Мерките срещу COVID-19 в Европа все по-строги, недоволството – все по-голямо

Безредици в Испания и Италия заради ограниченията
106

Все повече страни затягат мерките срещу Ковид пандемията. Великобритания обяви пълна карантина, Португалия - частична, а до безредици заради ограниченията се стигна в Испания и Италия.

Четириседмичната карантина в Англия започва в четвъртък и така на практика цялата страна вече е под строги ограничения. Магазините, които не са със стоки от първа необходимост, както и заведенията, се затварят до 2 декември. Училищата и другите образователни институции обаче остават отворени.

"Коледа ще бъде различна тази година, може би много различна, но искрената ми надежда и вяра е, че чрез вземането на строги мерки, ще можем да позволим семействата в страната да са заедно", заяви премиерът на Великобритания Борис Джонсън.

Властите в останалите части на кралството - Северна Ирландия, Уелс и Шотландия определят самостоятелно ограниченията, действащи на тяхна територия. А те са по-строги от действащите в Англия. А правителството на Острова се изправя пред все по-голямо недоволство.

Серизно недоволство срещу мерките от дни има в Италия и в Испания. Протест срещу карантината имаше в Барселона. Стотици хвърляха димки и бомби, стигна се и до сблъсъци с полицията.

А в Италия безредиците не стихват. Във Флоренция протест срещу ограниченията прерасна в ожесточени сблъсъци и хвърляне на коктейли Молотов, арестувани са 20 души. Сблъсъци имаше в Рим и Болоня, а част от протестиращите бяха крайнодесни. Страната отчете над 31 000 болни за денонощие.

Правителството на Португалия обяви, че от сряда нови ограничения ще има за близо 70% от населението на страната. Гражданите са призовани да си стоят по домовете и да не излизат, освен за работа, училище или пазаруване, а на компаниите се препоръчва да преминат на дистанционен режим. В засегнатите райони живеят около 70 процента от близо 10-милионното население на страната.

Австрия също затяга мерките. "От 3 ноември до 10 ноември се забранява напускането на домовете от 20:00 часа до 6:00 часа сутринта. Изключения се допускат при отиване на работа, оказване помощ на нуждаещ се, кратка разходка край дома или за спорт. Забраняват се посещения по домовете след 20:00 часа, по друго време е допустимо събирането на хора от максимум две домакинства", посочи канцлерът на Австрия Себастиан Курц.

Училищата и детските градини остават отворени, гимназиите и университетите минават на дистанционно обучение. Правителството ще обезщети всички засегнати, като им изплати 80 процента от приходите за ноември 2019 година.

Всичко за мерките в Европа вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
2
 
! Отговори
Великият Брато преди 3 години
Ех Днес, що трийте свои?Заедно сме на барикадата , громиме невервуйщите, та стават все повече, но СИЛАТА е с нас!
43
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еййй, прокрадна се най-сетне, и то между другото, новина за бунтовете и размириците на недоволни от ковид-безумията в Европа. Който следи новини и информация на други езици, ще се потресе от паралелната реалност, която "отразяват" нашите медии. Все едно сме 30-40 години назад (в т.нар. тоталитарно време) когато се случваше едно в живота и съвсем различно по медиите. Дежа вю.
42
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Карантината се оказа напълно безмислена, но те нямат какво друго да правят. Управленците ни са тотално безполезни. Почти една година мина, а те още не са намерили решение на кризата, затова постъпват по следния начин: щом не знаеш какво правиш, затвори ги като животни в обор, да чакат. Това през месец Март-Април мина, понеже нямаше много информация за този вирус. Единици като Мангъров знаеха за какво става въпрос. Сега обаче сме Октомври и никой повече не вярва на тази глупост.
41
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 17Мани я тая недотaкована крaва Боря. напомня ми за моя позната, която нашишкавя, чукна петдесетака, спряха да я "познават" мъжете в библейския смисъл и внезапно намрази целия свят. "Не мога да ги трая хората, толкова са лоши, а българите са най-отвратителните" и пр. в този дух. Вероятно въпросната Боря съска, защото и тя го е закъсала откъм сех .
40
20
 
