Борис Джонсън наложи общонационална карантина в Англия

Тя стартира на 5 ноември и засега е до 2 декември
31 окт 2020 22:54, Петя Славова
72
Борис Джонсън наложи общонационална карантина в Англия
Снимка: БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън обяви, че Англия ще влезе в общонационална карантина от четвъртък, 5 ноември, като част от усилията да се спре разпространението на коронавируса, предадоха световните агенции.

Магазините, които не се определят като такива от първа необходимост, както и развлекателните заведения като пъбове, барове и ресторанти се затварят до 2 декември, съобщава БТА.

Заведенията ще могат да продължат единствено да предлагат храни и напитки за вкъщи и доставки по домовете. Въпреки това училищата и другите образователни институции остават отворени, дейността си засега ще продължат парламентът и съдилищата.

"Коледа ще бъде различна тази година, може би много различна, но искрената ми надежда и вяра е, че чрез вземането на строги мерки, ще можем да позволим семействата в страната да са заедно", допълни той.

Властите в Северна Ирландия, Уелс и Шотландия определят самостоятелно ограниченията, действащи на тяхна територия, които в момента като цяло са по-строги от действащите в Англия, уточнява ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъй де,тягостни времена се очертават,но поне мюсюлманите ще имат грижа на задоволения западен свят никак да не му е скучно...
6
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ще е забранено ли да си плащаш сметките, щом ще е забранено да упражняваш професията си?
5
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3 Истински държавник е наистина,защото наред със затварянето има и социални помощи в размер на минимум 2500 паунда за семейство наред с много още парични и социални облаги,затова си позволява да затвори държавата...А нашето мило правителство ти предлага един гол Х.Й....
4
4
 
32
 
! Отговори
лудница преди 3 години
Това с училищата е наистина абсурдно. Все едно тези деца като те самите не боледуват тежко не могат да заразят възрастните като се приберат. Какъв е смисълът да има блокада тогава?
3
7
 
47
 
! Отговори
Не! преди 3 години
Всичко ще е забранено, веселби, купони,туризъм, пътувания, протести, събирания на хора, разходки сред природата... само не и да работиш (плащаш данъци) и/или да тънеш в заеми. Прекрасният нов свят...
2
4
 
29
 
! Отговори
абсолютно противоре- преди 3 години
чащи си мерки ! Затваряне на хората и оставяне на инкубатора училище да работи !Това си е чиста демагогия !
1
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мамицката му фашистичка.