Британският премиер Борис Джонсън е в самоизолация

Той имал среща с депутат, който дал положителна проба
16 ное 2020 08:42, Елка Василева
45
Британският премиер Борис Джонсън е в самоизолация
Снимка: архив, БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън се самоизолира. Това се наложи, след като стана ясно, че е имал среща с депутат, който по-късно е дал положителна проба за COVID-19.

Джонсън бил потърсен от националното здравеопазване в неделя в рамките на програмата за тестване и проследяване, но той самият няма симптоми, съобщиха от Даунинг стрийт.

Премиерът прекарал около 35 минути с депутата от Консервативната партия Лий Андерсън, който е дал положителен резултат, предаде БНР.

Още по темата

Медиите на Острова припомнят, че през април Джонсън прекара 3 денонощия в интензивно отделение след заразяване с коронавируса.

След изписването му премиерът заяви, че e бил „на ръба“ и благодари на здравните работници, спасили живота му.

В изявление от Даунинг стрийт късно снощи се посочва, че Борис Джонсън ще следва правилата и ще се самоизолира. Той ще продължава да работи от канцеларията си, оставайки начело на борбата срещу пандемията.

Депутатът Лий Андерсън написа във Facebook, че след като загубил усещане за вкус в събота, а съпругата му също не се чувствала добре, двамата си направили тестове, които в неделя станало ясно, че са положителни.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
4
 
! Отговори
Опалянака! преди 3 години
"Че нали го преболедува"НЯМА дългосрочен имунитет срещу променящ се вирус!Историята с ваксините е само за успокоение на хората - трябва да мине доста време да спадне силата на въздействие на тая напаст - не ви ли стана ясно!
14
5
 
4
 
! Отговори
... преди 3 години
Факания адмun постояно търка коментари, които казват истината, че тука става въпрос за много пари. Пари от тестване, превенция, ваксинация и тем подобни на една настинка. Става дума за стотици милиарди, даже трилиони долари. Всякакви бълвочи под формата на коментари не се трият, но точно тия се трият. Защо ли? Все пак и медиите печелят от тая изтерия. Вижте само всяка 2ра новина е за ковид. Яко кликбейт. Яко ще ви спамя. Боклyци.
13
1
 
2
 
! Отговори
ахам преди 3 години
Затова тоя номер с ваксината е странен. Ще трябва да се ваксинираме на всеки 4-5 месеца, а допълнително няма да сме сигурни дали пак няма да се заразим, защото никога една ваксина не е 100% ефективна.
12
3
 
5
 
! Отговори
D преди 3 години
То така ще си се самоизолираме до безкрай.
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Намериха цаката на западния свят китайчетата.А сега да видим свободния свят дето от 30г мисли само да работи професии от които парите се правят без бачкане.Пътят му е предначертан.
10
4
 
9
 
! Отговори
дъщерята на овчаря преди 3 години
Тоя е пълно хахо . Ако си разпери ръцете в страни и става стопроцентово бостанско плашило LOL
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че нали го преболедува или е било на ужким?
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЦЯЛАТА ИМ ДЪРЖАВА Е В ИЗОЛАЦИЯ ЗАЕДНО С КОЛОНИИТЕ
7
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 10ГЛУПАВ БЪЛГАРИНО, МИСЛИ НЕДЕЙ ДА РУГАЕШ КАТО СЕЛСКО ДОБИЧЕ
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисчо си има имунитет, ама е решил малко почивака да си направи, без да си харчи платения отпуск.
5
2
 
12
 
! Отговори
... преди 3 години
А ве, тоя нали изкара болестта, за кво се изолира. Риска да се зарази отново е минимален, дори да се зарази, имунитета му трябва бързичко да изчисти вируса. Ако не е така, тогава за къф са ни тия ваксини. Или тоя цирк с изолацията и ваксинирането смятат да го въртят поне 10 вълни, докато на хората не им писне и не ги ометат с тоягите.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не се интересува от британския премиер, ... крайно време е да наемете някой с френски или немски и да спрете да превеждате BBC
3
17
 
2
 
! Отговори
ЗА ГЛУПАКА 1 преди 3 години
До АнонименДобре бе, организма не създава антитела и гарантирано ще умреш, според твоята логика. Сега щастлив ли се чувстваш глупав българино?
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗАЕДНО С ЦЯЛОТО ОБЕДИНЕНО КРАЛСТВО И КАКВО НОВО?
1
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре бе нали организмът си създаваше антитела срещу тая гад,толкова ли са нетрайни във времето?