Откритие: Covid-19 бил в Италия още през септември 2019 г.

Това е няколко месеца по-рано, отколкото се смяташе досега
15 ное 2020 21:56, Красимир Ангелов
47
Откритие: Covid-19 бил в Италия още през септември 2019 г.
Снимка: БГНЕС

Новият коронавирус се е разпространявал в Италия още през септември 2019 година – няколко месеца по-рано, отколкото се смяташе досега, сочи проучване на Националния онкологичен институт в Милано, цитирано от Ройтерс.

Според Световната здравна организация респираторното заболяване, предизвикано от Covid-19, е регистрирано за пръв път в Китай миналия декември. Първият случай в Италия бе установен на 21-ви февруари тази година, припомня БНР.

Новото проучване обаче показва много по-ранна дата. То се базира на данни от доброволци, участвали в тестване за рак на белите дробове през периода от септември 2019 г. до март тази година. При 11% от тях са установени антитела срещу коронавируса.

Тази сряда броят на потвърдените случаи на Covid в Италия надхвърли един милион. Ломбардия с финансовата столица Милано остава най-тежко засегнатата част на страната.


47
Още от Коронавирус
Как ще се съхранява ваксината срещу COVID-19, която има нужда от минус 80°C?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Професора преди 1 седмица
Като всяко нещо made in china да се надяваме да не са го изпипали както трябва ...
42
0
 
1
 
! Отговори
Професора преди 1 седмица
Този грип го има преди 2019 г.Аз го изкарах през 2018. По тогава го имаше ,но сега просто е много по заразен ,предава се по лесно.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Произходът на SARSCov-2 е важен. Ако се предава от животни, се прекъсва контактът на хората с тези животни. Така беше със SARSCov-1 и с MERS, там зоорезервоарите бяха един вид котки и едногърбите камили. За новия вирус също търсиха зоорезервоар, но не намериха нищо, а директното предаване от прилепи е с нищожна вероятност. За мен остава само едно: новият вирус е мутация на SARSCov-1, който е в човешката популация от 18 години.
40
1
 
2
 
! Отговори
Ванката преди 1 седмица
А може и много преди това хахаха смешковци ;)
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А ми то Англия не е толкова далече до Италия както е Китай та естествено , че вируса е пристигнал директно в италия от био лабораторията в град Солзбъри , същия дето преди време експериментираха върху хора с забраненото вещество "новичок".
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По-скоро е започнал да повтаря вече боледували хора.
37
0
 
4
 
! Отговори
истина преди 1 седмица
А в Бг. от октомври и ноември 2019г.
36
1
 
1
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 седмица
Той Covid-19 e бил в Италия и през 1900 г , ама още не знаете
35
5
 
13
 
! Отговори
До 30 преди 1 седмица
Сега китайците пазаруват яко ,,експерти,, по света, които да ги оневиняват.
Дано не кажат,че българин го е създал
Помним още как си пострада Сергей Антонов,като го набедиха,че е стрелял по папата.
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
,,Голямо разочарование.
Мислехме,че получаваме вирус от Италия, пък той бил правен в Китай.,,
33
5
 
12
 
! Отговори
Биотехнолог преди 1 седмица
Антителата са до голяма степен единтични за всички видове Коронавируси които ни заразяват от най-малко 50 години . Covid-19 е нов щам коронавирус но наличието на антитела от по-старите щамове на коронавирусите, в тялото ви, до голяма степен ще ви предпази и от новия щам .Това е и основната причина 80% от инфектираните да го изкарват безсимптомно .
32
4
 
4
 
! Отговори
Имунизиран преди 1 седмица
Имаше дори статия и снимка от изказване на главния лекар на болница в Сиатъл, която също твърдеше че е имала няколко смъртни случая които първоначално са смятали че са от усложнения след грип , но след като януари идва информацията за коронавирусните симптоми беше абсолютно сигурна че пациентите са починали от коронавирус . 3 месеца преди първия случай в Китай. Но това беше когато Тръмп хвалеше Китай и смяташе че Коронавируса че изчезне до Април.

СЗО предупреди за коронавирус пандемия НОЕМВРИ.
31
4
 
8
 
! Отговори
Гадна баба съседка преди 1 седмица
Помня помня, едни скоротечни пневмонии. То не беха цигари, въздух, храна.... Тука при нас и едно дете си замина малко преди Декември от мистериозна бърза пневмония
30
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма как да се сигурни на 100%.Най-вероятно става въпрос за грип тип Б.Сега не е удобно вече Китай да е причината за вируса (как да не са те защо арестуваха всички доктори които твърдяха че в лабораторията в Ухан са се наср**и яко иса пуснали чумата).Та скоро очаквайте как и други държави ще открият че едва ли не тоя вирус е бил при тях от един век направо защо само месец преди Уханското забаление?
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ортокоронавирусите са открити за първи път през 60-те години на миналия век.Най-ранните открити са били инфекциозен вирус на бронхит при пилета и два вируса от носните кухини на хора с обикновена настинка, които впоследствие били наречени човешки коронавирус 229Е и човешки коронавирус OC43.Оттогава са идентифицирани други членове на това семейство, включително SARS-CoV през 2003 г., HCoV-NL63 през 2004 г., HCoV-HKU1 през 2005 г., MERS-CoV през 2012 г. и SARS-CoV-2 (известен преди като 2019-nCoV)
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз мисля че даже от италия е тръгнал вируса
Санкции до дупка и репарации до последната италианка(дъртите могат да си ги задържат).
27
1
 
12
 
! Отговори
Един съгласен преди 1 седмица
Не Знам от кога е вируса, но през декември 2018 два месеца кашлях като магаре се о февруари 2019. Без температура, без пневмония. Такова нещо не ми се беше случвало. Убеден съм че вирусът е отдавна. Обаче китайците го идентифицираха, иначе щеше да си мине за по-сериозае грип като свинския. При неги изпихме маса" Тами флу", а сега този препарат не го помни никой нали?
26
0
 
4
 
! Отговори
Да не спорим преди 1 седмица
това се твърди , само защото не са изследвани проби от Сев.Мак_ _ _ Ния......Там ако знаете откОга го имат ....И си спомням за Банско!!!
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В САЩ е разпространен оригинален щам А. Тогава дали е китайски вируса или е американски?
А, В, C - това е пътя на вируса.За това хората започват да търсят конспирация. Странно е, но фактите ги казват учените.Щом в Италия е третия щам С. Вируса може да е пуснат още по - рано от септември 2019г.
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Доц. Петрова разкри, че оригиналният щам А не е възникнал в Китай, а в Австралия и след мутация отишъл в китайския град Ухан. Щам В заразява цял Китай и цяла Азия. Оригиналният щам А е най-разпространен в Австралия и в САЩ, а от китайския щам В се е появил третият щам – С, който заразява цяла Европа.