Кориандър - при високи кръвно и кръвна захар

Растение, което има редица ползи за здравето
31 окт 2020 17:32, Михаела Лазарова
0
Кориандър - при високи кръвно и кръвна захар
Снимка: Istock

Кориандърът е невероятна билка и подправка. Той има фантастичен вкус, заради който е част от много кухни по света. Ароматът му е чудесен и подходящ за салати, печени ястия, меса, яхнии, риба.

В това растение се крият и редица активни вещества, които го правят много полезно. Кориандърът има немалко свойства, заради които си заслужава по-честата консумация. Вижте за какво е полезен той.

Помага в намаляването на кръвната захар

Кориандърът има положителен ефект върху нивата на кръвната захар. Това важи не само за хора с диабет, но и за тези с метаболитни смущения, нарушения в обмяната на веществата, инсулинова резистентност и наднормено тегло.

За да се овладеят всички тези състояния е важно да се контролира кръвната захар. Ензимите в кориандъра спомагат за тези процеси.

Помага в намаляване на холестерола

Съществуват много фактори за поява на сърдечносъдови заболявания и високият холестерол е един от тях. Неговото овладяване и вкарването му в допустими граници в организма предпазва кръвоносните съдове от натрупване на плаки и запушвания, което облекчава и нормализира работата на сърцето, балансира кръвното налягане и подобрява мастната обмяна. Кориандърът има свойството да подпомага намаляването на холестерола и липидния профил.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари