Ще подкопае ли недоверието към ваксините борбата срещу COVID-19?

80% от населението трябва да се ваксинира
10 ное 2020 23:00, Нели Христова
26
Ще подкопае ли недоверието към ваксините борбата срещу COVID-19?
Снимка: БГНЕС

Недоверието към ваксините и невярната информация могат да подкопаят усилията за справяне с пандемията, защото е необходимо ваксиниране на 80 процента от населението за предпазване от COVID-19, предаде Ройтерс.

Още по темата
Специалисти от Британската академия и Британското кралско дружество установиха, че около 36 процента от хората в страната или са несигурни, или надали биха се съгласили да се ваксинират срещу COVID-19.

Според авторите на доклада "откритият диалог" е изключително важен за постигане на обществена подкрепа за ваксиниране срещу COVID-19, предаде БТА.

Те призовават за "откровен разговор" за това, че животът няма веднага да се нормализира с появата на ваксините, както и да се отговори на притесненията на хората.

"Ваксините и ваксинацията са две различни неща. За да се постигне 80 процента прилагане на ваксина, необходима за защита на общностите, е необходима сериозна, добре финансирана и насочена към общностите стратегия за ангажиране" - заяви Мелинда Милс, професор по демография от Оксфордския университет.

Проучвания на общественото мнение преди и след появата на COVID-19 в много държави показват, че доверието във ваксините е непостоянно, а политическата поляризация и погрешната информация от интернет могат да се отразят на прилагането им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
0
 
! Отговори
Име преди 3 години
Нещата не са толкова прости и лесни. Май ще сме късметлии, ако изобщо успеем да се докопаме до тази ваксина. Доколкото разбрах, е от нов вид, използван за първи път върху хора. За съхранение са необходими много ниски температури (-70С), дори при тях трайността е само дни, след това е негодна. Такава ваксина не може да се вземе от аптеката, а специални центрове с подходяща техника за охлаждане. И май ще е доста скъпа, само богати държави ще се докопат. Да видим, дали Бг вече е богата държава..
23
11
 
2
 
! Отговори
Тъп По тъп Най тъп преди 3 години
Руската пропаганда в действие. Ама Червената Овчарка като виде дебелия се ПРОСРА от страх. Сега се просират и СИТЕ *** ДругарЕ и изкупуват аптеките по нета. Аз си вземам Западните ваксини и си пътувам. Червените ДругарЕ от Посирано да се просират.
22
10
 
4
 
! Отговори
Доц. Дамян Илиев преди 3 години
Не си правете илюзии. Ваксинирането ще бъде задължително, а отказа от ваксинация ще бъде криминализиран с член от Наказателния кодекс. Освен това никой няма да може да пътува в чужбина ако не предостави сертификат за поставена ваксина. Тези които отказва ще бъдат лишавани и от ред социални права, като соц. помощи, право да се ползва обществен транспорт и други.
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак въртят и сучат за тези ваксини. Как само играят на тънки струни: Като не ви пука за вас самите, поне запазете живота на невинните старци и хронично болни! Да, ще ги запазя като не си инжектирам тази имуноскапваща отрова!
20
4
 
5
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Борбата е безмилостно жестока.Борбата както казват, е епична.Аз паднах. Друг ще ме смени и толкоз.Какво тук значи някакъв си вирус?!
19
3
 
20
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
Както не се ваксинирам за сезонен грип, така няма да се ваксинирам и за гъшата х..ня!Който се счита за суха съчка и за застрашен - да се ваксинира! Аз моите шансове съм си ги пресметнал и нямам една причина да се ваксинирам! Съветвам и всеки друг под 60 години, без заболявания да не го прави! След като Ути прекара настинката без грижи, то няма причина всеки друг, който може да се качи 5 етажа по стълбите да се притеснява от прехваления грип.
18
14
 
5
 
! Отговори
TT преди 3 години
Масово е изтрещял народа!Все някой иска да ни унищожи или затрие от лицето на Земята, а 30 години живеем в мизерия и върла простотия, но това на никого не пречи.И какво толкова ще изгубим от мизерното ни съществуване?И защо точно нас да унищожат?Та ние отдавна сме една съсипана нация...
17
5
 
