6 стъпки да ограничите риска от коронавирус при болни у дома

Дезинфекцирайте повърхностите често
3
6 стъпки да ограничите риска от коронавирус при болни у дома
Снимка: Istock

С увеличаването на броя на инфектираните с коронавирус у нас и по света няма как да не се запитаме как бихме могли да намалим риска от заразяване, когато в семейството или в дома ни има болен. Когато се опитваме да се предпазим, докато сме навън, на работа или се намираме на обществено място, осигуряването на дистанция и носенето на предпазни средства създава усещане за по-нисък риск от инфектиране. Но когато имаме болен вкъщи или няколко човека от семейството са заразени, тогава предпазването от разпространение на инфекцията сред останалите членове на домакинството може да се окаже истинско предизвикателство.

Въпреки това не е невъзможно да предпазите себе си и останалите членове на семейството от инфекцията, когато вкъщи имате един или повече болни. Ето какво можете да направите, за да намалите риска.

Ограничете контакта със заразеното лице

Най-добрият метод за предпазване от инфекция не само с коронавирус, но и с какъвто и да е вирусен патоген, доказано си остава дистанцията. Ако имате болен вкъщи без значение дали няма симптоми или е с леки до средно тежки такива, ограничете близостта с него. Добре е той да се отдели в помещение, в което да пребивава сам. Санитарните възли се използват, само когато вие сте далеч от заразения. След употребата им е важно да се дезинфекцират щателно.

Проветрявайте много често

За да разредите концентрацията на вирусни частици, които непрекъснато насищат въздуха в жилището ви при наличие на болен човек, е важно да проветрявате максимално често. Чистият въздух ще помогне да намалите риска от заразяване на останалите членове на домакинството.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: грипкоронавирусCOVID-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
8
 
! Отговори
Mхм преди 3 години
Пълни глупости. Като сте едно домакинство няма как да се ограничи, защото инкубационния период не е 24 часа, а през тези дни е заразявал и заразявал. Освен ако не си ходите със скафандри вкъщи, което ме съмнява.
1
2
 
3
 
! Отговори
А Децата преди 3 години
като са болни и тях ли да ги отделяме или кво?