Д-р Тончев: Между депутатския стол и борбата с COVID-19

Депутатът от ГЕРБ стана доброволец в болницата в Разлог
31 окт 2020 09:23, Нели Христова
9

Депутат от ГЕРБ се върна като доброволец в болницата в Разлог, където е бил началник на отделение преди да влезе в парламента.

Доктор Емил Тончев се включва още при първата вълна от Ковид-19. И всеки ден, когато не е в парламента, той е в отделението по образна диагностика.

"Има съществена разлика от работата на отделението преди. Първо, по-големият брой пациенти със сходни оплаквания, по-големият брой образни диагностики, и за жалост по-големият брой изследвания с двойни бронхопневмонии. На денонощен режим на работа сме и ние. Звено на първа линия, което се занима с диагностика на пациентите с Ковид-19", разказа депутатът от ГЕРБ пред Bulgaria ON AIR.

Със загриженост споделя, че Ковид отделението в болницата е преминало своя капацитет, а лекарите са на предела на силите си.

"Колегите се справят геройски, друга дума не мога да кажа. Говорих с пулмолога на нашата болница - д-р Крънчева, която е на предела на силите си. От капацитет 40 легла за лечение на Ковид в момента имаме 50 пациенти. Капацитетът е свръхнапълнен. Легла ще се намерят, но за съжаление колегите са на предела на силите си, изнемогват", отбеляза д-р Емил Тончев.

По наблюдения му заболяването протича под много различни форми. В някои случаи нанася тежки и дългосрочни вреди не само на белите дробове, но и на сърдечно съдовата система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
ff преди 3 години
Върви и ти да крадеш бе. Няма персонал ще те вземат.
6
1
 
2
 
! Отговори
tyyo преди 3 години
Нещо не разбирам. Излиза лекар, който е от управляващите тикви и обяснява колко е трагично положението. Разложката болница, както и останалото здравеотказване се развива въпреки такива като Тончев.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На два стола да крадеаш не е лесно
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яла боже си събери вересиите (от ГЕРП)
3
7
 
8
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Браво на д-р Тончев смел и отговорен. Не е като Шефа на червените ДругарЕ подъл и гнусен. Другарката лая нема страшно нема страшно и хоп Другарката се скри във ВМА и остави стадото *** ДругарЕ на дедовия на Мангъра.
2
3
 
9
 
! Отговори
Искаме преди 3 години
Дариткова да е доброволка.Нали тя нарече медицинските сестри "психично болни жени"
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да благодари на колегите си от парламента за неадекватната политика спрямо пандемиятаИ лично на здравния министър