Костадин Ангелов: Ситуацията с COVID-19 в държавата овладяна

Здравният министър отхвърли нападките на Румен Радев
Обновена: 3 ное 2020 21:43 | 3 ное 2020 20:00, Нели Христова
149
 Костадин Ангелов: Ситуацията с COVID-19 в държавата овладяна
Снимка: БГНЕС

"237 млн. лева общо ще бъдат отпуснати за лекари, сестри и санитари в болничната помощ от 1 януари догодина, независимо в коя болница работят - частна или държавна. Общо 20 000 лекари ще получат оп 600 лв. към заплатата, 18 000 сестри - по 360 лв., а 12000 санитари по 120 лв., съобщи на брифинг в Бургас току що здравният министър Костадин Ангелов. Остава и  допълнителният финансов стимул от по 1000 лв, който лекарите на първа линия и сега вземат, уточни здравният министър, цитиран от "24 часа".

Той успокои, че ситуацията около ковид кризата в държавата е овладяна, като конкретно посочи, че в проблемът в Бургас - градът, с един от най-много сигнали за връщани пациенти и липса на свободни места в болниците, е решен. "От утре в УМБАЛ Бургас ще бъдат разкрити още 50 легла за пациенти с коронавирус, заработва и единната информационна система, която показва къде в бургаските болници има свободни легла в ковид отделенията", каза още той.

На въпрос какви са причините да бъдат образувани проверки в болниците в Разград и Кърджали, след като стана ясно, че там от коронавирус са починали две млади жени, на 21 и 33 години, министър  Ангелов заяви, че подобни проверки ще се правят във всички болници, в които има подобни инциденти. Такава проверка ще започне и във варненска болница по сигнал, че е имало неблагоприятен изход за пацент, изчакващ в линейка.  "Ще проверяваме всичко, за да се изясни истината", каза още министър Ангелов.

Той отхвърли нападките на президента Румен Радев, че е загубено твърде много време и сега се действа хаотично. "Цялата система работи, цяло лято сме правили планове, организации. Единични случаи не магат да бъдат повод за заключения за цялата система. Който не вярва че системата работи да влезе в инфекциозното отделение на УМБАЛ Бургас и да види дали системата работи или не", коментира здравният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
24
 
! Отговори
с усмивка преди 3 години
овладяня ситуация1 сами не си вярвате. Или мислите, че можете да купите всички ту с 50 лв. за пенсионерите , ту с 600 за лекарите. Шутове, безпомощни!
10
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
dnes.bg, сериозно, бъзикате ли се? Какъв ви е имейла да ви пратя потресаващи снимки от МБАЛ Бургас, тъста ми лежа там наскоро. И само лежа 2 дена, никой не го погледна и си го закарах на частно. Този мръсен *** лъже като дърт гербераст, болницата буквално е в разруха
9
1
 
28
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Както винаги герберите бързат да заявят че са ненадминати циркаджии!Борисов днес обяви с колко ще вдига заплатите на медицинските лица и ХОП ...няколко часа по-късно здравния министър обевява че вируса е преборен!Нищо чудно от утре да видим как заразените стремително падат , но ....умрелите няма да нъзкръснат!
8
0
 
17
 
! Отговори
Измислен пРООООфесор преди 3 години
Кога го разбра , като си лежа 10 дена в къщи ли???13600
7
1
 
23
 
! Отговори
Спас преди 3 години
То и до скоро ни облъчваха, че здравната система е здраво стъпила на земята ама сега! София_ над 85 болници и само 116 интензивни легла...яко точат касата а сега закъсали!
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тояе по голям лъжец и от господаря му...
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак се прикрива истината с този "вирус" за да раздадат едни пари на определени хора, а други да бъдат смачкани.
4
2
 
9
 
! Отговори
Краваромраз преди 3 години
Долу Гербератските калинки ,нато вън!
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това някакъв виц ли е?
2
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Овладял кризата - легла няма никъде, линейки също. Овладял е дедовия с уста.
1
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
600 лв струва да си лекар който се бори със смъртоносен вирус в България, а тая *** ги изяжда на една вечеря с любовницата.