Доц. Мангъров vs доц. Костов - има ли у нас разделение на експертите?

Лекари подценявали опасността от заразата
Обновена: 29 окт 2020 20:18 | 29 окт 2020 20:07, Камелия Цветанова
43
Доц. Мангъров vs доц. Костов - има ли у нас разделение на експертите?

Инфекционистът доцент Атанас Мангъров, който е един от най-критикуващите решенията на Националния оперативен щаб експерт, беше посрещнат с аплодисменти в Дома на културата в Пловдив. Той отново беше без маска и коментира нарастващия брой на заразени с Ковид-19 през последните седмици.

Доц. Атанас Мангъров отново подчерта, че нарастващият брой в статистиката отчита заразени, а не болни хора. Истински болните са в интензивните сектори и призова българите да запазят спокойствие.

"Действаме по възможно най-неправилния начин. На пролет затворихме всичко, блокираме икономиката. Сега ще се случи същото, но в много по-голяма степен. Огромната част от тези, които са заразени, им няма нищо, които са в болници, са със симптоми, като на едно грипоподобно заболяване", заяви инфекционистът.

В интервю за Bulgaria ON AIR преди дни пулмологът доцент Коста Костов разкритикува отношението на свои колеги, които подценяват опасността от заразата, в това число и доцент Мангъров.

"Може би ние сме страната с най-голямо разделение на експертите. На тези хора бих им казал да дойдат, да свалят маската и да влязат в интензивното на "Св. Анна" да видят какво се случва. Не можем да пренебрегнем неща, които науката вече категорично доказа", каза известният учен.

Доц. Костов призова за спазване на мерките за справяне с вируса.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари