Туристи мамят граничните власти - летят с фалшиви резултати от PCR тест

Те купуват документите от черния пазар
19 ное 2020 16:30, Нели Христова
20
Туристи мамят граничните власти - летят с фалшиви резултати от PCR тест
Снимка: БГНЕС

Пандемията направи пътуването до друга държава далеч по-турдно. Но по целия свят много хора се научиха да заобикалят изискванията за отрицателни PCR тестове преди полет, като купуват фалшиви резултати от черния пазар.

Въпреки че случаите на коронавирус се увеличават в световен мащаб, много туристически дестинации не могат да си позволят да затворят границите си за чужденци. Вместо това те са въвели строги изисквания за това кой може и кой не може да влезе, като обикновено изискват доказателство за отрицателен PCR тест, направен в рамките на определен период преди пристигането на туриста.

Но не всички са съгласни с тази проста уговорка. В различни страни се появяват данни за използването на фалшиви резултати, като не е ясно дали хората не могат да получат резултатите си навреме или просто не желаят да си направя тест.

Пътуването със самолет бавно се завръща. Преди пандемията милиони използваха въздушния транспорт, а след първия масов локдаун, едва 100 хил. са се качили на самолет. Сега броят на пътниците леко се покачва - до 800 000. От своя страна авиокомпаниите правят всичко възможно да осигурят безопасно пътуване.

За това туристическата индустрия започва да предприема мерки срещу измамните дейности, като планира да въведе изискване за цифрово качване на резултатите от тестовете и използването на приложения като CommonPass.

Във Франция седем души бяха арестувани на летището в Париж на 7 ноември, тъй като са представили фалшиви  резултати от PCR тестове. Те стрували между 150 до 300 евро, според АП. Обвинението срещу тях е за фалшифициране, използване на фалшификати и съучастие в измами. Грози ги солена глоба и пет години затвор.

Архипелагът Фернандо де Нороня в Бразилия взе необичайното решение да се отвори през септември само за посетители, които биха могли да докажат, че вече са имали COVID-19. Сега там се изисква и доказателство за отрицателен тест за COVID-19, направен в рамките на един ден преди заминаването.

В края на октомври там са арестувани четирима бразилски туристи, пътуващи с частен самолет по обвинения във фалшифициране на документи. Туристите представят резултати, получини три дни преди пътуването. Те отказват да си направят нов тест, а бързо след това си набавят нови документи с друга дата. Това обаче предизвиква подозрение у властите. Когато служителите се обаждат в лабораторията, се оказва, че те просто са променили датата на същите тестове.

Във Великобритания Lancashire Telegraph съобщава, че е разговарял с мъж, който твърди, че е фалшифицирал документи за свой приятел, за да може той да отпътува за Пакистан. "Съвсем просто е", каза мъжът, запазил анонимност, пред Lancashire Telegraph. "Всички познават някой, който си е направил тест за COVID."

Той обяснява, че просто е изтеглил резултатите от теста на друг свой приятел, променил е името, датата на раждане и датата на теста и отпечатал документа.

Вестникът също така съобщава за случаи на фалшиви документи, продавани във Великобритания за 150 паунда и споменава туристически агент, който твърди, че е предложил на клиент фалшиви резултати за около 50 паунда.

В Бангладеш собственикът на болница бе арестуван за продажба на хиляди фалшиви резултати от тестове на работници мигранти за 59 долара, съобщават от New York Times.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
JJIvanov Geolog преди 3 години
Експерти да огледат видоеклипове и филми за вземане на проби от лаборанти.Заразените ръкавици,дрехи,лични вещи на лаборантите и милиарди сиво зелени Covid nano mutants в лаболаториите се виждат перфектно на екрана даже и без МУЛТИ СПЕКТРАЛЕН СОФТУЕР НА ПРЕГЛЕД..Навремето за подобни пробиви ползваха ХЛОР ТОКСИЧНИ Дезинфектанти резултати ГРИП ,Бронхити,пневмонии,Астма...
13
0
 
0
 
! Отговори
JJIVANOV GEOLOG преди 3 години
Warning about PCR anti human TERROR.//масови убиици провеждащи терора с мутафицирани нарочно щамове чрез точно специфично обемно мутафициращо облъчване през black and grey death generators and activators inside smartphones and cammeras...ползват PCR TETS ЗА ТРАЙНИ НЕДОПУСТИМИ УВРЕЖДАНИЯ НА МИЛИОНИ ЖРТВИ ДНЕВНО>>цитирам доклад до UNITED NATIONS AND WHO
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да видим кой ще измисли и фалшивите ваксинационни паспорти, Господ здраве да му дава и силата да е с него!
11
4
 
15
 
! Отговори
123 преди 3 години
Да измамиш измамника не е грях.
10
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престъпници ! Как така ще мамят. Г-н Бил Гейтс като въведете чиповете няма да могат да мамят. ID2020.орг отидете и си поръчайте чип - quantum dot се казва, вкарва се със спринцовка и съдържа цялото ви здравно досие ! Вече дори го тестват в няколко държави в Азия ! Много е удобно, абонирайте се за тази безплатна услуга още днес и ще живеете щастливо. Ще пътувате навсякъде и дори да ви отвлекат, ще бъдете намерени! Да живее филантропа г-н, мистър, Гей, пардон, Гейтс.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7Именно... :)
8
4
 
7
 
! Отговори
Роберто преди 3 години
А като започнат да правят ДНКтест на всяка граница ? И като ти кажат че си негоден за употреба ? М ? Също като в гатаката. Обаче и тогава ще има фалшификации.
7
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За фалшиви мерки - фалшиви тестове. Одобрявам напълно!
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До това е разгрявкатаТогава ще даваме малко повече пари за да ни пишат, че сме ваксинирани а то да не сме ваксинирани и така.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравната информация трябва да остане мужду лекаря и пациента.Ако това правило не се спазва настъпва дискриминация.
4
3
 
17
 
! Отговори
това е разгрявката преди 3 години
Истинският купон ще настане като почнат да искат ваксинационен паспорт, за да пътуваме, да ядем, да излизаме.Гатака!
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ясно, 90% от тестовете не са точни и без това...
2
7
 
6
 
! Отговори
dR Alejandro преди 3 години
Като има правила - се спазват. Де .била постоянно мрънка че някой му крив . На който не му харесва, да си ходи на ******* **
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че то писар теста не е достоверен за да каже дали даден човек е болен или не.Така, че дори да си направят в лаборатория няма гаранция че не са болни или че са здрави