В Нидерландия затягат мерките срещу коронавируса

Затварят музеи, кина, зоологически градини
4 ное 2020 09:18, Петя Славова
6
В Нидерландия затягат мерките срещу коронавируса
Снимка: БГНЕС

В Нидерландия затварят музеи, кина и зоологически градини след въвеждане на по-строги ограничителни мерки срещу коронавируса, предаде БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Нидерландия ще затегне частичното си заключване срещу коронавируса със затварянето на музеи, кина, зоологически градини и други обществени места за две седмици, заяви премиерът Марк Рюте.

"Не върви зле, но не върви и на добре. Броят на случаите трябва да намалее по-бързо”, каза Рюте на пресконференция. "Това е трудно решение … но няма друг начин", заяви той

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
5
 
! Отговори
...except me... преди 3 години
Мисля, че от 2020г. България официално използва "Нидерландия". И на мен ми е неестествено, но ще свикна.Баба ми цял живот продължи да вика на бул. Демокрация "Комсомолска". След определена възраст хората отказват промените. Младите трябва да умеем да се нагаждаме, ОСОБЕНО когато е за такива глупости.
5
0
 
0
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
а мерките срещу коранавируса кога??
4
2
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Добре е и ти да се образоваш. Доскоро и двете имена бяха в официална употреба, а традицията е добре да се спазва, а не да мениш имената през ден. Примерно в България се казва ЮАР, а не РЮА, както ни пробутват някои като теб. Същото е и с Холандия. Няколко века сме ги наричали холандци, дай сега ще ги прекръстим на нидерландци.
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1От 01.01.2020г. Нидерландия официално обяви, че спира да се ползва Холандия/Holland/ като обозначение на държавата. Ти си го ползвай.
2
4
 
13
 
! Отговори
анонимник преди 3 години
до 1Има разлика между Нидерландия и Холандия. Нидерландия включва всички територии на кралството вкл. и тези извън Европа( Аруба, Сейнт Мартен и т.н.). Холандия е област само на територията на Европа. Дори не обхваща цялата европейска територия на Нидерландия...Образовай се малко ***, преди да пишеш глупости...
1
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Холандия, не Нидерландия. Цяла Европа им вика Холандия. Или сега, трбява да си кривя езика и да казвам Свенска за швеция?