В Румъния въвеждат вечерен час, затварят училищата

Над 7500 са жертвите на пандемията от февруари досега
6 ное 2020 18:44, Елка Василева
26
В Румъния въвеждат вечерен час, затварят училищата
Снимка: архив, БГНЕС

В Румъния от понеделник ще бъде въведен комендантски час в цялата страна, а  всички училища ще бъдат затворени за месец, обяви правителството след удвояване на дневния брой на заразените с COVID-19 за две седмици, предаде Ройтерс.

В последните 24 часа бяха регистрирани рекордните 9714 инфекции, като около 1000 пациенти са настанени в интензивни отделения – два пъти повече, отколкото преди месец.

Коронавирусът погуби над 7500 души от началото на пандемията в края на февруари в 20-милионната страна.

"Трябва да сме реалисти. Все по-строги мерки са необходими, за да бъде овладяно разширяването на пандемията", каза президентът Клаус Йоханис на заседание на правителството късно в четвъртък. Той обаче подчерта, че промишлеността трябва да продължи работа, предаде БНР.

Още по темата
От понеделник всички магазини ще затварят в 21 ч., хората не трябва да напускат домовете си от 23 ч. до 5 ч. сутринта, гласи заповед на властите.

Съгласно заповедта маските на открито стават задължителни на цялата територия на Румъния, в която за 6 декември са насрочени парламентарни избори.

Затварят се всички пазари на закрито за селскостопански продукти, а тези на открито може да работят при спазване на нормите за здравна защита.

Забраняват се всички празненства на открито и закрито, а на частни събития и религиозни служби по повод венчавка, кръщене или погребение се разрешават максимум осем души.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато медиите имат сметка от непрекъснатото нагнитяване за корона вируса ще е така . Единственото решение е всички да спрем да четем и пишем коментари по темата тогава и медиите ще загубят интерес към това промиване на мозъци.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2Единственото, което се сещам е, че ще им пречи да си ходят на гости.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все си мисля,че сега ще затворят всичко и почти навсякъде. Като вече мина 3 ноември, остава да чакаме края на януари.
2
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре бе, някой може ли да ми каже само една ЛОГИЧНА медицински обоснована причина за вечерния час? Това си е чиста дресировка от затворнически тип, която всички последователно прилагат, което идва да подскаже, че е директива отгоре.
1
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на румънците! Нашите да вземат пример от тях! Вълчев, виждаш ли - затварят си училищата и не настана апокалипсис!