В Лондон ще гласуват за въвеждането на пълна карантина

Близо 400 души са починали за последното денонощие в страната
4 ное 2020 12:09, Ния Христова
4
В Лондон ще гласуват за въвеждането на пълна карантина
Снимка: БГНЕС

Депутатите в британската Камара на общините днес ще гласуват дали да бъде наложена пълна едномесечна карантина в Англия, пишат от БНР.

В редиците на Консервативната партия на Борис Джонсън има недоволство срещу крайната мярка. Близо 400 души са починали за последното денонощие, което е печален рекорд за най-много жертви в Европа.
 
Ако бъдат гласувани и приети, строгите мерки ще влязат в сила от полунощ. Ресторанти, пъбове, фитнес зали и второстепенни магазини ще останат затворени до 2 декември.
 
Професор Крис Уити, главен здравен съветник на правителството, категорично заяви, че скъпо струващите на икономикана и социалния живот карантини са единственият начин да се намали разпространението на заразата.
 
Депутати от Консервативната партия отправиха остри критики спрямо карантината, но бунтът на торите едва ли ще попречи мярката да бъде гласувана, тъй като се очаква лейбъристите от опозицията да я подкрепят.
 
Все по-голяма част от консерваторите открито твърдят, че карантините просто не дават резултат. Нарушителите на карантината трябва да платят глоба от 100 паунда, а при повторни нарушения тя може да достигне 6400 паунда. След като карантината изтече и тя не бъде продължена, страната ще се върне към предишната схема от местни карантини на три степени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
6
 
! Отговори
уфтсъ преди 3 години
Я! И тези... Брей, каква изненада!
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2038г ще го решат, година - две след Brexit!