Венецуела взима 10 млн. дози от руската ваксина

Тя и ще я произвежда в свои лаборатории
16 ное 2020 13:36, Елка Василева
26
Венецуела взима 10 млн. дози от руската ваксина
Снимка: архив, БГНЕС

Венецуела ще закупи 10 милиона дози от руската ваксина срещу коронавирус "Спутник V", съобщи президентът Николас Мадуро.

"Гарантирахме повече от 10 милиона ваксини за първото тримесечие на следващата година. . . а също и че Венецуела ще произвежда руската ваксина в своите лаборатории", каза президентът социалист на официално събитие в столицата Каракас, излъчвано по държавната телевизия.

Миналата седмица венецуелска делегация, водена от вицепрезидента Делси Родригес, бе на посещение в Русия. Мадуро обясни, че основната цел на визитата е била именно "да бъдат постигнати споразумения за ваксината".

В момента "Спутник V" е на третия етап от клиничните си изпитания. Русия каза, че ефективността на нейната ваксина е 92 процента.

Още по темата

Съобщението бе направено броени дни след като американската фармацевтична компания Pfizer и германската BioNTech обявиха, че техният продукт е ефикасен в 90 на сто от случаите.

Венецуелското правителство уверява, че е ограничило разпространението на новия коронавирус. В страната с население от 30 милиона души официално са регистрирани близо 97 хиляди случая на заразяване, 848 от които са завършили със смърт.

Опозицията и неправителствени организации поставят тези данни под съмнение и смятат, че ситуацията е много по-тежка, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

За сравнение в съседна Колумбия потвърдените случаи на коронавирус са близо 1 милион и 200 хиляди. Над 34 хиляди души са починали, съобщи министерството на здравеопазването, цитирано от ТАСС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се молим на Путин за няколко холяди дозички, ама ще е късно.