Мерките срещу COVID-19 в Европа все по-строги, недоволството – все по-голямо

Безредици в Испания и Италия заради ограниченията
106

Все повече страни затягат мерките срещу Ковид пандемията. Великобритания обяви пълна карантина, Португалия - частична, а до безредици заради ограниченията се стигна в Испания и Италия.

Четириседмичната карантина в Англия започва в четвъртък и така на практика цялата страна вече е под строги ограничения. Магазините, които не са със стоки от първа необходимост, както и заведенията, се затварят до 2 декември. Училищата и другите образователни институции обаче остават отворени.

"Коледа ще бъде различна тази година, може би много различна, но искрената ми надежда и вяра е, че чрез вземането на строги мерки, ще можем да позволим семействата в страната да са заедно", заяви премиерът на Великобритания Борис Джонсън.

Властите в останалите части на кралството - Северна Ирландия, Уелс и Шотландия определят самостоятелно ограниченията, действащи на тяхна територия. А те са по-строги от действащите в Англия. А правителството на Острова се изправя пред все по-голямо недоволство.

Серизно недоволство срещу мерките от дни има в Италия и в Испания. Протест срещу карантината имаше в Барселона. Стотици хвърляха димки и бомби, стигна се и до сблъсъци с полицията.

А в Италия безредиците не стихват. Във Флоренция протест срещу ограниченията прерасна в ожесточени сблъсъци и хвърляне на коктейли Молотов, арестувани са 20 души. Сблъсъци имаше в Рим и Болоня, а част от протестиращите бяха крайнодесни. Страната отчете над 31 000 болни за денонощие.

Правителството на Португалия обяви, че от сряда нови ограничения ще има за близо 70% от населението на страната. Гражданите са призовани да си стоят по домовете и да не излизат, освен за работа, училище или пазаруване, а на компаниите се препоръчва да преминат на дистанционен режим. В засегнатите райони живеят около 70 процента от близо 10-милионното население на страната.

Австрия също затяга мерките. "От 3 ноември до 10 ноември се забранява напускането на домовете от 20:00 часа до 6:00 часа сутринта. Изключения се допускат при отиване на работа, оказване помощ на нуждаещ се, кратка разходка край дома или за спорт. Забраняват се посещения по домовете след 20:00 часа, по друго време е допустимо събирането на хора от максимум две домакинства", посочи канцлерът на Австрия Себастиан Курц.

Училищата и детските градини остават отворени, гимназиите и университетите минават на дистанционно обучение. Правителството ще обезщети всички засегнати, като им изплати 80 процента от приходите за ноември 2019 година.

Всичко за мерките в Европа вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
9
 
! Отговори
до 68 преди 3 години
Е то си личи ти какъв си и от правопис, и от изказ. Жалко за теб.
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
започва се ...
62
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно, Планетата ни е приела антивирусна таблетка срещу вируса Хомосапиенс.
61
8
 
8
 
! Отговори
Ха преди 3 години
Училищата обаче работят. Тези са мега тпи. Съсипват всичко без никаква полза. Разпространението си продължава с пълна сила през учениците. Но това е новата идеология - да се избият възрастните за да се спести от пенсиите...
60
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 63Фантазирай си, ако ще се почустваш по- скокоен. Какво е бедняк? Сложи някакви маркери за да знаем дали сме бедняци. Аз имам познат който погреба детето си а е милионер. Дали се мисли за богат?Исках да питам - църквата какво ще се произнесе по въпроса за предстоящото отнемане на личния избор на хората, който ни е даден от Господ? А ако е вярно, че ваксината ще ви направи атеисти? Има видео в което гейтс оняснява точно това. Атеистите са зли, ще живеете в общество без чуства.
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Главното е да доживеем до края на Април 2021 г.
58
23
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кой е против мерките? Ниската класа. Средната, квалифицираният човек си стои вкъщи, работи си, развива се. Беднякът си е навил на пръста, че някой иска да го контролира. После пълни болниците и заразява нормалните хора. Разбира се, има професии, които искат присъствие на работното място, така че всеки трябва да си работи от вкъщи, ако може, за да осигури по-безопасно придвижване на лекари в транспорта и подобни важни професии.
57
8
 
18
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Ще повярвам във вирвуса като гътне управляващи наравно с обикновени хора. В момента гинат онеправдани хорица, а *** влизат за два три дни да им подменят кръвта. Затова всички *** до един лъскат напращяли от сланина, та за да ги заснемат трябва да им сложат тиквата в пудра.
56
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 57 без коментар, какво очакваш да ти пиша?Медицината и почти всичко по света е комерсиално.Стоково-парично стопанство, парите са над хората, това е според мен.
55
1
 
1
 
! Отговори
До без коментар преди 3 години
Ти ментално ангажиран ли си или просто тролиш? На това видео, първо не е Бил Гейтс. Второ, не става въпрос за ваксиниране на религозни фундаменталисти. Този фишек е много стар, още от 2010 г. Няма да хванеш дикиш тук.
54
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щото тези които налагат ваксините и сертификата за ваксина са прости, и не се досещат, че българина в България ще одиде до лекаря и срещу скромна сума той да му издаде бележка, че се е ваксинирал.
53
2
 
3
 
! Отговори
без коментар преди 3 години
До Анонимен50Другаря Бил Гей обяснява пред служители на пентагона как с ваксиниране ще избие всички набожни независимо дали за християни или мюсулмани и така щели да се справят с терористите.Имали грешен ген и ваксината атакувала само него ,програмата се нарича funvax
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 53, не блокирана връзката, смени си операционната система на компютъра.За секунди в началото видео клипа се вижда известна физиономия на джен дър.
51
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сертификатът за ваксина ще бъде електронен, както личната карта с чип,
50
9
 
8
 
! Отговори
оф ... преди 3 години
При нас на село където има 212 жители, а те са над 65 години, всички, абсолютно всички с маски, било в хоремага, било в в домашната градина.Имам 7 песа, които тичат из двора, и на тях им сложих маски.Бабата уши над 200 маски и ги сложи в пликчета пред имота ни, ей така, даром; идваш в нас, вземаш си чиста маска, но на тръгване в специален гюм я изхвърляш; всеки понеделник аз паля пещ и всичко това се гори.Ние сме от село, но с цивилизацията и с правилата сме по наред от столицата.
49
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егоизмът в комбинация с липсата на интелект е в основата на подобни бунтове и "протести" на които бяхме свидетели и тук.
48
2
 
8
 
! Отговори
@ преди 3 години
До работодателитеХубаво е, че в БГ не е проблем доктор да ти подпише, че си ваксиниран за каквото искаш срещу доста скромна сума.
47
6
 
8
 
! Отговори
Минаващ преди 3 години
До АнонименВсъщност лекарство има .Всеки лидер/богаташ/ който се разболя оздравя за дни .Но..... келепира ще е по-голям от ваксина . Година разработване, година изпитване ,походяща цена милиарди ваксинирани .....трилиони долари за добрите фармацефтични компании!!!!!!
46
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като го гледам този джен дър в началото на видео клипа, ако разчитам на такива гримирани мъже които не могат да си вържат обувките по-добре да ги застре лям с пушка за вредители.Пазете се сами, защото хората са временни благородници и вечни егоисти.
45
15
 
12
 
! Отговори
Актуална прогноза преди 3 години
Както са го подкарали европейските *** правителства на дълбоката държава, включ. и това на мутрите в България, скоро предстоят не само бунтове, но и революции...Империализмът изживява последният си стадий и се гърчи, за да се спаси.