Ластиците на маските за лице водят до алергии

Ето какво казват специалистите
Обновена: 16 ное 2020 15:08 | 16 ное 2020 15:05, Петя Славова
39
Ластиците на маските за лице водят до алергии
Снимка: БГНЕС

За повечето хора носенето на маски за лице се превърна във втора природа през 2020 г. Въпреки че тези покрития ви предпазват от разпространение или заразяване с COVID-19, ново проучване разкрива, че те пренасят и задържат частици, които предизвикват или влошават вече съществуващи алергии.

Изследователи от Американския колеж по алергия, астма и имунология (ACAAI) откриват, че определени части от маските за лице могат да предизвикат появата на алергени, причиняващи обриви по кожата и други симптоми.

"Ние лекувахме 60-годишен чернокож с екзема, контактен дерматит и хронични назални алергии в нашата клиника, след като той постъпи три пъти в спешното отделение на болницата заради неудобен обрив по лицето", казва алергологът и член на ACAAI Яшу Джамия, цитиран от БГНЕС. "До април 2020 г. състоянията на кожата му бяха под контрол, но с носенето на маски симптомите му започнаха да се появяват отново."

Още по темата

Проучването показва, че лекарите, които са прегледали този пациент, са предписали противовъзпалителни лекарства за кожни огнища, но те не са работили. При следващо посещение в клиниката по алергии към болницата лекарите открили, че проблемите с кожата на мъжа са пламнали през април 2020 г. Това е било точно след като здравните служители обявиха COVID за глобална пандемия и маските за лице започнаха да се използват ежедневно. Алерголозите бързо свързали маската за лице на пациента с участъците от лицето му, страдащи от дерматит.

"Разбрахме, че обривът му се появява точно там, където са ластиците на маската“, обяснява алергологът и съавтор на изследването Кристин Шмидлин. „Наредихме му да използва маски на базата на памук, без оцветители и без ластик. При последващо посещение седмица по-късно пациентът каза, че обривът му се подобрява."

Изследователите установяват, че маските за лице задържат често срещани алергени в своите еластични ленти, ленти от плат и други компоненти, които държат покритието до лицето. Те призовават хората със съществуващи кожни проблеми да се консултират с алерголог при избора на маска за лице.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ластиците на червените прашки до какво водят?!?!
33
0
 
0
 
! Отговори
Петърчо преди 3 години
До 31Разликата между индивидуалното и масовото следен е в бройката и нищо друго. И за двете както вече написах има много начини как това да се осъществи без да се стига до какъвто и да е чип. Ако това не можеш да го проумееш тогава няма смисъл да си говорим. Събирането на информация за всеки потребител в интернет и комбинацията от софтуер за разпознаване на лице с изкуствен интелект както и всички други методи са далеч по-ефикасни и вече съществуващи начини на проследяване било масово или не
32
0
 
0
 
! Отговори
До 32 преди 3 години
Аз пък искам да съм чипиран.Който не иска да хваща гората ! Точка !
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи открили ЕДИН човек, който не носел подходяща маска и веднага гръмко заглавие, че маските водели до алергии за радост на *** отказващи да носят маски.
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 29кое е лошото ? струва ми се че дори не трябва да отговарям кое е лошото, но ще орговоря.говорим за насилствено превръщане на хора в киборги и закачане към мрежа, от която няма измъкване. не може да се прави такава операция, без разрешението на човека. това е престъпление по всички международни и национални закони, както и да го погледнеш. който иска да се закача и да става робокоп, 99,999% няма да се навият, затова е се прави насила и зад кулисите!
29
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Петърчоабе кой ти говори че те искат да следят точно теб?тук говорим за масово следене, правиш ли разликата ?
28
3
 
2
 
! Отговори
До 29 преди 3 години
И така да е,кое е лошото в случая ????
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Петърчоне е само чип, ами цял нано компютър с вградена технология да произвежда криптовалута. бил гейтс има патент номер 060606 в сащ, с който може да ви вкарат десетки хиляди нано чипове с ваксина, които ще слледят кръвното, психологическото и хормоналното ви състояние, кога дишате бързо, бавно и тн.. много повече от *** чип е. чети и за патента v2k. всичко това се свързва с 5g и сте ходещ компютър, който е 24/7 свързан с интернет. образовайте се да няма после, ама аз не знаех.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига глупости !!
25
2
 