13
 
! Отговори
Пани Кьор преди 3 години
Аз безрезервно вярвам в новата немска ваксина, създадена от щастливо отоманско семейство, след цяла вечер рулеви игри с ибрици и шалвари, на фона на нежна анадолска музика от зурна и саз и сред кълба дим от ароматен ориенталски тютюн! Нямам търпение да бъде одобрена ( включително и от научния институт за кози модулации в гр.Бурса, ръководен от някой син на Ердоган), за да си я инжектирам!
16
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Абе защо 15Защото ще ги направят задължителни, това е целта. След това ще има танци с винкел, хоро на главите на "управляващите", валс с дебелостенни тръби и ще свирим на китари със струни от сухожилия на депутати.Време е да издълбаем черепа на някой от парламента и да пием вино от него. За да знаят следващите.
15
2
 
6
 
! Отговори
До вярващ преди 3 години
Така, така!
14
24
 
2
 
! Отговори
Абе защо преди 3 години
Толкова негативни коментари за тези ваксини ?!?! Никой не задължава никого да се ваксинира.Всеки решава за себе си !Защо са тези плюнки ?!!?
13
5
 
29
 
! Отговори
КАКВО БЕЗСРАМИЕ преди 3 години
ТО И СЕГА 80% ГО КАРАТ ЛЕКО !!! СЛЕД ВАКСИНАЦИЯТА ЩЕ КАЖАТ, ЧЕ ТОВА СЕ ДЪЛЖИ НА ВАКСИНАТА!!!! ХА ХА ХА ХА!!! БЕЗ СРАМ И БЕЗ МОРАЛ СА ТИЯ И. З. Р.О.Д.И.!!!!
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все едно може борбата срещу коронката да е по-важна от собствения ти живот! Чак па такъв патос...
11
5
 
27
 
! Отговори
Znanie преди 3 години
Няма пандемия, има ПЛАНдемия! Всички невежествници са излишни за финансово-корпоративния картел - консумират природни ресурси, замьрсяват природата и най-вече отделят вьглероден двуокис. Затова им наложиха маските за да си го гьлтат обратно и да не тровят вьздуха на господарите на света. Може да попитате кой ще работи за господарите. И през ум не му минава на невежия, че има роботи.
10
27
 
9
 
! Отговори
Бау преди 3 години
принципно казаха, че първите, които ще се ваксинират са медицинските работници. Те ако го направят, аз не виждам причина да не се ваксинирам и аз. Ако някои знае рисковете, са те.
9
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм ваксиниран от всичко досега. Дайте ми неваксиниран - да видим кой е с по-запазен мозък.
8
5
 
26
 
! Отговори
Спокойно преди 3 години
Щом от Нова,БНТ и Бтв им кажат овцете веднаца ще се ваксинират,дори ще порицават и гледат накриво тези,които отказват :)
7
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пичове, всеки е свободен да избира. Аз ще избера да почета Стивън Кинг, когато смрадта от труповете ответрее. Ще има излишни дози ваксина. Ще се въргалят там някъде. Ще стана от стола за питие, не за ваксина...
6
6
 
39
 
! Отговори
Дебил=Щастие преди 3 години
Започна се -80% от населението трябва да се ваксинира .Само да кажа да дебологлавите празни чутори ,че дори овцете ,свинете и останалите животни се борят до последно когато ги пращат на заколение .А празноглавите овчедушни хора не само ,че няма да се борят а дори ще се избият за заветните ваксини!Само Гейтс и неговата па-смина подкупни учени знаят с какви бавнодействащи отрови са наблъскани ваксините.Да не забравяме ,че Москов навремето отърва затвора за едни отровни ваксини!
5
3
 
41
 
! Отговори
ЕКСПЕРИМЕНТ! преди 3 години
Първата по рода си, експериментална ваксина, по метод, неприлаган масово върху хора досега, базирана на ГМО, което наложи ЕК официално да спре действието на закона за ГМО в Европа, докато се работи по ваксините. Нормален период за доказване на безопасността на ваксина е 10 години.Човек трябва да е с абсолютно промит мозък, за да поеме този риск за себе си и за децата си.