Ангелов: Във война сме и трябва да спасим колкото се може повече животи!

Мерките не получават нужното разбиране от гражданите
Обновена: 19 ное 2020 11:18 | 19 ное 2020 10:19, Веселина Йорданова
339

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ситуацията в цялата страна е изключително сложна. Меркитe не получават нужното разбиране от гражданите и подкрепа, заяви здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на МЗ за разпространението на коронавируса.

Той посочи, че заетите легла за неинтензивно лечение са 46% - от 11492, а заетостта на тези за интензивно е 25%, като те са 1257.

Ангелов каза обаче, че прави впечатление натискът в редица области, в които са заети повече от половината легла за неинтензивно лечение - в Благоевград 61%, в Бургас 56%, също във Варна, Габрово, Русе и др.

В Шумен са заети 132%, което означава, че има по-малко разкрити легла, отколкото са нужни, обясни той.

Най-голямата заетост на леглата за интензивно лечение е в Плевен - 77%.

Къде сбъркахме, след като въведохме мярка, която беше съгласувана с всички, попита Ангелов по повод "зелените коридори" за пазаруване за възрастни. Той съобщи, че мярката се обсъжда отново - дали да има промяна или да отпадне.

Във война сме и в тази война трябва да спасим колкото се може повече български граждани, подчерта той.

Министърът заяви, че отново има недоверие и ако продължава да се насажда мнението, че лекарите ни са безотговорни, няма да стигнем до никъде.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кучето си лае, кервана си върви.Лоши хора са тоз народ не слуша затова ние само ще им се караме пък който оцелее оцелее. Нашите политици са на този принцип. Нали те с добре!
207
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 212Ти на колко мисий си бил? Щото Мутавчийски е бил на доста!
206
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВеселякаКои са другите знаещи и можещи? Сигурно ти си един от тях?! Лекар ли си, адвокат ли си, икономист ли си или всичко накуп, както идола ти Радев. Целувай му портрета и отивай в час, ***-.
205
2
 
9
 
! Отговори
До 209 преди 3 години
Браво, че си от леките случай. Оздрвявай бързо и без последици!
204
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господ подари този красив и шарен свят на хората защото ги обича, а хората без съпротива го предават на такива *** като тези на снимката.По двама платени в коментарите на сайтовете и малко медии без съвест ви изтръгват всичко което имате. Заслужавате си падението.
203
2
 
10
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Не г-н Ангелов просто Вие, НОЩ и Борисов трябва да изчезнете за дойдат на ваше място знаещи които да оправят батака създаден от Вас. Колкото по бързо толкова по добре за народа.
202
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ще ме извинява Министъра, ама знаели какво е война? Да пита военните, където са били на мисия.Ние сме в свободна зона. Щели да станат мерките по строги? До сега защо не бяха? Ама моренце, планини, иху аху.. И сега по строги. За 2 седмици щяхме да се ок. Хората се умориха. Не говорете за смърт, а вземете мерки. Нали затова сте министри!
201
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще ги спасите? Като набутате децата по тесни и задушни класни стаи и по градският транспорт при положение, че има възможност за дистанционно обучение ли?Имахте 8 месеца да изготвите план и да се подготвите. Ако не пуснете децата онлайн поне до края на срока и не затворите моловете и вътрешните части на заведенията ще видим кървава Коледа и пак ще ни затворите за празниците. Цяла Европа взима мерки от месец именно с цел гражданите да изкарат що годе спокойно празниците.
200
0
 
