Нови протести срещу предпазните маски в Германия

Стотици протестираха и в Лисабон
14 ное 2020 21:37, Анисия Иванова
31
Нови протести срещу предпазните маски в Германия
Снимка: БГНЕС

Множество демонстрации срещу предпазните маски се състояха днес в Германия, съобщи полицията. Близо хиляда души протестираха в центъра на Франкфурт, в централната провинция Хесен, по призив на обединението "Свободомислещ" ("Querdenker"), инициатор на множество демонстрации през последните месеци против ограниченията срещу разпространението на Ковид-19.

Неколкостотин души участваха в шествието "срещу затварянето", разрешено от властите, но нарушено от около 200 контрадемонстранти от антирасистки движения.

Полицията използва водно оръдие, за да разпръсне контрадемонстрацията, която не беше разрешена от властите.
Около 700 бяха протестиращите в Регенсбург, в южната провинция Бавария. Акцията им срещу носенето на маски и затварянето на баровете и ресторантите премина без инциденти.

За утре са насрочени протести в различни западногермански градове, сред които Линдау и Ерланген.

Стотици демонстранти се събраха и в центъра на Лисабон въпреки влязлата в сила от днес следобед забрана за излизане по улиците през уикендите в най-засегнатите от коронавируса райони на Португалия, предаде Франс прес.
След въведения от понеделник полицейски час в работните дни между 23.00 и 05.00 часа, от днес следобед влезе в сила и забрана за излизане на обществени места през уикендите от 13.00 до 05.00 часа.

Мярката важи за над сто от най-засегнатите от коронавируса райони, където живеят около 70 процента от 10-милионното население на страната.

Около 500 души протестираха днес по призива на ресторантьорите, един от най-пострадалите от ограничителните мерки сектори, както и по инициатива на гражданско движение, организирало "шествие за свобода". Час по-късно демонстрантите се разотидоха. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
7
 
10
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
Само бой и огин по суратя на овчеглавите, ще ни върне свободата!
2
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Богатите немци най после им дойде акъла)
1
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1000 души беше максимално разрешено, иначе щяха да са повече.