20% заразени с вируса ученици - праг за онлайн обучение

Доц. Атанас Мангъров става шеф на Covid-отделение
Обновена: 10 ное 2020 15:05 | 10 ное 2020 15:04, Веселина Йорданова
269
20% заразени с вируса ученици - праг за онлайн обучение
Снимка: БГНЕС

Всички училища в страната при заболеваемост с коронавирус над 20% ще преминават в обучение в електронна среда, обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов при посещение в Инфекциозна болница.

Обучението във висшите училища остава онлайн и след 12 ноември, с изключение на медицинските специалности, когато студентите имат практически занятия. Обсъжда се присъствено обучение и за други специалности, когато има практически занимания, предаде БНР. 

Още по темата
Доц. Мангъров се включва в битката с коронавируса, съобщи проф. Ангелов.

"Проведох разговор с доц. Атанас Мангъров и лично съм го помолил да се включи в битката с коронавируса. От вчера той има заповед за началник на клиниката, където се лекуват всички пациенти от коронавирус. Единственото ми изискване е да се спазват всички мерки за безопасност", каза министърът.

Мангъров обясни, че коронавирус инфекцията не била по-опасна от другите инфекции. Според него в болниците има хора, които не трябват да бъдат там. По думите му болните от коронавирус не се повлияват на антибиотици и трябва да чакат да им мине.

Все още се обсъжда дали т.нар. зелени коридори за възрастните хора да бъдат между 8 и 10, или между 14 и 16 часа. Това ще бъде решено най-късно утре, 11 ноември, след провеждането на експертен съвет.

Обсъжда се "зелените коридори" да важат и за хронично болни хора.

Нощните заведения остават затворени и след 12 ноември - до края на месеца. Обсъжда се вечерен час за всички останали заведения, но все още не е уточнено до колко часа да работят - до 23 или до 23:30 часа.

Обсъжда се също непълнолетните да могат да влизат в моловете само с възрастен придружител и това да важи за цяла България.

Заповедта на министъра ще влезе в сила от четвъртък, 12 ноември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
0
 
0
 
! Отговори
абсурд преди 3 години
Сега пък децата са ви виновни.Не разбрахте толкова че си върви едно прочистване,природен процес.
242
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДетеМамо, не пиши от мое име! Излагаш ме! А и никое дете не пише така! Ще ми се смеят!
241
8
 
2
 
! Отговори
Дете преди 3 години
Ние децата искаме на училище! На живо! Присъствено ! Както си му е реда! По закон! Имаме нужда от контакт - физически ! Имаме нужда от знание! Колкото и да не ви се иска! Не ни превръщайте в социопати ( макар това да е идеята) ! Ние децата освен от знания имане нужда от смях,закачки , забавления! Както е било досега! Като нашите каки и батковци ,майки и татковци ! А всички вие - кисели , недоказани и недоразвити умствено лелки и чичковци - не ни пречете да се развиваме!
240
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зоро: "Още от 15 септември ви казах, че след месец и половина ще има по 100 трупа. Тогава имах много минуси, а сега?"----Че то всеки ден си има по 300-350 трупа - от всякакви болести - инфаркти, инсулти, рак и т.н. Нямам спомен да си се запритеснил за другите трупове, освен за тези с ковид. Аман от зомбиран народ.
239
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горките учители! За да помогнем на тях, а и на нашите семейства, спрете си сега децата от училищата. Хиляди си учат безопасно вкъщи. Нещо ненаучено се научава по- късно, но здравето и животът НЕ! Подайте декларация за Обучение в електронна среда до директорите. Не рискувайте с децата си и веднага ги махнете от развъдниците. И без това до 2-3 седмици всичко ще бъде затворено при 200- 300 починали дневно. Не чакайте. Спасете себе си и учителите!
238
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как процентите на учениците да са верни? Някой да ги е тествал? Освен, че децата са безсимптомни заразоносители, дори и при някакви оплаквания, родителите не им правят тестове, а ги оставят вкъщи за 1-2 дена, след това отново са на училище! Така и стигнахме до тези космически числа. Училищата са инкубатор на Ковид...
237
1
 
10
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Още от 15 септември ви казах, че след месец и половина ще има по 100 трупа. Тогава имах много минуси, а сега?
236
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е с предизборна цел . Бойко- спасителят ще излезе след няколко дни и ще заяви , че за него най- мили са децата и тяхното здраве . Ще ги изпрати вкъщи като месия, а родителите за благодарност ще "ударят" по едно рамо на изборите . Пък за учителите да не говорим . Ще му бъдат верни до .....
235
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ококореният самозабравил се квази министър кога ще благоволи да спре експеримента си с нашите деца? Готов ли е да отговаря за смъртта на учители? А на невинни деца? Той ли е най-кадърен от министрите в Европа и най-наясно с едно инфекциозно заболяване?
234
1
 
5
 
! Отговори
Мангър Лангър преди 3 години
Ха ха да не мислите, че ще влизам при болни. Аз съм шеф, бе! Само ще юркам и стажантите отдалеч с видеовръзка.Аз да не съм улав?
233
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цензурата е тотална
232
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учителите сами са си виновни, щом влизат в час при тези условия. Лека им пръст на починалите. Съд за нарцистичните и некадърни управници, които с всякакви врътки ги тласкат към небитието.
231
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подновината трябваше да бъде главна новина. Та това е НОВИНАТА!
230
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво ***.Подписахте смъртна присъда на всички учители.Техните деце няма да ви простят . Убийци
229
0
 
11
 
! Отговори
Вандала преди 3 години
Ако се питате какво е бъдещето и това го видяхме днес. Отиваме за поредната система с коктейл от лекарства. В медицинския център ни казаха, че сестрата може да поставя само мускулни инжекции. От системи и абокати не разбира.Хайде, със здраве. Малко наобратно писах, ама....
228
0
 
12
 
! Отговори
Вандала преди 3 години
Ако си мислите, че от всеки става учител, има прости тестове. Нека този всеки накара учениците да намерят и върнат откраднат гсм. Или да разтърве бой от няколко човека, всеки с една глава по-висок. Стават по 2-3 на ден, понякога с ножове и химикали. Няма да стане ако не те обичат. Да си доктор и учител не се учи.
227
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крият ,че има болни в училищата,така си мисля.Всичко е безумна политика на гърба на хората.
226
2
 
29
 
! Отговори
Вандала преди 3 години
Жена ми е преподавателка. С Ковид е. Половината учителски персонал са болни. Две нощи мислих, че ще издъхне вкъщи. От спешното и инфекциозното ни изгониха. Намериха се добри души, направиха снимки, назначиха лечение. Единодушни сме, че тя присъствено няма да се върне.
225
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самовлюбен ,както виждам г.й!Само като му видях мазната физиономия ,лошо ми стана,че той ще участва във вземането на жизненоважни решения.
224
1
 
6
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Мангъров премиер. От днес той е началник на covid отделението. Той знае как се лекува корона.