Ангелов: Във война сме и трябва да спасим колкото се може повече животи!

Мерките не получават нужното разбиране от гражданите
Обновена: 19 ное 2020 11:18 | 19 ное 2020 10:19, Веселина Йорданова
339

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ситуацията в цялата страна е изключително сложна. Меркитe не получават нужното разбиране от гражданите и подкрепа, заяви здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на МЗ за разпространението на коронавируса.

Той посочи, че заетите легла за неинтензивно лечение са 46% - от 11492, а заетостта на тези за интензивно е 25%, като те са 1257.

Ангелов каза обаче, че прави впечатление натискът в редица области, в които са заети повече от половината легла за неинтензивно лечение - в Благоевград 61%, в Бургас 56%, също във Варна, Габрово, Русе и др.

В Шумен са заети 132%, което означава, че има по-малко разкрити легла, отколкото са нужни, обясни той.

Най-голямата заетост на леглата за интензивно лечение е в Плевен - 77%.

Къде сбъркахме, след като въведохме мярка, която беше съгласувана с всички, попита Ангелов по повод "зелените коридори" за пазаруване за възрастни. Той съобщи, че мярката се обсъжда отново - дали да има промяна или да отпадне.

Във война сме и в тази война трябва да спасим колкото се може повече български граждани, подчерта той.

Министърът заяви, че отново има недоверие и ако продължава да се насажда мнението, че лекарите ни са безотговорни, няма да стигнем до никъде.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
0
 
0
 
! Отговори
Ей преди 3 години
бактън от фалшиви лекари и министри омръзна ми. В стареческите домове никой не излиза на улицата кой ги зарази я си признайте за схемите. СЪД за вас. Д-рДариткова и ти на първа линия.
287
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тОЯ па бил във война, *** що не ги освидетелствате тия бойкофашисти бе
286
0
 
1
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
До Анонимен 280 Според теб всички в света са ***. И там всички умират като мухи. *** .оти са китайците ,които решиха да унищожат света.Бойкот на всичко китайско.
285
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще спасите животи, само ако затворите училищата. Сега и веднага. Според алгоритмите - поне една трета между третата и четвъртата седмица на затварянето. Все едно около 1200-300 по-малко и 40 жертви по-малко на дневна основа. Това е неприятната истина, ама трябва някой да я проумеее, преди да прави от човешките животи чиста статистика. Всичко друго - легла и пр. е ала бал
284
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
затова ли връщате учениците, за да спасявате животи, като убиете учителите ?
283
0
 
4
 
! Отговори
точно така преди 3 години
да пуснеш вирус който да блокира световната икономика , докато твоята работи се нарича война.
282
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както са я подкарали и собствения си живот няма да спасят. Сами си просят катрана и перушината. И това е най-нежното, което ще получат!
281
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видяхме вече как точно "спасихте" два живота, представяме си как симулирате спасяване и на останалите.
280
1
 
10
 
! Отговори
Наглеци-да пляскаме преди 3 години
Като видях кадрите от хвърлените на стълбите болни хора....ми идваше....да ви .майката ! Ако така ще ни спасявате--не само -мерси,ами първо ние трябва да ви...спасим така.***!Това ли ви е спасяването бе! И сега -разследване ще правите! Наглост-цяла България видя за какво става дума,хора умряха,вие-разследване ще правите,което след 20 дни ще обясни,че виновни нямало/както винаги/ Не само ми се подвига от такива гнусари като вас, но хората вече ще изперкат и няма да са "толерантни" към вас!
279
2
 
4
 
! Отговори
k.k преди 3 години
Оставка , крадци.
278
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е война, а геноцид.
277
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ние сме във война от 10 години от гледна точка на здравеопазването.
276
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да бе, всички видяхме двете жертви на войната в ПловдивПродължавайте в същия дух, г-н Министър, много сме...
275
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БГ е първа по смъртност понеже има най-застаряващо население. А тпова е понеже БГ-тата ги мързи да правят бебета и да се разправят сгледане на деца , Да се смучат кафета и ракия е по-лесно .
274
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Във война сте ,ама срещу народа си. И без война ни направихте първи в света по смъртност и изчезване .
273
1
 
19
 
! Отговори
12863 преди 3 години
Гражданите ли са виновни, че никой не дезинфекцира градския транспорт, асансьорите, канализацията? Или вариклечкото не е чул, че това са развъдниците на заразата! Все още! Къде е кметицата на софия да поеме отговорността си? Какво стана с кислорода по вратите на обществените сгради? Защо не обрънаха внимание на онзи наш избретател с кислородния генератор?
272
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такааа ли, било.. във война сме значи?!А ти, Ангелов, чувал ли си за ВОЕНЕН ТРИБУНАЛ? Наясно ли си във военно и след-военно време какво правят с престъпниците и с тези, които са жертвали садистично ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ?Щом сме във война, като на война.
271
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките на правителството характеризират самото управление - итиотско. Носете маски, спазвайте дистанция, ще затваряме, ще отваряме, без маски, с маски, без този бизнес, без онзи бизнес. ИТИОТСКО ! Всичките глупости - на гърба на народа, а правителството какво ? Освен глупавите си не мерки, а по-скоро постановления, нищо друго не създаде. Е, толкова могат, толкова правят итиотите.
270
1
 
14
 
! Отговори
Беновска пипа преди 3 години
Трябва да спасите повече животи, но за да го направите трябва първо да убедите Пожарникаря на Републиката и Министър присъствено обучение, ще човешкият живот струва нещо.
269
3
 
10
 
! Отговори
Троле евреиски преди 3 години
До Анонимен"Познавам хора, които изкараха ковид в тях и такива"познаваш ми ггъза !я ми кажи името и адреса на този дето бил изкарал ковид - искам лично да прожеря дали наистина има такъв човек и ако има дали е на заплата при някоя Сороска НПО