20% заразени с вируса ученици - праг за онлайн обучение

Доц. Атанас Мангъров става шеф на Covid-отделение
Обновена: 10 ное 2020 15:05 | 10 ное 2020 15:04, Веселина Йорданова
269
20% заразени с вируса ученици - праг за онлайн обучение
Снимка: БГНЕС

Всички училища в страната при заболеваемост с коронавирус над 20% ще преминават в обучение в електронна среда, обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов при посещение в Инфекциозна болница.

Обучението във висшите училища остава онлайн и след 12 ноември, с изключение на медицинските специалности, когато студентите имат практически занятия. Обсъжда се присъствено обучение и за други специалности, когато има практически занимания, предаде БНР. 

Още по темата
Доц. Мангъров се включва в битката с коронавируса, съобщи проф. Ангелов.

"Проведох разговор с доц. Атанас Мангъров и лично съм го помолил да се включи в битката с коронавируса. От вчера той има заповед за началник на клиниката, където се лекуват всички пациенти от коронавирус. Единственото ми изискване е да се спазват всички мерки за безопасност", каза министърът.

Мангъров обясни, че коронавирус инфекцията не била по-опасна от другите инфекции. Според него в болниците има хора, които не трябват да бъдат там. По думите му болните от коронавирус не се повлияват на антибиотици и трябва да чакат да им мине.

Все още се обсъжда дали т.нар. зелени коридори за възрастните хора да бъдат между 8 и 10, или между 14 и 16 часа. Това ще бъде решено най-късно утре, 11 ноември, след провеждането на експертен съвет.

Обсъжда се "зелените коридори" да важат и за хронично болни хора.

Нощните заведения остават затворени и след 12 ноември - до края на месеца. Обсъжда се вечерен час за всички останали заведения, но все още не е уточнено до колко часа да работят - до 23 или до 23:30 часа.

Обсъжда се също непълнолетните да могат да влизат в моловете само с възрастен придружител и това да важи за цяла България.

Заповедта на министъра ще влезе в сила от четвъртък, 12 ноември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕДНИЧКАТА ИСТИНАВнуци ще видите на кукуво лято!
162
1
 
0
 
! Отговори
Иде ли ? преди 3 години
Симо пишман царя говореше за смяна на чипа на байганьовците ...
161
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе чичо ангелов ,ми кат Учителите са болни кой ще ги учи децата ?-това е ситуацията в момента .
160
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВториИ веднага след като му връчиш А4 листчето да си напише молбичката, ще му връчиш и още едно А4 да си напише друга молбичка, този път за постъпване на работа, щото ще си наясно, че нямаш учители и нямаш от къде да си ги изкопаеш. За това сети ли се? И сега не могат да се намерят учители!
159
2
 
10
 
! Отговори
ЕДНИЧКАТА ИСТИНА преди 3 години
СЕГА ВИРУСЪТ ПОКОСЯВА ХОРАТА НАД 40 Г., А ВПОСЛЕДСТВИЕ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ(СЛЕД ГОДИНИ), ЧЕ ПОТЪРПЕВШИ СА И СЕГАШНИТЕ ДЕЦА!
158
2
 
15
 
! Отговори
Пич преди 3 години
Абе, къде е онзи комсомолец, видния социалист и професор, г-н "80% деебили"? Къде е да обясни как трябвало присъствено учене, че иначе нямало "личен контакт" и децата щели да станат неграмотни? От него тръгна тази истерия и всички малооумни майки започнаха да пригласят как трябвало личен контакт с учителя, че иначе нещо страшно ще стане. В ерата на Интернет, където лекарите оперират от разстояние, г-н комсомолеца обяснява как не можело да се учи дистанционно. Като хвана едно дърво ...
157
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние така направихме спряхме децата от 27 в класа ходих 15 и нищо. А че крият колко са болните деца в училище крият не казват или казват след като изтече карантина та на дадено дете. Поне в 128 су е така.Всичко е под контрол никой не тества децата
156
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗАТВАРЯЙТЕ БЕ НА 100%!
155
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ ПУСКАЙТЕ ДЕЦАТА, АКО ИСКАТЕ ДА НЕ СЕ ЗАРАЗИТЕ!
154
0
 
1
 
! Отговори
101 преди 3 години
До муьоНе се бях сетил
153
3
 
29
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Искам да попитам тия родители, които ореваха Интернета как децата им трябвало да ходят на училище, че иначе нямало никакъв друг начин да учат - сега доволни ли сте? След като започнаха да умират и учители, сега доволни ли сте? След като стана ясно, че децата са основните преносители на заразата през училището, пак да ви попитам - сега доволни ли сте? Имате ли близки починали, приятели? Знаете ли какво е да имаш близък на апаратно дишане и да не знаеш дали ще го видиш отново?
152
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учениците го карат вируса без симптоми. Никога няма да има 20% болни, а заразените и утре могат да ги изкарат 2%, и 90%.
151
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само не ми казвайте, че учителите са с равни права СЕГА!
150
22
 
1
 
! Отговори
Втори преди 3 години
До ЕдинАз пък ако съм началник на учителя със дългия болничен, след болничния ще му връча един лист формат А4 да си напише молбичката.
149
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В болниците освен да облекчават симптомите...друго не правят.Няма лечение, ако човека е със разклатено от години здраве. Само лъжат хората, че ги лекуват. Вместо да ограничават епидемията, те ще чакат заразените да дойдат и ги"лекуват"...Пълен абсурд...
148
4
 
26
 
! Отговори
Един преди 3 години
Аз ако съм на мястото на учителите, тегля им една дълга и звучна, вадя си един дълъг болничен и го оставям да се оправят. Те и без това повечето ги няма и всеки си е намерил някакви болнични и т.н. Как ще караш един 50-60 годишен учител, който цял живот се е занимавал с деца и си оставил живота и здравето буквално в това училище, да води класове, в които 50% от учениците почти сигурно са болни, но без симптоми?! Абе вие нормални ли сте бе?! Учителите да не са "сухи съчки" по Мангъров!?
147
4
 
2
 
! Отговори
муьо преди 3 години
До груюГруйче, вземи си децата и се качи високо в планината на чист въздух.
146
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***.си вица. Хората ги глобяват за неносене на маски, а лицето, което проповядва да не се спазват мерките го правят ковид лечител. За това сме на 40 процента позитивни и над 100 починали. Неадекватност от всякъде.....
145
2
 
23
 
! Отговори
грую преди 3 години
Абе има и друго решение - спираме си децата за няколко дни и щат нещат ще ги затворят.
144
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не тества учениците...Как ще преценят тези 20% ...?АбсолютнаТъпотия...