Вирусолог номер 1 в Германия: Животът ще се нормализира чак следващото лято

До Великден пандемията няма да е отшумяла
2 ное 2020 19:13, Нели Христова
76
Вирусолог номер 1 в Германия: Животът ще се нормализира чак следващото лято
Снимка: БГНЕС

От днес в Германия влиза в сила новият локдаун - и въпреки това водещият германски вирусолог Кристиан Дростен не очаква бързо нормализиране. "Едно е сигурно: до Великден пандемията няма да е отшумяла", заяви той пред германското издание "Нойе Оснабрюкер Цайтунг" и добави: "Най-късно през лятото животът ни ще се промени към по-добро, но само ако сега успеем да овладеем разпространението на коронавируса", цитира думите му "Дойче веле".

За целта, препоръчва Дростен, всеки от нас трябва да се държи така, сякаш е заразен. И обратното: да се отнасяме към другите така, сякаш те са заразени. Само така може да се пресече пътят на заразата, смята вирусологът.

"Предстоят месеци на сериозни ограничения"

Според преценката на Дростен, от особено значение в борбата срещу коронавируса е засиленото използване на бързи тестове за Ковид-19. "Така можем да установим не само дали даден човек се е заразил с коронавируса, но и дали и доколко е заразен за останалите", заяви вирусологът.

Предстоят тежки времена, предупреди и германският министър на здравеопазването Йенс Шпан. Дори след няколко седмици да отменим локдауна, не е изключено да последват нови строги ограничения, заяви Шпан пред германската обществена телевизия ZDF. Германия се намира в безпрецедентна ситуация, предстоят месеци на сериозни ограничения, предупреди още той.

Какви ограничения важат от днес

От днес в Германия важат новите мерки срещу коронавируса. Врати затварят всички ресторанти, барове, клубове и дискотеки. Същото важи за театрите, оперите, концертните зали и кината. Германците имат право да се срещат навън само с още едно домакинство, а пътуванията с цел туризъм са забранени. За сметка на това училищата и детските градини остават отворени. Търговските обекти също ще продължат да работят, макар и с по-строги ограничения. Предвидено е тези мерки да важат поне до края на ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
Weihnachtsmann преди 3 години
До Дростен е мошеник Тъкмо щях да напиша същото. Като допълним, че Йенс Шпан има съпруг, става мазало.
64
1
 
1
 
! Отговори
Готин преди 3 години
До съпричастнаНали ти казаха:,,Яко ще се мре!,,Какво още не ти е ясно!?
63
0
 
1
 
! Отговори
съпричастна преди 3 години
само дето не пишете колко ще се заразят и колко ще останат до пролетта.
62
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опасен вирус има и това е ясно, но и, че PCR хваща и идентични протеини на други коронавируси, които си циркулират от години...т.е. сега имаме ковид 19 плюс обичайните коронавирусни инфекции и всички те са положителни при тест
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Нека се обичаме без да се събличаме" изпя преди много време Георги Минчев, взе че излезе пророк и това време дойде.
60
1
 
20
 
! Отговори
Дростен е мошеник преди 3 години
номер едно на Германия и това го казват всички лекари, които са специалисти в областта на микробиологията и имунологията. Само, че Дростен служи вярно на дълбоката държава и повтаря като папагал едни и същи лъжи. Дано го видим и него в съда за гнусното си подлизурство!
59
0
 
2
 
! Отговори
Вивалди преди 3 години
Иска БМВ иска Ауди или Мерцедес за много палки, тука са научени от малки!
58
1
 
1
 
! Отговори
Реакцията на 53 преди 3 години
Е показателна за нивото на река Дebuлuцa в национални тъnoметри.
57
1
 
3
 
! Отговори
При нас преди 3 години
През лятото на 25-а година. Като измрат неверниците.
56
3
 
12
 
! Отговори
Иван преди 3 години
На немец не трябва да се вярва, историята го показва. Отделно в статията пише откровено неверни неща. В Германия заведенията затварят за посетители, но работят, правят доставки по домовете. От написаното излиза, че все едно всичко е затворило, което не отговаря на истината. А този задръстен Дростен не милионер, а направо милиардер ще стане. Освен всичко в момента циркулира модифициран вирус, най-вероятно създаден отново от същите предприемачи като предния път.
55
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разпостранението на вируса сред папаята и козите е овладяно, до лятото и стред плебса. Приоритети!
54
1
 
5
 
! Отговори
ДивоК преди 3 години
Ще се изразя меко, защото прочетох само заглавието и 1-2 изречения, абсолютно безполезна еденица или коректно казано може да му се разчита. Симпатяга.
53
4
 
10
 
! Отговори
Asa преди 3 години
Този същия професор е патентовал ПСР теста за ковид-19 . Дали няма конфликт на интереси . Със сигурност ще е милиардер до лятото
52
4
 
12
 
! Отговори
. преди 3 години
Опашата лъжа!
51
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"За целта, препоръчва Дростен, всеки от нас трябва да се държи така, сякаш е заразен. И обратното: да се отнасяме към другите така, сякаш те са заразени."ФАШИЗЪМ в действие!
50
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"всеки от нас трябва да се държи така, сякаш е заразен. И обратното: да се отнасяме към другите така, сякаш те са заразени. Само така може да се пресече пътят на заразата, смята вирусологът."На такива умопобъркани фашисти мястото им е в психиатрията, а не на отговорни постове, от чийто решения зависят милиони животи.
49
8
 
28
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
И тоя, както и другите професори знаят за вируса, колкото Деси Банова за климата. Но човеците слушат ли слушат, и изпълняват. Ми ще слушат къде ще одят, особено слънцето Банова
48
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен приказки да разправя какво направи този вирузолог? И фалшиви тестов пусна на пазара.
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До моментаИмай предвид, че това са и тестова за доста по дълъг период от време. Това дето го казваха с "flataning the curve" още си важи с пълна сила.
46
1
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
- Поздравявам те с хита на сезона:"Моля те не ме докосвай! Моля те не ме целувай!"