19
 
! Отговори
реджеб иведик преди 3 години
става интересно всичко е по план и сценарии!.. сега е в западна европа тук идва малко по късно ще е весело като дойде тук да видим кои от заспалото стадо ще излизат да правят безредици и да си защитава правата за безумните ограничения носене на маски и затваряне на стадото без да са платени!!!...тук има един 500 годишен закон НАКЛОНЕНА ГЛАВИЦА САБЯ НЕ Я СЕЧЕ!!!ако не вярвате че и тук идва справка измислената криза 2008 тук дойде след една година!!!...цирка става интересен,,,слагайте маските )))
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 61Белгия е флагмана на неотехноФъшизъма. Там положението е много зле
38
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бунт на ОФцете... Пpocтотията е по-страшна от всеки вирус...В публикацията се обяснява точно това. В България темата е актуална на 100%.
37
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Как може да протестираш срещу мерки, които са с цел да защитят теб и близките ти."-------Ами много просто - все още има хора, които не се поддават на ковид-зомбирането и съзнават, че мерките НЕ СА с цел да защитят хората. Когато - или по-точно ако - тези хора станат критично малко и спрат да "шават", ще значи, че ковид "инжинерите" са успели.Съмнявам се, обаче, това да стане.
36
8
 
5
 
! Отговори
Смех преди 3 години
Ех тоз Мангъров, ех тоз бай *** - развалиха цяла Европа.
35
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кефи ме как платените медии и гък не казват от месеци за ковид в Китай откъдето уж тръгна ,, заразата''. Изиграха си театъра , както и италианците зимата и сега пиесата се премести в Европа. С единствена цел принудително ваксиниране и чипиране срещу вирус , който е толкова смъртоносен , че 90 % от заразените оздравяват и то без да има открито лекарство.
34
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С мерки или без мерки положението вече е неуправляемо защо медицината е комерсиална и освен за пари не мисли за здравето на хората.И в миша дупка да се скриеш пак Ковид19 ще те намери ако желае!Освен да стресирате хората нищо не правите господа или другари Медици и Политици.
33
1
 
10
 
! Отговори
цирка вони преди 3 години
Искам и имунитетПо-рано в четвъртък вечерта Борисов имаше друго включване от дома си, в което настоява за решение на ниво ЕС, което дава имунитет от прокурорско разследване при покупката на ваксини за коронавирус. Той направи Фейсбук обръщение към българите преди заседанието на Европейския съвет.Борисов посочва, че има "много лош опит" с някогашния министър на здравеопазването Петър Москов. По негово време у нас бяха внесени ваксини от Турция, но след това Москов бе обвинен от прокуратурата и все още е подсъдим.Още ни развеждат по съдилищатаhttps://facebook/100006542380422/vid
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До работодателитеНяма да има много ваксинирана стока. Бъди сиурен.
31
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква е тази мярка, да се въвежда вечерен час срещу вирус? Тоест, когато хората излизат навън, да се концентрират в по-малка част от денонощието, съответно в по-голямо количество? Що за псевдо, анти логика?
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Англия фактически само затвориха заведенията, движението е свободно.
29
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Белгия която е една от най-богатите страни в света и спазва строги мерки има повече заразени като процент от Бразилия където не се спазват мерки и хората живееят в гъсто населени райони без хигиена и достъп до здравеопазване. Е какво помагат тези мерки?
28
10
 
10
 
! Отговори
работодателите преди 3 години
Работодателите ще получат данъчни облекчения ако наемат от пазара на труда само стока която е ваксинирана, с аргумента че така спестяват на държавата разходи за здравеопазване. Скоро от пазара на труда ще бъде наемана само ваксинираната стока, стоката която не се ваксинира ще си стои свободна на пазара на труда.
27
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БългаринБий си ти ваксина. Не ни казвай какво ще има.Кой си ти, че да казваш на хората да си стоят в къщи заключени, да си бият ваксини които ще ги убият ...ако искаш и парите си да ти преведем?
26
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Белгия където спазват строги мерки имат 4 пъти повече заразени от Швеция където мерките не са задължителни и всичко е нормално.
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо след вече почти година прилагане на мерки - от тях никаква полза. Нищо не защитиха тези мерки. Защо тези които ги налагат сега не понесат отговорността? Защото ако не спазваш мерки глобяват, а ако спазваш безсмислени мерки и няма полза - кой ще ги санкционира?