Англия под карантина от днес до началото на декември

Излизанията от дома се ограничават
5 ное 2020 07:05, Ния Христова
12
Англия под карантина от днес до началото на декември
Снимка: БГНЕС
От днес в Англия в сила влиза пълна карантина. До началото на декември декември англичаните ще могат да напускат домовете си само за работа, ако нямат възможност да работят от вкъщи, да пазаруват стоки от първа необходимост, за физически упражнения и ако трябва да отидат до болница, съобщава БНР.
 
Училищата, колежите и университетите ще останат отворени. Пъбовете, ресторантите и баровете ще могат да правят само доставки по домовете. Карантината влиза в сила, след като снощи депутатите в британската Камара на общините подкрепиха плановете на премиера Борис Джонсън.
Още по темата
 
В парламента се очакваше бунт, но той така и не се случи. С 516 гласа "за" срещу 38 "против" или мнозинство от 478 гласа депутатите подкрепиха правителството. Повечето, които са гласували "против", са от Консервативната партия на Борис Джонсън, които смятат, че карантината е пагубна за икономиката и е безсмислена, защото не дава желаните резултати.
 
Според официалната статистика за заразените и жертвите за 24 часа са отчетени 25 177 заразени, но броят на жертвите - 495, е най-големият от месец май насам.
 
По-рано премиерът Борис Джонсън опита да успокои критиците на строгите мерки и обеща, че няма да има продължаване на карантината след 2 декември.
 
Освен това той успокои бизнес лидерите на провеждащата се Конференция на Конфедерацията на британската индустрия с думите, че ще направи всичко необходимо за възстановяването на икономиката от пандемията. 
 

12
Още от Коронавирус
Какво може да научим от смъртоносната втора вълна на Испанския грип през 1918 г.?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
сокол преди 3 седмици
"Bank of England" отпуска 150 млрд.паунда за борбата с щетите от Пандемията.Освен другите млрд.отпуснати по рано.СВОИ пари. Банката е създадена през 1694 г.Къде бяха тогава "европейците" българи,румънци,поляци и други? Така че ще се оправят,както винаги.Със свои лекарства,ваксина и пари.Бог да пази България.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако не бяха англичаните готини, щяха ли толкова българи да се стремят към Англия, и то по комунистическо време!?Вижте филма Вчера за ученици от 60-тте години в една провинциална Английска гимназия, как се опитват да имитират поведението на англичаните , да пеят песните на Бийтълс...
Иначе днешните англичани не са като ВЧЕРАшните, много са се променили за жалост...
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
От всички глупости на кибици досега, само един смислен коментар.
6
0
 
1
 
! Отговори
Jordan Jordanov SARS преди 3 седмици
ЕКсперти да огледат тежки обемно проникващи режещи облъчвания увреждащи тежко биосферната охрана над най засегнатите региони..
ИМА 4.5 Дигитално холограмен проникващ ТЕРРОР подават филми от градове с тежки порази.
STOP 5 G TERROR ..
Масови убиици ползват дигиталлизацията за активиране на черно чумни тлеещи огнища под гробища на погребани убити от чумни пандемии след 1345 година..
Чрез BAD Death music TERROR са активирани милиарди Black and Grey death murderers and killers..Убииците са видими
5
3
 
3
 
! Отговори
до МАЙМУНСКИЯ ГРИПъ преди 3 седмици
Англичаните никога не са били готини хора!
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще излязат от кризата по-богати от ЕС,който ще се срути.Имат си план за всичко след вековен опит...Не им мислете.Азия ще храни света.Всичко се променя.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма карантина при която да има шътащи безпризорно тийнейджъри.
2
5
 
8
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 седмици
И Британия е яко в тоя филм. Жалко! А бяха толкова готини и разсъдливи хора.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
и джобсън ще загуби подкрепата си