Япония с рекорден брой на новозаразени с коронавирус

Здравното министерство съобщи за 2179 нови случая
19 ное 2020 11:57, Петя Славова
18
Япония с рекорден брой на новозаразени с коронавирус
Снимка: БГНЕС

Япония регистрира рекорден брой нови случаи на заразяване за 24 часа и премиерът Йошихиде Суга обяви най-високата степен на опасност, но не съобщи за въвеждане на нови ограничителни мерки, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Здравното министерство съобщи за 2179 нови случая, с които за пръв път бе прекрачена границата от 2000 новозаразени, съобщава БТА.

Предишният рекорд по брой на новозаразените беше отбелязан на 14 ноември с 1723 случая. Токио надхвърли днес и досегашните максимални показатели от 500 случая за 24 часа, втори пореден рекорд, след като предишният ден отбеляза 493 случая.

Макар и ниски в сравнение с други страни, цифрите показват завръщане на пандемията на японските острови, където не се правят масово тестове, отбелязва АФП.

"Призовавам японския народ да взима системно мерки като носене на маска", добави Суга. Според него е желателно маските да се носят дори по време на разговори в ресторант.

Според японската обществена телевизия Суга е свикал заседания на експерти днес и утре, на които ще обсъди нарастващия брой на случаите на коронавирус, преди правителството да обсъди допълнителни мерки.

Премиерът обяви, че ще подкрепи префектурите, които призовават предприятията да затварят по-рано и каза, че трябва да се обмислят ограничения като забрана за събиране на повече от четирима души в ресторантите.

Въпреки това правителството няма да се откаже от мерките за стимулиране на туризма и посещаването на ресторанти, но групите от посетители трябва да бъдат от най-много от 4 души и се препоръчва те да носят маски през цялото време, освен когато слагат храната в устата си.

Според експерти широкото използване на маски и други предпазни мерки, както и културните традиции, които не включват ръкостискане и целувки, може да са помогнали за по-ниския брой на случаите, отбелязва АП.

"Ние сме във фаза на бързо нарастване на броя на заразените", коментира Норио Омагари, японски специалист по заразни болести след заседание за здравната ситуация в Токио с участието на губернатора на столицата Юрико Койке.

Експертът призова за бдителност, предвид приближаването на празниците в края на годината и утежняващи сезонни фактори като сухия въздух, който улеснява разпространението на вируса.

Япония увеличава броя на извършваните тестове, но равнището им остава относително ниско. В столицата, с население от около 14 милиона души, се извършват всеки ден 5000 до 6000 теста. От януари тази година страната е отчела общо 122 966 000 случая на коронавируса и 1922 смъртни случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Неустрашимьй преди 3 години
Не просто там хората не ядат лна от измислените супери.Неслучайно и са най-дълголетни
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Теи 2179 новозаразени в Япония отговарят на 120 новозаразени в България според числеността на населението. Там носят маски, а в България е пълно с *** без маски.
15
0
 
2
 
! Отговори
krisko преди 3 години
До НещоМръсния въздух е основно за Токио и районите около Фукуока, като в последните не се усеща чак толкова. Иначе дисциплината им макар по-добра от България във всеки случай не е перфектна, просто имат навика да не казват нещата както трябва в Япония. Също така Токио си е ужасно претъпкан.
14
0
 
5
 
! Отговори
Нещо преди 3 години
за дисциплината да се изкажете?Тези са като роботи - единица мярка за дисциплина.А с маски си ходят от много години, заради мръсния въздух.
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма вирОЗ!, не се хабете с коментари, ***.
12
0
 
7
 
! Отговори
До мисирките преди 3 години
До Петя мисиркатаПете поне като пишете нещо мислете малко.122 966 000 случая на коронавируса и 1922 смъртни случая.Не са 122мил. а 120 000( сто и двадесет хиляди).!Тя цялата Япония е 126 мил.По статията илиза ,че още малко и всички ще минали през короната.Стига с това сеене на страх.А в Сингапур като има 28 починали от НАЧАЛОТО НА ПАНДЕМИЯТА що не напишете?
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
починалите колкото у нас само че при нас за 6 милиона а там за 136. Евала Боко, българо_убиец.
10
0
 
4
 
! Отговори
От цингапуррр преди 3 години
А у Сингапур как са нещата?Колко заразени до сега и колко починали имат знаете ли?Ами научете де...
9
0
 
5
 
! Отговори
Туск преди 3 години
2200 случая на фона на 135 млв население са едно нищо. В едната гърция при 12 млн са толкова. Още повече че са на острови и няма чак къде толкова да се дистанцират
8
0
 
2
 
! Отговори
Бургазлия преди 3 години
До Жоро, три пъти преброих нулите....Реших, че съм забравила математиката... Ужас!
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Япония има двойно по-малко от нас, а те са невероятно по-многобройни от нас, но щабът се е замислил... Ние тук сме супер, системата още издържала, тя отдавна се е сринала, ей!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2179 при повече от 120 млн население!Нека бъдем коректни с цифрите!
5
0
 
1
 
! Отговори
Чико от Порто Рико преди 3 години
Японския Щаб се чуди какви мерки да вземе, ама народът японски не слуша, не си мие ръцете, никаква дистанция и дисциплина...
4
0
 
14
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
122 966 000 случая в държава със 128 милиона население?Вие редактори нямате ли? Нали уж сте новинари?
3
0
 
2
 
! Отговори
NotSojinJustaHyeri преди 3 години
Тази мода с мед.маски от там дойде.......
2
1
 
13
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Слушайте Мангъра-всички ще го изкарате.
1
6
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Слушайте Мънгъра - вирус няма - чайче, аспиринче....