Рекорден брой нови заразени в света за последната седмица

Починали са 45 000 души, с 9 000 повече от предходната седмица
4 ное 2020 08:36, Елка Василева
4
Рекорден брой нови заразени в света за последната седмица
Снимка: архив, БГНЕС

Световната здравна организация (СЗО) съобщи за рекорден брой нови случаи на коронавирус, регистриран за последната седмица - над 3,3 милиона.

Досегашният най-висок брой новозаразени беше отчетен в периода 19-25 октомври - повече от 2,8 милиона души.

През последната седмица са починали над 45 000 заразени - с 9 000 повече отколкото през предходната.

Франция съобщи за най-големия брой починали с COVID-19 за едно денонощие от 15 април насам - 854 души.

Общият брой на случаите в страната е над 1,5 млн.

В същото време гимназисти в Париж протестираха срещу недостатъчните според тях мерки срещу коронавируса и се стигна до сблъсък с полицията. Основното им искане е големината на паралелките да бъде намалена на половина, предаде БНР.

Заради това няколко десетки ученици използваха кошчета на колела, метални скари и колички за пазаруване, за да блокират входа на гимназия в центъра на френската столица.

Още по темата

Някои от тях замеряха полицаите с оцветена течност и парчета стъкло. Силите на реда се опитаха да ги изтласкат, използвайки лютив спрей и щитовете си.

Великобритания съобщи за 397 смъртни случая от COVID-19 - най-много от 27 май. Общият брой на починалите в страната, която е на първо място в черната статистика в Европа, достигна 47 250.

Властите в Полша решиха да освободят медиците от задължението да спазват карантина след контакт с хора, заразени с новия коронавирус. В момента под изолация се намират 30 000 медици. Полският парламент планира да приеме законодателство, според което граждани на трети държави с медицинска специализация ще могат да работят в страната.

В Унгария отново въвеждат извънредно положение заради влошаването на ситуацията с новия коронавирус. През нощта в страната ще бъде в сила полицейски час, съобщи премиерът Виктор Орбан, цитиран от Франс прес.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
До ФИН преди 3 години
Кух, кух та дрънка е коментара...
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повишаването на броя на заразените и на починалите е заради Европа. Половината новозаразени са в Европа, както и 1/3 от починалите.
2
3
 
0
 
! Отговори
Фин преди 3 години
Жалко че смъртността е толкоа ниска, аз се надявах за 7-8 месеца да сме поне 5 милиарда, а ние вече стигаме 8. Има онлайн брояч, проверете го.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече е масово. Навсякъде е.