нужни за Англия толкова ще произведем.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2 глупости говори той и не се спря
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болниците са пълни и вече отказват прием!!!!!!!!!!!!Няма и специалисти,обаче заекващия доцент се загрижил за икономиката!!!!!!!Да му го ..,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
6
26
 
9
 
! Отговори
Край преди 3 години
Адмирации за Мангъров - рядко може да се види човек с такава упоритост и воля да отстоява нещо в което вярва срещу цялата световна и българска система, срещу властта и срещу търговците на здраве и лекарства.Впечатлен съм. Не е едър човек но е голям МЪЖ.
5
4
 
23
 
! Отговори
Кой бил експерт? преди 3 години
Той пък Мангъров един експерт - все повече прилича на неуспешен политик от псевдопротест, изпълняващ партийно поръчение .........
4
7
 
32
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Няма вирус!!Земята е плоска!!Австралия не съществува!!Луната е холограма!!Доцент Мангъров говори истината!!
3
3
 
1
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
"Лекир подценявали опасността от заразата" ???
2
25
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доцент Мангъров говори истината за измислената опасност от вируса.Затова е неудобен. Платените медии ще го очернят. Имат поръчка за това.
1
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виене на свят, безсилие, умора, липса на желание за секс. Липса на апетит. Без никакви други симптоми. В началото имах и гадене. И това продължи 10-на дни. Това не са симптоми на грип.