11
 
! Отговори
SS преди 3 години
след като хората взеха да измират по стълбите на "болниците", заговориха, че сме във война.Ами като сме във война, къде са ни военните лекари, а?Траят си,и си вземат тлъстите пачки.Снимките "стълбищни пациенти" трябва да се разпространят навсякъде,за да видят много добре в Европа и по света, каква всъщност "европейска" държава е държавата на ББ! Имали сме "фискална дисциплина" и щели сме да сме били първи в това-онова! *** Първи сме в смъртността !герб е ПОЗОР и голяма опасност за България !
199
7
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Каквото и да си говорим тук кабинет Борисов4 почуква на вратата:):):)Иначе лично аз въпреки,че спазвам всички мерки карам 5ти ден карантина тук в Драгалевци:):):)Отрицателен бърз,антигенен и след 2 дни положителен ПСР:):):)Обоняние НЕ вкус ДА,вчера правих скара:):):)Температура НЕ,болки в мускулите НЕ,кашлица и сополи НЕ:):):)Следователно без антибиотици,само с аспирин протект,антистенокардин,парацетамол,витамин Д,мед,лимони Червено вино и ракия:):):)Живот и здраве за Никулден съм на линия:):):)
198
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако е война, защо няма обявено военно положение. Или ще караме като Армения, война между другото.
197
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние воюваме всеки ден да оцелеем а вие господа богопомазани не. Вие мислите само за себе си а народа кучета го яли. За нас болници няма, лекари няма лекарства няма а и скоро и училища няма да има защото ще умори те и учителите а после и роднителите. Ето така с вашите мерки
196
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От м. март празни приказки! Какви мерки се взеха, едни КПП където беше пълен провал. Масово си изкараха адреси по селата, да могат да ходят на чист въздух.Цяла Европа затяга мерките, тук свободна зона. Изтървахте нещата. Малко преувиличихте други. И сега бля бля. Ако има мерки да има. Оправете болниците, докторите и персонала там. Жалко е да няма лекари. Жалко е да няма места по болниците. Жалко и лекарства да няма. Ама здравни осигуровки има.
195
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наглата манипулация не спира. Да затворите училищата и университетите ви беше политическа цел, ЗАЩОТО до сега всеки ден се реве колко нови заразени има и колко починали, НО КОГАТО ЗАПОЧНА УЧЕБРАНАТА ГОДИНА внезапно се изнесе информация и за това, колко от бройките са учители.Не може да ме убедите, че през останалото време не са се заразявали учители...Вие сте лицемери и лешояди...повръща ми се от вас.....
194
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
190,всичко това се случва защото кадърните и умните заминаха за чужбина,а в България остават ***,простите и некадърните които напролет отново ще изберат българоубийците от ГЕРБ,това е реалната истина за която виновни са само и единствено гласоподавателите!Добрият живот не се извоюва само с мирни протести, в България е необходимо проливане на кръв,защото тия които управляват в момента и преди са всички от една партия наречена БКП и тя самата казва, че властта ще я дадат само с кръв !
193
0
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Пълна липса на организация в здравната система в условията на епидемия. Кой е отговорен за това - хората ли или мутрите управляващи от 2009 година в България?
192
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пияница мистик Точно така е, но няма как да се пазиш от собственото си дете. А то носи заразата защото не проявява никакви симптоми, или много малки. Развъдникът беше училището. По-спазващи хигиена от нас с жена ми няма, но тя вече го преминава, аз съм 4-ти ден, ще видим 6-7-я, накъде ще отиде работата. Засега пия разни фито неща, например чеснова вода и дишам дълбоко. В момента нямам симптоми. Първите два имах температура, лека хрема, болки в главата и не можех да спя от болки в гърба.
191
1
 
4
 
! Отговори
Харабейшио преди 3 години
Този е коп_еле!
190
6
 
8
 
! Отговори
Радецки преди 3 години
Оказа се прав Жорж Ганчев ,,Ние сме малък, ама много *** народ"! Потънали в злоба, захапали личния си интерес, вярващи в световната конспирация и най-вече напръскани от самолети безумци! Какво трябва да ни се случи та да се налудуват лудите -от управляващите до фейсбук революционерите.А останалите от обществото умни и интелигентни хора деликатно ще мъчат и ще се опитват да спазват мерки и да оцелеят, докато шумните простаци ги заливат с празноглавите си теории. Време е да действат можещите
189
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България отдавна е на първо място по смъртност в ЕС, но уважаемите тикви чак сега се трогнали, че умират хора.В страната умират на ден много повече хора, защо вие е жал само за тези умрели от Ковид?Въпросът е риторичен , естествено...