2
 
! Отговори
Петърчо преди 3 години
А, да забравих да добавя че всяко едно устройство което се води "смарт" като лаптопи, часовници, фитнес гривни, телевизори и пр. може много лесно да се използва за следене и събиране на информация. И както вече казах никой не се интересува от вашия и в това число и моя живот. Хората които службите трябва да следят или знаят как да не бъдат проследени или рано или късно биват открити и заловени за нещата които правят. Никой няма да си харчи парите за да чипира *** като нас.
24
0
 
1
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Айде стига с глупостите, алергии ...Аз имам алергия от глупави статии, глупави жор-наля и бандитско управление !!!
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ай стига с тия простотии
22
0
 
3
 
! Отговори
Петърчо преди 3 години
И за край. Чип който според вас не може да се види с голо око може лесно да се сложи в Лична Карта, паспорт и шофьорска книжка. Това са трите неща без които не смеете да напускате дома, да карате кола или да напускате страната. Никой няма да вземе вас да ви следи в тоалетната но със сигурност ви събират информацията от това какво правите на интернет. Доставчиците по закон трябва да пазят тази информация до една година. Но така е с хора които образованието си получават само от фейсбук.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чипирани са им главите кухи !Ей,това е истината !!!
20
0
 
5
 
! Отговори
Петърчо преди 3 години
Телефона който мъкнете навсякъде има GPS, ползва мрежата на оператора за разговори и мобилен интернет, може да се свърже към интернет чрез wi-fi, има камера и микрофон, MAC адрес и IMEI. И единствения начин да не дава сигнал до мрежата на оператора и рутерите наоколо е да му се извади батерията. За софтуера за разпознаване на лица в комбинация с изкуствен интелект искате ли да си говорим че бая дълга тема е? И вие които сте никой и нищо си мислите че някой ще ви чипира за да ви следи? Смешки.
19
0
 
3
 
! Отговори
Петърчо преди 3 години
До 16Ако въздушната възглавница на колата ти върши това за което е предназначена защо тогава има колан? Ако колана върши работа тогава защо ти трябва въздушна възглавница? Ако и двете вършат работа за какво са ти спирачки? Той акъл няма а тръгнал да се тревожи за чипове. Смешки
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз използвам меко шалче, което става и на маска. От вируси може да не пази, но пази от студ, а и от глоби. Устройва ме идеално.
17
1
 
2
 
! Отговори
доктор преди 3 години
До Зоро МаскатаТОВА Е И ИСТИНАТА ВЕЧЕ ВОЙНАТА ОТПАДА КАТО СРЕДСТВО ЗА НАТРУПВАНЕ НА ПАРИ И МУЛТИМИЛИАРДЕРИТЕ СЕ ДОКОПАХА ДО СЗО И Я ПРИНУДИХА ДА ВЪВЕДЕ КОВИДЕПИДЕМИЯТА ОТ КОЯТО ТЕ СЕГА ТРУПАТ КАПИТАЛ ЗА--ЧИПИРАНЕТО ----КРАЯ НА ЧОВЕКА КАТО --ЛИЧНОСТ ПРОСТО НОМЕР 123456789
16
2
 
1
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
Айде пак всксина-чип !Алоуууу.....точно пък от теб едва ли някой се интересува,че да те чипира.Още повече по самият ти коментар тук може да се разбере също толкова ,колкото от чип.Пич,отдавна си чипириан с телефона,лаптопа,гугъл,е-майлите,gps, и т.н. !Разберете го и стига с тея конспирации !И да ми отговориш на въпроса кои са ТЕ !?След като сте убедени в тезата си ,еми дайте малко конкретика.Повтаряте само " ТЕ"Е КОИ СА ТЕЗИ """"ТЕ""""" бе ????
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До маскиранитеКовидИдиоти: Ако, маските са ефективни, защо ви карат да спазвате 1,5 - 2 м "социално-дистанциране"? Ако, маските и "социалното дистанциране" вършат работа, защо повсеместно налагат в Европа домашен-арест/ карантина, и то на здрави хора!? Ако, не може да се сетите, значи сте стадоОвце, и си заслужавате ваксината-убиец и чипизацията!